Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφαγή πουλερικών στη Σανγκάη μετά τον πέμπτο θάνατο από τον ιό της

    γρίπης των πτηνών

  • [02] Με δυο αγώνες ξεκινά η αναμέτρηση Κύπρου-Μπενίν για το Davis Cup
  • [03] Διευκρινίσεις για το σενάριο 6+1 για τις ΚΑ, ζήτησε η Υπουργική

    Επιτροπή

  • [04] Συναυλία αλληλεγγύης στην Αθήνα για στήριξη Κυπρίων φοιτητών

  • [01] Σφαγή πουλερικών στη Σανγκάη μετά τον πέμπτο θάνατο από τον ιό της γρίπης των πτηνών

    Οι αρχές της Σανγκάης άρχισαν να σφαγιάζουν κοτόπουλα και άλλα πτηνά μετά το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 στη χώρα. Όλα τα πτηνά στην πτηνοτροφική μονάδα Χουσάι της περιοχής Σονγκτζιάνγκ της πόλης, θα σφαγιαστούν για να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου, μετά τον εντοπισμό του ιού Η7Ν9 σε περιστέρια της περιοχής.

    Δυο άνθρωποι πέθαναν χθες στη Σανγκάη ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα, τα τέσσερα από τα οποία στη Σανγκάη και σε 14 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα έξι από τα οποία στη Σανγκάη.

    Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα στην οποία καταγράφονται κρούσματα της νόσου στον άνθρωπο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο ένας ασθενής στη Σανγκάη που εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επαφή του με ασθενή της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, τέθηκε σε καραντίνα.

    [02] Με δυο αγώνες ξεκινά η αναμέτρηση Κύπρου-Μπενίν για το Davis Cup

    Αρχίζουν την Παρασκευή οι αγώνες της Εθνική Κύπρου Αντισφαίρισης με την αντίστοιχη ομάδα του Μπενίν για τη 2η κατηγορία του Davis Cup. Στον πρώτο αγώνα με βάση την κλήρωση που διεξήχθη χτες, ο Μάρκος Παγδατής θ' αντιμετωπίσει στις 14:00 τον Jean Segodo.

    Ακολούθως θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της σημερινής μέρας μεταξύ του Πέτρου Χρυσοχού και του Alex Klegou. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον διπλό αγώνα μεταξύ των Μάρκου Παγδατή/Rares Cuzdriorean και Alex Klegou/Magloire Yakpa στις 15:00. Η

    αναμέτρηση Κύπρου - Μπενίν ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους αγώνες του Μάρκου Παγδατή εναντίον του Alex Klegou (14:00) και ακολούθως του Πέτρου Χρυσοχού με τον Jean Segodo.

    [03] Διευκρινίσεις για το σενάριο 6+1 για τις ΚΑ, ζήτησε η Υπουργική Επιτροπή

    Διευκρινίσεις και διαφοροποιήσεις στο σενάριο για αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που προβλέπει τη διατήρηση έξι αεροσκαφών και ενός εφεδρικού (6+1), ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της εταιρείας η εξ Υπουργών Επιτροπή της Κυβέρνησης, η οποία συζήτησε το απόγευμα διάφορα σενάρια για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) Σταύρος Σταύρου, μετά τη συνάντηση με την εξ υπουργών Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Τάσο Μητσόπουλο και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

    Ο κ. Σταύρου επισήμανε ότι "όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι", ενώ σε σχέση με τη συνάντηση του με την εξ Υπουργών Επιτροπή είπε ότι "μου ζήτησαν κάποιες διευκρινίσεις και κάποιες διαφοροποιήσεις στο σενάριο 6+1, τις οποίες θα δουλέψουμε το Σαββατοκύριακο και θα τις δώσουμε την ερχόμενη Δευτέρα". "Από εκεί και πέρα θα το μελετήσουν και θα πάρουν τις αποφάσεις τους", πρόσθεσε.

    [04] Συναυλία αλληλεγγύης στην Αθήνα για στήριξη Κυπρίων φοιτητών

    Συναυλία αλληλεγγύης για την Κύπρο, παρουσία του Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκου Κενεβέζου, διοργάνωσε την Πέμπτη η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας, στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της κυπριακής Πρεσβείας, του Σπιτιού της Κύπρου, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) και της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη διάθεση των εσόδων για την ίδρυση Ταμείου Στήριξης & Αρωγής για τους Κύπριους Φοιτητές της Αθήνας.

    Ο κ. Κενεβέζος χαιρέτισε την εκδήλωση δηλώνοντας συγκινημένος και δήλωσε την επιθυμία του να προσθέσει τη φωνή του σε αυτή την προσπάθεια. «Δεν είναι η μαζικότητα που καταδεικνύει την πρόθεση», είπε ο Υπουργός Παιδείας και έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Ο κ. Κενεβέζος μίλησε για μία δύσκολη περίοδο για τους πολιτικούς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, λόγω των εξελίξεων, στην οποία όλοι κρίνονται. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποτύχουμε, είπε και εξέφρασε την ελπίδα οι νέοι άνθρωποι να πετύχουν στους στόχους τους.

    Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθήνας Παναγιώτης Σοφρωνίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σε κλίμα συγκίνησης, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας για τις δυσκολίες που περνά η Κύπρος. Με αναφορές στους θρύλους της Κύπρου που αποδεικνύουν ότι όσα βάσανα και να περνά αυτό το νησί πάντα τα καταφέρνει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 7:39:04 UTC