Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ: Θα καταστραφούν τα βλήματα με σημάδια αλλοίωσης
  • [02] Τα εθνικά ζητήματα απαιτούν συλλογικότητα, λέει ο Υπουργός

    Δικαιοσύνης

  • [03] Πρόεδρος: Δεν θα μειωθεί η χορηγία προς τον Αντικαρκινικό
  • [04] Δευτέρα και Τρίτη συνεδριάζει το Υπουργικό για μέτρα ανάκαμψης

    της οικονομίας


  • [01] ΥΠΑΜ: Θα καταστραφούν τα βλήματα με σημάδια αλλοίωσης

    Θέμα καταστροφής των 60 χιλ. βλημάτων με σημάδια αλλοίωσης, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε στρατόπεδα σε όλη τη Κύπρο, θα συζητηθεί με Γάλλους ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρείας, που φτάνουν αύριο στην Κύπρο, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

    Πρόσθεσε ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα φύλαξης των βλημάτων από την Εθνική Φρουρά, γιατί «στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί ένα νέο Μαρί» και να μην επαναληφθεί η εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στην Κύπρο πριν από δύο περίπου χρόνια.

    Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο 10 χιλιάδες βλήματα που είναι διάσπαρτα σε αρκετά στρατόπεδα στην Κύπρο, έχουν αρχίσει να χάνουν υγρά και να παρουσιάζουν σημεία αλλοίωσης, ο Υπουργός είπε ότι το σχετικό δημοσίευμα «ασφαλώς αληθεύει».

    [02] Τα εθνικά ζητήματα απαιτούν συλλογικότητα, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

    Ο κυπριακός λαός εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες της εισβολής, αλλά και τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη «πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να εξέλθουμε από την κρίση το συντομότερο».

    Μιλώντας στο ετήσιο Μνημόσυνο της «Κυράς της Λαπήθου», Ευφροσύνης Προεστού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία, ο κ. Νικολάου είπε ότι η Κύπρος του σήμερα δεν είναι δυστυχώς αυτή που οραματιστήκαμε και συμπλήρωσε ότι οι αγώνες των ηρώων μας κατά των Τούρκων το β€˜74 παραμένουν ακόμα εκκωφαντικά αδικαίωτοι.

    Αναφερόμενος στην Ευφροσύνη Προεστού, είπε ότι δεν έκανε πίσω μπροστά στην εθνική ευθύνη και στο καθήκον, στάθηκε όρθια και ασυμβίβαστη και έγινε πρότυπο ζωής για τις επερχόμενες γενεές.

    [03] Πρόεδρος: Δεν θα μειωθεί η χορηγία προς τον Αντικαρκινικό

    Δεν θα μειωθεί η ετήσια κρατική χορηγία προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξαγγέλλοντας παράλληλα προσωπική συμβολική εισφορά του προς το Σύνδεσμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

    Σε χαιρετισμό του στο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας "Αροδαφνούσα" κατά την εκκίνηση της 38ης Πορείας Χριστοδούλας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως "είναι φέτος η πρώτη φορά που η Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιείται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες για την πολιτεία και τους πολίτες μας συνθήκες. Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που δυστυχούν και υποφέρουν, έχει δραματικά αυξηθεί", είπε.

    Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της, να αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον και τη στοργή της προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

    [04] Δευτέρα και Τρίτη συνεδριάζει το Υπουργικό για μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας

    Επιβάλλεται αυτή την ώρα να επικεντρωθούμε στο πώς θα δώσουμε ξανά προοπτική και ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας και να αφήσουμε στο παρελθόν ευθύνες και αιτιάσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Είπε πως την Δευτέρα και την Τρίτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και την Πέμπτη θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για να εξαγγείλει μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν μετά τη συμμετοχή του στην 38η Πορεία Χριστοδούλας, την Κυριακή στη Λευκωσία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 12:39:04 UTC