Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποίηση Μέρκελ στη Λευκωσία
  • [02] Ανάληψη δράσης από την παροικία στη Βρετανία
  • [03] Ψήφιση το συντομότερο των νομοσχεδίων ζητά ο Ολι Ρεν

  • [01] Προειδοποίηση Μέρκελ στη Λευκωσία

    Η Καγκελάριος Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση της κυπριακής Κυβέρνησης για τη συμμετοχή των συνταξιοδοτικών ταμείων στο Ταμείο Αλληλεγγύης.

    «Όχι» στη συμμετοχή των συνταξιοδοτικών ταμείων στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, λέει η γερμανίδα Καγκελάριος και προειδοποιεί την κυπριακή Κυβέρνηση να μην παίζει με την υπομονή των εταίρων της στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης.

    Δεν είναι δυνατόν να δοκιμάζει η Λευκωσία τα όρια της Τρόικας, φέρεται να δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CSU) η Καγκελάριος, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών της.

    [02] Ανάληψη δράσης από την παροικία στη Βρετανία

    Στελέχη της πολυπληθούς κυπριακής παροικίας της Βρετανίας, κυρίως του Λονδίνου, κινούνται προς την κατεύθυνση συντονισμένης προσπάθειας για να εξασφαλίσουν στήριξη για το Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης ή όποιο άλλο ανάλογο σχήμα προκύψει στην Κύπρο.

    Παράγοντες της παροικίας θεωρούν ότι με την ορθή στρατηγική μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να απευθυνθεί και στην ευρύτερη επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα της Βρετανίας.

    Το βράδυ της Πέμπτης η ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας συσκέφθηκε και συμφώνησε να συγκαλέσει έκτακτη ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη για να συζητηθούν τρόποι στήριξης της Κύπρου από την κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σύσκεψη θα είναι ανοιχτή σε όλη την παροικία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτη να καλεί σε συμμετοχή κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, τραπεζίτες και άλλες προσωπικότητες της παροικίας με επιρροή.

    [03] Ψήφιση το συντομότερο των νομοσχεδίων ζητά ο Ολι Ρεν

    Στη ψήφιση το συντομότερο δυνατό των νομοσχεδίων για την εκκαθάριση τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, επιμένει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Ολι Ρεν.

    Οπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του «εξακολουθούμε να είμαστε σε φάση εξέτασης των διαθέσιμων πληροφοριών που μας έδωσε η Λευκωσία, και θεωρούμε πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο για την εξυγίανση τραπεζών, αλλά και το νομοσχέδιο για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων να ψηφιστούν το συντομότερο στη Βουλή και να τεθούν σε ισχύ το ταχύτερο».

    Πρόσθεσε ότι αυτά είναι είναι απολύτως αναγκαία στην παρούσα συγκυρία, ενώ επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του Ολι Ρεν για την άμεση υιοθέτηση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 March 2013 - 13:39:04 UTC