Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση 9,6% τον Ιανουάριο το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου
  • [02] Στην αξιοπιστία του Φ. Χατζηγεωργίου επικεντρώθηκε ο δικηγόρος

    της Σκορδέλη

  • [03] Διευκρινίσεις Υπ. Οικονομικών για μείωση σε απολαβές και συντάξεις
  • [04] Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας

  • [01] Μείωση 9,6% τον Ιανουάριο το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου

    Στα 291,5 υποχώρησε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιανουάριο του 2013, παρουσιάζοντας έτσι μείωση 9,6% σε σύγκριση με €322,7εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

    Ειδικότερα, σύμφωνα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για το μήνα Ιανουάριο 2013 ήταν €408,1εκ. σε σύγκριση με €415,1εκ. το μήνα Ιανουάριο 2012.

    Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για το μήνα Ιανουάριο 2013 ήταν €116,6εκ. σε σύγκριση με €92,5κ. για το μήνα Ιανουάριο 2012.

    [02] Στην αξιοπιστία του Φ. Χατζηγεωργίου επικεντρώθηκε ο δικηγόρος της Σκορδέλη

    Στην αξιοπιστία του Φ. Χατζηγεωργίου επικεντρώθηκε ο δικηγόρος της Σκορδέλη κατά τη διαδικασία της Παρασκευής. Με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" ¶ντη Χατζηκωστή, Έλενας Σκορδέλη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία.

    Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, λέγοντας στο δικαστήριο πως η υπεράσπιση έχοντας υπόψη τη μαρτυρία στο σύνολο της κρίνει ότι "η μαρτυρία του Φάνου δεν είναι μόνο εγγενώς ύποπτη, αλλά κρίνεται ως εντελώς αναξιόπιστη και ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από το ζήτημα της ενισχυτικής μαρτυρίας, η μαρτυρία του Φάνου είναι απορριπτέα χωρίς άλλο".

    Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού "ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης της αξιοπιστίας ενός μάρτυρα είναι η ακεραιότητα του", για να προσθέσει πως "εν προκειμένω, ο Φάνος δεν είναι μόνο σπιλωμένος μάρτυρας ως εκ της συμμετοχής του στα υπό εκδίκαση κακουργήματα, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σχέση του με το έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι ήταν απλά ο μεταφορέας στη σκηνή του εγκλήματος και στη διαφυγή από τον τόπο του εγκλήματος".

    [03] Διευκρινίσεις Υπ. Οικονομικών για μείωση σε απολαβές και συντάξεις

    Διευκρινίσεις αναφορικά με τη μείωση των απολαβών και των συντάξεων στην κρατική υπηρεσία, δίνει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Οικονομικών.

    Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στη μείωση των απολαβών και των συντάξεων στην κρατική υπηρεσία ως νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την Τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο πινάκας που δημοσιεύεται σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσιάζει συσσωρευτικά τις συνολικές συνεισφορές στις απολαβές και τις συντάξεις στην κρατική υπηρεσία.

    Δηλαδή στις συνεισφορές, έτσι όπως παρουσιάζονται, περιλαμβάνονται και τα ποσοστά που έχουν ήδη αποκοπεί από μισθούς και συντάξεις με βάση το «Νόμο Περί της Μείωσης των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» του 2012, ο οποίος μπήκε σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, 2012.

    [04] Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε τους διορισμούς των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η σύνθεση του Συμβουλίου είναι η εξής:

    Χριστόφορος Πισσαρίδης, Πρόεδρος Συμβουλίου, Νομπελίστας και Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρος Ζένιος, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λούης Χριστοφίδης, Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωφρόνης Κληρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάριος Κληρίδης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων και Στρατηγικής, Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας, Μάριος Ζαχαριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Πανεπιστημίου Κύπρου, Αλέξανδρος Αποστολίδης, Λέκτορας Οικονομικών και Οικονομικής Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου,Μαριάννα Παντελίδου, Σύμβουλος Υπουργείου Οικονομικών, και Παναγιώτης Θεοδοσίου, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο ΤΕΠΑΚ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 16:39:05 UTC