Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Βρετανία αποχαιρετά τη σιδηρά κυρία
  • [02] Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων
  • [03] Τραγική η κατάσταση για τους Κύπριους, εκτιμά ο πρώην Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ
  • [04] Πιθανόν μετά το Eurogroup συμφωνία και εκταμίευση για Ελλάδα

  • [01] Η Βρετανία αποχαιρετά τη σιδηρά κυρία

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διακόπτει την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ώστε να επιστρέψει στο Λονδίνο μετά το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ η βρετανική σημαία κυματίζει μεσίστια πάνω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

    Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1979 έως το 1990, η μόνη γυναίκα που έχει εκλεγεί στο αξίωμα, απεβίωσε το πρωί μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η 87χρονη βαρόνη Θάτσερ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε υποστεί εγκεφαλικά στο παρελθόν.

    Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και η κηδεία της θα γίνει με απόδοση στρατιωτικών τιμών και με πλήρες τελετουργικό, στα πρότυπα της κηδείας της βασιλομήτορος το 2002. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επιθυμίες της ιδίας, η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    [02] Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων

    Μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς αθλητικές οργανώσεις που διοργανώθηκαν ποτέ στην Κύπρο, θεωρείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων (ISAF Youth Sailing World Championship), που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, στη θαλάσσια περιοχή του ιστιοπλοϊκού Κέντρου του ΚΟΑ, στη Λεμεσό.

    Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου, έκανε αναφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο τόπος και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της Ομοσπονδίας, ώστε να υπάρξει κατάλληλη και πλήρης προετοιμασία και να διεξαχθεί μια καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση.

    Ήδη, συνέχισε, έχουν δηλώσει συμμετοχή 358 αθλητές και 113 προπονητές και συνοδοί, από 56 χώρες για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «μικρή ιστιοπλοϊκή Ολυμπιάδα», υπενθυμίζοντας την ίδια ώρα τη μεγάλη επιτυχία του αργυρού ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να κερδίσει δυο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων.

    [03] Τραγική η κατάσταση για τους Κύπριους, εκτιμά ο πρώην Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ

    Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που είχε επιβάλει η Ισλανδία ήταν «λιγότερο δραματικοί» από αυτούς που έχουν επιβληθεί σήμερα στην Κύπρο, δήλωσε στη διαδικτυακή πύλη euobserver.com, στις Βρυξέλλες, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας Gylfi Magnusson.

    Ο Gylfi Magnusson, καθηγητής Οικονομικών, που διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της χώρας το 2009 και 2010, αναφέρει ότι «πιθανόν θα είναι πιο εύκολο για την Κύπρο να άρει τους περιορισμούς γιατί μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της ΕΚΤ. Παρά ταύτα οι σημερινοί περιορισμοί στην Κύπρο βλάπτουν πολύ περισσότερο την εγχώρια οικονομία σε σχέση με τους περιορισμούς που είχαμε επιβάλει τότε», σημείωσε ο Magnusson.

    Άλλη διαφορά, όπως είπε, είναι ότι οι περιορισμοί στην Κύπρο έχουν εφαρμοστεί σε όλες τις καθημερινές συναλλαγές των ντόπιων πολιτών και επιχειρηματιών, ενώ στην περίπτωση της Ισλανδίας είχαν εφαρμοστεί μόνο στους ξένους ομολογιούχους.

    [04] Πιθανόν μετά το Eurogroup συμφωνία και εκταμίευση για Ελλάδα

    Σε καλύτερη προετοιμασία όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις απέδωσε την αναβολή του ραντεβού του με την τρόικα για την Τρίτη , ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ωστόσο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν μέχρι το τέλος της βδομάδας θα υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να μετατεθεί και μετά το Eurogroup στην Ιρλανδία.

    Ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το θέμα της Eurobank και της Εθνικής και για το αν είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις, απάντησε ότι οι καταθέσεις είναι «απολύτως» διασφαλισμένες και «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα». Τέλος, ερωτηθείς εάν το θέμα της συγχώνευσης των δύο τραπεζών οδηγείται σε ναυάγιο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι «δεν μπορούμε να το πούμε αυτό».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 April 2013 - 15:39:04 UTC