Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώθηκε το Νοέμβριο ο κύκλος εργασιών βιομηχανίας
  • [02] 85 τέρματα ο απολογισμός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
  • [03] Επιστολή-απάντηση της ομογένειας στους Financial Times
  • [04] Διάλεξη νεοελληνιστή Jacques Bouchard στην Κύπρο

  • [01] Μειώθηκε το Νοέμβριο ο κύκλος εργασιών βιομηχανίας

    Μειώθηκε κατά 2,8% ο κύκλος εργασιών των κυπριακών βιομηχανιών το Νοέμβριο του 2012, σε ετήσια βάση, μετά την οριακή αύξηση 0,1% που σημείωσε κατά τον προηγούμενο μήνα.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας το Νοέμβριο του 2012 υποχώρησε στις 116,1 μονάδες (βάση 2005=100), σημειώνοντας μείωση 2,8% σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2011, λόγω κυρίως της μείωσης της δραστηριότητας στον τομέα της Μεταποίησης.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Στον τομέα της Μεταποίησης, το Νοέμβριο 2012 ο δείκτης έφτασε τις 106,5 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 1,8% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011.

    [02] 85 τέρματα ο απολογισμός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου

    Ο απολογισμός στη μέχρι τώρα διαδρομή του Κυπέλλου ποδοσφαίρου Α' - Β' Κατηγορία κατέγραψε 85 τέρματα.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, τα περισσότερα τέρματα σε αυτή τη διαδρομή έχουν πετύχει τέσσερεις ποδοσφαιριστές.

    Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης Τόμας Νταέμεν πέτυχε και τα τρία τέρματα εναντίον της Ομόνοιας Αραδίππου όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Εστεπάν Σολάρι πέτυχε και τα τρία τέρματα σε βάρος του Χαλκάνορα όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο 31χρόνος ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης πέτυχε και τα τρία τέρματα στο 8-1 του ΑΠΟΕΛ επί του Χαλκάνορα. Τέλος, ο 33χρόνος ποδοσφαιριστής, Εμίλ Ζουλά, ο οποίος αποχώρησε από το δυναμικό της Ανόρθωσης στις 31 Ιανουαρίου 2012, πέτυχε τρία τέρματα στους αγώνες Ονήσιλλος-Ανόρθωση (2 τέρματα) και Ανόρθωση-Αλκή.

    [03] Επιστολή-απάντηση της ομογένειας στους Financial Times

    Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Financial Times απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτης με αφορμή άρθρο του Τόνι Μπάρμπερ που χαρακτήριζε την οικονομική κρίση στο νησί ως «την καλύτερη ευκαιρία» για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κ. Δρουσιώτης, αφού σχολιάζει ότι συνήθως απολαμβάνει τα καλά ενημερωμένα και εύστοχα άρθρα του συντάκτη ευρωπαϊκών θεμάτων της εφημερίδας, τονίζει ότι το επίμαχο άρθρο συνιστά «ένα ακόμα παράδειγμα της επίμονης άρνησης των Financial Times να αναγνωρίσουν τον ολέθριο ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με το νησί».

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει ότι η Τουρκία είναι ένοχη πολυάριθμων καταγεγραμμένων και συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά του συνόλου του κυπριακού λαού. Κάνει ενδεικτικά λόγο για στρατιωτική εισβολή και κατοχή, εθνική εκκαθάριση, εποίκηση και επιβαλλόμενη δημογραφική αλλαγή, σφετερισμό περιουσιών, καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του νησιού.

    [04] Διάλεξη νεοελληνιστή Jacques Bouchard στην Κύπρο

    Διάλεξη στην Κύπρο θα δώσει ο διεθνώς καταξιωμένος νεοελληνιστής, ακαδημαϊκός και μεταφραστής Jacques Bouchard, με θέμα «Η λογοτεχνική μετάφραση της υπερρεαλιστικής ποίησης: Η περίπτωση του Ανδρέα Εμπειρίκου».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου στις 7 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (Κύπρου), στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της διάλεξης θα προβληθεί σύντομη ταινία για τον Ανδρέα Εμπειρίκο του Νίκου Αλευρά.

    Η διάλεξη, που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα δοθεί στα ελληνικά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 18:39:04 UTC