Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύντομα αρχίζουν έργα αποκατάστασης σε μνημεία στα κατεχόμενα
  • [02] Αποσύρεται ο προϋπολογισμός του Ειδικού Ταμείου για ΑΠΕ για το 2013
  • [03] Συνέντευξη ΥΠΟΙΚ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC
  • [04] Διακαναλικό μήνυμα Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό

  • [01] Σύντομα αρχίζουν έργα αποκατάστασης σε μνημεία στα κατεχόμενα

    Η τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά ανακοίνωσε την Δευτέρα την έναρξη έργων σε τρία μνημεία αρχαιολογικής σημασίας στα κατεχόμενα. Τα έργα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο βδομάδες.

    Στην ανακοίνωση του UNDP-PFF ( Πρόγραμμα Ανάπτυξης των ΗΕ -Συνεργασία για το Μέλλον) αναφέρεται ότι πρόκειται για την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη Φιλιά, την Εκκλησία της Παναγίας της Μελανδρύνας στην Καλογραία και την Εκκλησία της Παναγίας στο Τραχώνι.

    Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν αρχίσει έργα σε τέμενος στη Δένεια ενώ τους ερχόμενους μήνες οι εργασίες θα επεκταθούν σε τέμενος στο Φασούρι και σε λουτρά στην Κάτω Πάφο.

    Τα ΗΕ χαρακτηρίζουν την έναρξη των εργασιών αυτών, σημαντική στιγμή στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της τεχνικής επιτροπής για προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

    Όλα τα έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και εκτελούνται από το UNDP-PFF σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.

    [02] Αποσύρεται ο προϋπολογισμός του Ειδικού Ταμείου για ΑΠΕ για το 2013

    Την απόσυρση του προϋπολογισμού για το Ειδικό Ταμείο για Προώθηση και Ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης Ενέργειας για το 2013, ύστερα από σχετικό αίτημα των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου, αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Ο λόγος της απόσυρσης του προϋπολογισμού για το 2013, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλο, οφείλεται στο γεγονός ότι «τα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου αποφάσισαν πως ενόψει της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης και επειδή έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα από το τέλος για της ΑΠΕ θα πρέπει να αναθεωρηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός».

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί εκ νέου «σε μεταγενέστερο στάδιο όταν θα αφομειωθούν τα νέα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας». Εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ότι θα πρέπει να κατατεθεί εκ νέου ο προϋπολογισμός γιατί υπήρξε μείωση των εσόδων του Ταμείου λόγω της σημαντικής μείωσης κατά 30% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και του αποτελέσματος του μειοδοτικού διαγωνισμού για φωτοβολταϊκά.

    [03] Συνέντευξη ΥΠΟΙΚ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC

    «Όσο πιο άμεσες και αποφασιστικές είναι οι δράσεις μας τώρα, τόσο πιο σύντομα θα εξέλθουμε από την δύσκολη περίοδο», ανέφερε ο Υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και στην καρδιά της ΕΕ".

    "Αυτός είναι ο προορισμός μας. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να διορθώσουμε τις ανισορροπίες και να θέσουμε τα του οίκου μας σε τάξη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την εφαρμογή της συμφωνίας με την ΕΕ και για την λήψη μέτρων που θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Ρωσία και το δάνειο που παρείχε στην Κύπρο η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι «υπήρχε επαφή με την Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup και τα νέα είναι ευχάριστα».

    «Είμαστε ευγνώμονες, σημείωσε, που η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να παρατείνει και να προσφέρει καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για το δάνειο και είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία τις αμέσως επόμενες εβδομάδες».

    [04] Διακαναλικό μήνυμα Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό

    Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν υποστήριξε σε διακαναλικό του μήνυμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μία ακόμη συμφωνία καθώς αυτή τη φορά επιτεύχθηκαν ορισμένα βήματα.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, αποφασίστηκε για φέτος να παραμείνει το τέλος ακινήτων μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά θα είναι μειωμένο λόγω μειωμένου φορολογικού συντελεστή, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί από την επόμενη χρονιά θα είναι, όπως είπε, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη επίσης λόγω χαμηλότερου συντελεστή, τον Ιούνιο, που θα γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση του προγράμματος, θα εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ ιδιαίτερα στην εστίαση.

    Πρόσθεσε επίσης ότι αποφασίστηκε διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αναμένονται, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα αυξημένα έσοδα φέτος από τον τουρισμό και υπεραμύνθηκε της απόφασης για απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για «ανθρωποθυσίες» υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ποιοτική αναβάθμιση» του δημοσίου τομέα εφόσον θα φύγουν επίορκοι και στη θέση τους θα προσληφθούν «με αξιοκρατικά κριτήρια» νέοι καταρτισμένοι άνθρωποι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 April 2013 - 15:39:04 UTC