Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις επιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών στην ΕΦ συζήτησε η

    Επ. Αμυνας

  • [02] Τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,

    στον 24χρονο Λιβάνιο

  • [03] Από Τετάρτη οι συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων
  • [04] Η Ευρωβουλή προειδοποιεί τα κράτη μέλη για κίνδυνο στάσης πληρωμών

    της ΕΕ το 2013


  • [01] Τις επιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών στην ΕΦ συζήτησε η Επ. Αμυνας

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας συζήτησε τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς οι ιδωτικοποιήσεις της ΑΗΚ, CYTA και Αρχής Λιμένων παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση προς ιδιωτικοποίηση των οργανισμών αυτών.

    Η συζήτηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, αφού διευκρίνισε ότι δεν λήφθηκε απόφαση για ιδιωτικοποίηση των τριών οργανισμών είπε ότι η Επιτροπή Αμυνας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τρεις οργανισμοί παρέχουν υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς.

    Ο κ. Βαρνάβα πρόσθεσε ότι από τις θέσεις του Υπουργείου Αμυνας και της Εθνικής Φρουράς, όπως αυτές κατατέθηκαν στην Επιτροπή, προκύπτει πως εάν και εφόσον προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις θα απαιτηθεί από πλευράς Υπουργείου Αμυνας σε συνεννόηση με το ΓΕΕΦ να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες δεσμεύσεις από τους αγοραστές των οργανισμών αυτών.

    Διευκρίνισε πως η θέση αυτή δεν αποτελεί τοποθέτηση είτε της Επιτροπής Αμυνας, είτε του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΕΦ υπέρ των ιδιωτικοποίησεων των ημικρατικών οργανισμών.

    [02] Τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στον 24χρονο Λιβάνιο

    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε την Πέμπτη το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, στον 24χρονο Hossam Taleb Yaacoub, ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια στην Κύπρο, κατά Ισραηλινών στόχων.

    Ο 24χρονος είχε βρεθεί ένοχος σε πέντε κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλήματος, όπως επίσης και νομιμοποίησης εσόδων, ενώ το Κακουργιοδικείο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων για την 4η κατηγορία και τεσσάρων χρόνων για την 5η κατηγορία, που αφορούν συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλήματος.

    Για τις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες, το Κακουργιοδικείο δεν επέβαλε ποινή, ως εκ της συνάφειας τους με την 4η και 5η κατηγορία, ενώ οι ποινές θα συντρέχουν και περιλαμβάνουν το χρόνο που ο 24χρονος βρίσκεται υπό κράτηση, δηλαδή από τις 7 Ιουλίου 2012.

    [03] Από Τετάρτη οι συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων

    Οι συντάξεις θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Τετάρτη, 3 Απριλίου του 2013.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορούν το κοινό ότι η πληρωμή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και της Κοινωνικής Σύνταξης, για τον Μάρτιο 2013, θα διενεργηθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα.

    Όσον αφορά τις συντάξεις που καταβάλλονται με τραπεζικά εμβάσματα αναφέρεται ότι θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με ημερομηνία 2 Απριλίου του 2013.

    Ωστόσο, προσθέτει ότι επειδή μεγάλος αριθμός εμβασμάτων θα διεκπεραιωθεί κατά τις απογευματινές ώρες της προσεχούς Τρίτης, όλες οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Τετάρτη, 3 Απριλίου του 2013.

    [04] Η Ευρωβουλή προειδοποιεί τα κράτη μέλη για κίνδυνο στάσης πληρωμών της ΕΕ το 2013

    Η Ευρωβουλή απηύθυνε χθες αυστηρή προειδοποίηση στα κράτη μέλη, σύμφωνα με την οποία εάν δεν καλύψουν την τρύπα των 16,2 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2012, τότε ο φετινός κοινοτικός προϋπολογισμός θα καταστεί ελλειμματικός και η ΕΕ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

    Η αντίδραση της Ευρωβουλής οφείλεται στο γεγονός ότι χθες η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση για ένα διορθωτικό προϋπολογισμό, η οποία δεν καλύπτει το σύνολο του παραπάνω ποσού αλλά μόνο 11,2 δισ. ευρώ. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, ο προϋπολογισμός του 2012 που καθορίστηκε από το Συμβούλιο είχε οροφή τα 132 δισ. ευρώ και με τα 11,2 δισ. ευρώ που προτείνει φτάνει στα όρια. Από εκεί και πέρα για να καλυφθούν τα 5 δισ. ευρώ που απαιτούνται χρειάζεται ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, που με τα σημερινά δεδομένα είναι ανέφικτη.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ευρωβουλής Αλέν Λαμασούρ, το Συμβούλιο είχε συμφωνήσει το Δεκέμβριο να καλύψει ολόκληρο το κενό, κλείνοντας έτσι χωρίς έλλειμμα το χρηματοδοτικό πακέτο της περιόδου 2007-2013, ώστε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της επταετίας 2014-2020 να ξεκινήσει χωρίς υποχρεώσεις του παρελθόντος. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εάν δεν καλυφθεί η «τρύπα» του 2012, τότε τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους η ΕΕ δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, κάτι που απαγορεύεται από τη Συνθήκη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 17:39:08 UTC