Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλκή - Δόξα στην αυλαία της 19ης αγωνιστικής
  • [02] Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο
  • [03] Διαμάχη Ντράγκι-Σόιμπλε για την Κύπρο, γράφει το Der Spiegel

  • [01] Αλκή - Δόξα στην αυλαία της 19ης αγωνιστικής

    Με την αναμέτρηση μεταξύ της Αλκής και της Δόξας Κατωκοπιάς ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η 19η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α` κατηγορίας.

    Ο αγώνας διεξάγεται στο ΓΣΖ και αρχίζει στις 19:00.

    Στους αγώνες της Κυριακής, ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας στο ΓΣΠ τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό με 2-0 και διατήρησε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στους έξι βαθμούς. Επίσης, η ΑΕΛ κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα στο "Αμμόχωστος" με 1-0 και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα.

    [02] Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, όπου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Πόρτ Σάιντ την Κυριακή, κατά την κηδεία των 33 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σε διάγγελμά του το Σάββατο ο Μόρσι εξήγγειλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ισχύσει από τη Δευτέρα στο Πόρτ Σάιντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ.

    Παράλληλα, κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα. Συνολικά 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι αντίπαλοι του Μόρσι κάνουν έκκληση για περαιτέρω κινητοποιήσεις τη Δευτέρα.

    [03] Διαμάχη Ντράγκι-Σόιμπλε για την Κύπρο, γράφει το Der Spiegel

    Έντονη διαμάχη για τη σχεδιαζόμενη οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ Βερολίνου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποκαλύπτει το Der Spiegel.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, στο πρόσφατο Eurogroup ο πρόεδρος της EKT Μάριο Ντράγκι διαφώνησε κατηγορηματικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε όσον αφορά τη «συστημική σημασία» της Κύπρου, κατά πόσον δηλαδή ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία της μεγαλονήσου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υπόλοιπη ευρωζώνη.

    Το ότι η Κύπρος δεν έχει «συστημική σημασία», είναι ένα επιχείρημα το οποίο επικαλούνται συνήθως οι νομικοί, φέρεται να είπε ο Μάριο Ντράγκι προς τον γερμανό υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με το Σπίγκελ. Εντούτοις το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί από νομικούς, αλλά από οικονομολόγους, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ με το Σπίγκελ να υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε είναι νομικός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 8:39:04 UTC