Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης τα βορειανατολικά των ΗΠΑ λόγω

    χιονοθύελλας

  • [02] Ολυμπιακός και ΕΝΠ ανοίγουν το Σάββατο την αυλαία της 21ης

    αγωνιστικής

  • [03] Το κράτος υποστηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια επέκτασης του

    πρασίνου, δηλώνει ο Σ. Αλετράρης


  • [01] Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης τα βορειανατολικά των ΗΠΑ λόγω χιονοθύελλας

    Χιονοθύελλα χτύπησε τα βορειανατολικά των ΗΠΑ την Παρασκευή, διαταράσσοντας την οδική κυκλοφορία, καθώς και τις χιλιάδες αεροπορικές πτήσεις, αναγκάζοντας πέντε Κυβερνήτες να κηρύξουν τις περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση της.

    Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι περίπου 2 πόδια (60 εκ.) χιονιού θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Βοστώνης με δυνατούς ανέμους.

    Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Deval Patrick ανακοίνωσε απαγόρευση στις περισσότερες μετακινήσεις λόγω του ισχυρού ανέμου που υπάρχει που κάνει την οδήγηση στους δρόμους σχεδόν αδύνατη. Από τους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών ζητήθηκε όπως παραμείνουν στα σπίτια τους.

    [02] Ολυμπιακός και ΕΝΠ ανοίγουν το Σάββατο την αυλαία της 21ης αγωνιστικής

    Με τον αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ενωσης, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 18:00 και το αποτέλεσμα του θα κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων.

    Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής, η πρωτοπόρος Ανόρθωση αγωνίζεται την Κυριακή εκτός έδρας με τη Νέα Σαλαμίνα. Μακριά από την έδρα του και το δεύτερο ΑΠΟΕΛ, που αγωνίζεται τη Δευτέρα στο «Τάσος Μάρκου» με την Αγία Νάπα.

    Οι δύο ομάδες που προπορεύονται, είναι φέτος αλάνθαστες εκτός έδρας και η προσπάθεια τους είναι να διευρύνουν το σερί τους, κόντρα σε ομάδες που καταβάλλουν προσπάθεια για να παραμείνουν στην κατηγορία. Την πρώτη του νίκη στο 2013 ψάχνει ο Απόλλωνας που υποδέχεται την Κυριακή την Αλκή, ενώ η ΑΕΛ που θέλει να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα, φιλοξενείται επίσης την Κυριακή στην έδρα του Εθνικού.

    Η Ομόνοια, η οποία κυνηγά μια θέση στην πρώτη τετράδα, υποδέχεται αύριο τη Δόξα ενώ η τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ υποδέχεται την ουραγό ΑΕΠ σε ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

    [03] Το κράτος υποστηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια επέκτασης του πρασίνου, δηλώνει ο Σ. Αλετράρης

    Το Κράτος υποστηρίζει ένθερμα και έμπρακτα κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και μορφή εθελοντισμού που στοχεύει στην επέκταση του πρασίνου, μέσα και γύρω από τις πόλεις και τις κοινότητες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης στην εκδήλωση δεντροφύτευσης, στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

    «Τα δέντρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο καθορίζοντας το Περιβάλλον μέσα στο οποίο τόσο εμείς, όσο και οι επόμενες γενιές θα ζήσουν», είπε ο κ. Αλετράρης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση προσθέτοντας ότι «όλοι είμαστε γνώστες της αξίας του πρασίνου και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για προστασία και επέκταση του».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 9 February 2013 - 12:39:04 UTC