Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Παιδείας: Οφείλουμε να ενισχύσουμε την ιστορική μας συνείδηση
  • [02] Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας σε σχέδιο ψηφίσματος ΟΗΕ για Β. Κορέα
  • [03] Ντέισελμπλουμ: Θα εργασθούμε για συμφωνία για Κύπρο μέσα στον Μάρτιο
  • [04] Υπ. Οικονομικών: Στις 12 Μαρτίου η αξιολόγηση για ξέπλυμα χρήματος

  • [01] Υπ. Παιδείας: Οφείλουμε να ενισχύσουμε την ιστορική μας συνείδηση

    Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα οφείλουμε να ενισχύσουμε την εθνική και ιστορική μας συνείδηση με πλήρη σεβασμό στη διαφορετική άποψη, ανέφερε ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

    Σε χαιρετισμό του στο Μαθητικό Συνέδριο Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ' - Δασούπολη Μαθητικό Συνέδριο «Το Μέλλον μας… τα Ονειρα μας…, Παιδεία, Οικονομία, Κοινωνία», ο κ. Κενεβέζος ανέφερε ότι συνειδητά αποφάσισε να ξεκινήσει τις πρώτες του παρουσίες και να είναι με τους μαθητές, για να ακούσει τις έγνοιες και τους προβληματισμούς τους.

    Οπως είπε, θα λάβει υπόψη του θέματα όπως η έλλειψη αρκετού ελεύθερου χρόνου, η αναξιοκρατία και η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

    [02] Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας σε σχέδιο ψηφίσματος ΟΗΕ για Β. Κορέα

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν επί του σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που επιβάλλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.

    Οι κυρώσεις θα επιβληθούν ως πράξη αντιποίνων της διεθνούς κοινότητας στην τρίτη πυρηνική δοκιμή τον περασμένο μήνα της Πιονγκγιάνγκ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ τη Δευτέρα.

    Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι ελπίζουν το σχέδιο ψηφίσματος να τεθεί στο συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τρίτης.

    [03] Ντέισελμπλουμ: Θα εργασθούμε για συμφωνία για Κύπρο μέσα στον Μάρτιο

    Ο στόχος της Ευρωζώνης είναι η επίτευξη συμφωνίας για τη στήριξη της Κύπρου μέχρι το τέλος Μαρτίου, δήλωσε στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Εurogroup, ο Πρόεδρος του Γερούν Ντεισελμπλουμ, καλώντας όλες τις πλευρές να εργασθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Στην ανακοίνωση μετά τη συζήτηση που έγινε για την Κύπρο, το Eurogroup καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τις πληροφορίες που παρείχε αναφορικά με την κατάσταση στην Κύπρο, μετά τις προεδρικές εκλογές και στις πολιτικές προθέσεις της νέας κυβέρνησης. «Οι πρώτες ανταλλαγές απόψε ων με τη νέα κυβέρνηση ήταν χρήσιμες, με τη νέα κυβέρνηση να έχει αναλάβει καθήκοντα στην Κύπρο, το Eurogroup είναι αισιόδοξο ότι μπορεί να επιτευχθεί μια ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για ένα Μνημόνιο Συναντίληψης», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Το Eurogroup καλωσορίζει την δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία μετέφερε ο Υπουργός Σαρρής για στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της δανειακής σύμβασης, το συντομότερο δυνατόν. Από την πλευρά του, το Eurogroup επαναλαμβάνει την ετοιμότητά του να στηρίξει την Κύπρο στην προσπάθεια προσαρμογής της, περιλαμβανομένου του τραπεζικού τομέα, προκειμένου να οδηγήσει την οικονομία σε βιώσιμη ανάπτυξη με υγιή δημόσια οικονομικά και να διασφαλίσει την δημοσιονομική σταθερότητα.

    [04] Υπ. Οικονομικών: Στις 12 Μαρτίου η αξιολόγηση για ξέπλυμα χρήματος

    Στις 12 Μαρτίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της κυπριακής νομοθεσίας περί ξεπλύματος χρήματος, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίας του Εurogroup.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σαρρής διευκρίνισε ότι υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή της αξιολόγησης από ιδιωτική εταιρία με τη συμμετοχή της επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την επίβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης.

    Ο κ. Σαρρής διατύπωσε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων και την πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά ότι απορρίπτει σε κάθε περίπτωση κάθε συζήτηση για κούρεμα καταθέσεων. Όπως είπε, το κούρεμα των καταθέσεων σε κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι μια ανορθόδοξη και καταστροφική μέθοδος, που θα οδηγούσε σε αυτοχειρία την Ευρωζώνη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 8:39:04 UTC