Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση στήριξης στην Κύπρο από τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • [02] ΕΛΚ: Η συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου είναι καλύτερη από την

    προηγούμενη

  • [03] Η MONEYVAL θα ελέγξει τις κυπριακές τράπεζες για ξέπλυμα
  • [04] ΧΑΚ και Επ. Κεφαλαιαγοράς συνεδριάζουν για τα απορρέοντα από το

    Eurogroup


  • [01] Δήλωση στήριξης στην Κύπρο από τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο

    Δήλωση με την οποία εκφράζει τη στήριξη του Ελληνισμού στην Κύπρο έκανε τη Δευτέρα, μετά το Eurogroup, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο, τα ξημερώματα, είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη».

    Ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το πιο σημαντικό τώρα είναι να βοηθηθεί η Κύπρος να σταθεί στα πόδια της, διαμηνύοντας ότι «δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά».

    Ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

    [02] ΕΛΚ: Η συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου είναι καλύτερη από την προηγούμενη

    Η Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ του Εurogroup και των Κυπριακών Αρχών, στις βασικές γραμμές του μελλοντικού προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Κύπρου είναι καλύτερη από την προηγούμενη, και αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας.

    «Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που προσφέρει στην Κύπρο μια ευρωπαϊκή λύση, έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση είναι δύσκολη και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον κυπριακό λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος αναφέρει ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών.

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από δύο χρόνια, η προηγούμενη κυπριακή Κυβέρνηση αρνήθηκε τη βοήθεια που πρότεινε η Κομισιόν, προτιμώντας το ρωσικό δάνειο», τόνισε.

    [03] Η MONEYVAL θα ελέγξει τις κυπριακές τράπεζες για ξέπλυμα

    Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEVYAL), επισημοποίησε τη Δευτέρα τη συμμετοχή της στην Ομάδα που θα διερευνήσει αν τα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμπλέκονται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι θα συμμετάσχει σε αυτήν την ομάδα, παράλληλα με το διεθνή ιδιωτικό ελεγκτικό οίκο που επιλέγηκε ή θα επιλεγεί, αλλά η δραστηριότητα της θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στον έλεγχο του κυπριακού τραπεζικού τομέα, προκειμένου να διαπιστώσει αν λαμβάνονται τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Η MONEVYAL διευκρινίζει ακόμη ότι σχετική πρόσκληση για τη συμμετοχή της σε αυτήν την Ομάδα δέχθηκε από τον Πρόεδρο του Eurogroup (για λογαριασμό των θεσμικών οργάνων της Τρόικας), στα πλαίσια της αξιολόγησης του αν χρειάζεται η Κύπρος βοήθεια από την Ευρωζώνη.

    [04] ΧΑΚ και Επ. Κεφαλαιαγοράς συνεδριάζουν για τα απορρέοντα από το Eurogroup

    Συνεδριάζει στις 8.00 την Τρίτη το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και στις 8.45 το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να αξιολογήσουν την κατάσταση, όπως αυτή προκύπτει μετά την απόφαση του Eurogroup.

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑΚ θα αποφασίσουν, επίσης, κατά πόσον θα επαναλειτουργήσει το κυπριακό χρηματιστήριο, ανάλογα και με την απόφαση που θα λάβει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου σε σχέση με την επαναλειτουργία ή όχι των εμπορικών τραπεζών. Ειδικότερα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου είπε ότι το ΔΣ της Επιτροπής θα αποφασίσει κατά πόσον θα πρέπει να παραμείνει κλειστό είτε ολόκληρο το χρηματιστήριο είτε μόνο ο τραπεζικός τομέας του ΧΑΚ μέχρι να ξεκαθαριστούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της ΚΤ, που συνάγουν από την απόφαση του Eurogroup.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 March 2013 - 18:39:04 UTC