Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση οργάνωσης του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι προς αμερικανική

    κυβέρνηση και Κογκρέσο για την Κύπρο

  • [02] Εγκώμια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο
  • [03] Κλειστό το Πάσχα των Καθολικών και στις αργίες εθνικών επετείων

    το ΧΑΚ


  • [01] Παρέμβαση οργάνωσης του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι προς αμερικανική κυβέρνηση και Κογκρέσο για την Κύπρο

    Η ομογενειακή οργάνωση Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων που συσπειρώνει μεγάλες οργανώσεις των ΗΠΑ που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει προσπάθεια ενημέρωσης αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης και μελών του Κογκρέσου, για να κατανοήσουν καλύτερα την οικονομική κρίση στην Κύπρο και να βοηθήσουν.

    «Το γεγονός ότι η ομάδα μας εργάστηκε στενά για τόσα χρόνια με αυτούς τους αξιωματούχους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα παρέμβουν και θα βοηθήσουν στην βελτίωση της κυπριακής κρίσης», αναφέρει σε επιστολή του προέδρου της οργάνωσης, Αντι Μανάτου, που εστάλη σε όλους τους αξιωματούχους που προαναφέραμε, επισημαίνονται οι στενές και φιλικές σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ.

    Προσθέτει και το γεγονός ότι «η Κύπρος ήταν παρούσα όταν οι ΗΠΑ απεγνωσμένα χρειάζονταν τη βοήθειά της», παραθέτοντας συγκεκριμένες περιστάσεις που το αποδεικνύουν.

    [02] Εγκώμια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτώρια Νούλαντ, με χθεσινή γραπτή ανακοίνωση, εγκωμιάζει την κυπριακή κυβέρνηση για την επαγγελματική έρευνα και την επιτυχή καταδίκη στο δικαστήριο του μέλους της Χεζμπολάχ Hossam Taleb Yaacoub, για σειρά αδικημάτων που σχετίζονταν με την παρακολούθηση Ισραηλινών τουριστών ως πιθανούς στόχους.

    «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τη Χεζμπολάχ να εμπλέκεται σε αυξημένα επιθετική τρομοκρατική δραστηριότητα ανά τον κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Γακούμπ σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

    «Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου υπογραμμίζει την ανάγκη, οι Ευρωπαίοι μας σύμμαχοι κι άλλες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, να εξαρθρώσουν αυτή τη θανατηφόρα ομάδα και να στείλουν ισχυρό μήνυμα στη Χεζμπολάχ ότι δεν μπορεί πλέον να δρα ατιμώρητα στο Λίβανο ή αλλού στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Κλειστό το Πάσχα των Καθολικών και στις αργίες εθνικών επετείων το ΧΑΚ

    Δεν θα διεξαχθούν χρηματιστηριακές συναντήσεις και εκκαθάριση/χρηματικός διακανονισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών, ενώ κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και την 1 Απριλίου λόγω του ότι είναι δημόσιες αργίες.

    Όπως αναφέρει το ΧΑΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και των συντελεστών της αγοράς, ακολουθώντας τις αργίες που έχει καθορίσει το Δι-Ευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε Συνεχή Χρόνο (Target/ Target 2, Trans-European, Automated, Real-time Gross Settlement Express Transfer System), την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013, ημερομηνίες κατά τις οποίες εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών, δεν θα διεξαχθούν χρηματιστηριακές συναντήσεις και εκκαθάριση / χρηματικός διακανονισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι λόγω του ότι η Δευτέρα 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2013, είναι δημόσιες αργίες το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 March 2013 - 9:39:52 UTC