Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Επαρχιακό Δικαστήριο δικαίωσε τον Κ. Θεμιστοκλέους
  • [02] Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Άντι Μάρρεϊ
  • [03] Ευκαιρίες συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας, λέει

    ο Ιταλός Πρέσβης

  • [04] Εκπρόσωπος: Ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική προοπτική για το μνημόνιο

    ο Αναστασιάδης

  • [05] Σε ψηλά επίπεδα η προστασία προσωπικών δεδομένων, δηλώνει στο ΚΥΠΕ

    ο Επίτροπος


  • [01] Το Επαρχιακό Δικαστήριο δικαίωσε τον Κ. Θεμιστοκλέους

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε τις υπερασπίσεις του Ζαχαρία Κουλία αναφορικά με κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του πρώην Υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους.

    Το Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του στην αγωγή λιβελλου που καταχώρησε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

    Ο Ζαχαρίας Κουλίας, σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου στο Ράδιο Πρώτο το 2006 και με αφορμή το ότι ο Κώστας Θεμιστοκλέους συνόδευσε τον πρώην Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη σε γεύμα που παρέθεσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στα κατεχόμενα, κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό ότι «πήρε λεφτά από τουρκική εταιρεία και την επομένη βγήκε στην τηλεόραση και έλεγε ότι δεν υπάρχει ψευδοκράτος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [02] Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Άντι Μάρρεϊ

    Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για 3η φορά στην καριέρα του (2010, 2011) προκρίθηκε ο Βρετανός Άντι Μάρρεϊ νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος στο δεύτερο ημιτελικό του πρώτου Γκραντ Σλαμ της χρονιάς νίκησε σήμερα τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης με 3-2 σετ [6-4, 6-7 (5), 6-2, 6-7 (2), 6-3].

    Στον τελικό ο Μάρρεϊ θα τεθεί αντιμέτωπος με το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια επανάληψη του τελικού του 2011, όταν οι δυο τενίστες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι διεκδικώντας το Αυστραλιανό Όπεν, με τον Σέρβο να κερδίζει τότε τον Βρετανό με 3-0 σετ.

    Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10:30 το πρωί ώρα Κύπρου.

    [03] Ευκαιρίες συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας, λέει ο Ιταλός Πρέσβης

    Για την Ιταλία, ο τομέας της ενέργειας προσφέρει νέες και ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για συνεργασία με την Κύπρο, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου ενδιαφέροντος από μεγάλες ιταλικές εταιρείες για τα ευρήματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου καθώς και για τις κυπριακές πρωτοβουλίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Αυτό δήλωσε ο νέος Πρεσβευτής της Ιταλίας στην Κύπρο, Guido Cerboni, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Ιταλός διπλωμάτης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενός πιο αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ όλων μεσογειακών χωρών της ΕΕ για επίλυση κρίσιμων θεμάτων όπως η παράνομη μετανάστευση.

    [04] Εκπρόσωπος: Ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική προοπτική για το μνημόνιο ο Αναστασιάδης

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε πως "ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι αν εκλεγεί θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα πρόνοιες του μνημονίου, όμως ταυτόχρονα, καθημερινά φροντίζει να ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική προοπτική και δυνατότητα, προσπαθώντας να αποκτήσει άλλοθι για υιοθέτηση των απαιτήσεων της Τρόικα".

    Γι αυτό άλλωστε, συνέχισε, πίεζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμφωνία επί του μνημονίου πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των προνοιών του μνημονίου.

    Ενώ η Κυβέρνηση, σημείωσε, παρά τις έντονες απαιτήσεις της Τρόικα, δημιούργησε περιθώρια για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τάχα η Κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτές.

    [05] Σε ψηλά επίπεδα η προστασία προσωπικών δεδομένων, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος

    Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Κύπρο βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, εκτιμά ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γιάννος Δανιηλίδης, ο οποίος εξηγεί στον κόσμο πώς μπορεί να απαλλαγεί από ανεπιθύμητα μηνύματα επιτελείων ή διαφημιστικών εταιρειών.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει οριστεί στις 28 Ιανουαρίου, ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι αν και στην Κύπρο η νομοθεσία συμπληρώνει φέτος μόνον 12 χρόνια, «η κατάσταση τώρα είναι πάρα πολύ καλή».

    Όπως ανέφερε, συμπληρώνονται φέτος 12 χρόνια από την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που αφορά φυσικά πρόσωπα εν ζωή και όχι νομικά πρόσωπα (πχ εταιρίες, σωματεία κτλ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 January 2013 - 17:39:07 UTC