Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διαφημιστική εκστρατεία ΚΟΤ στη Βρετανία σε εξέλιξη
  • [02] ΚΟΠ: Ελπίδα να μην επηρεαστεί το ποδόσφαιρο από οικονομική κρίση
  • [03] Η ΔΕΦΑ ο καθολικός εισαγωγέας και προμηθευτής φυσικού αερίου
  • [04] Ο Ντέισελμπλουμ ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup
  • [05] Αγρότου: Ανησυχία για περιστατικά aids που δεν είναι γνωστά

  • [01] Νέα διαφημιστική εκστρατεία ΚΟΤ στη Βρετανία σε εξέλιξη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο στάδιο της νέας διαφημιστικής εκστρατείας του ΚΟΤ στην κρίσιμη αγορά της Βρετανίας.

    Οι Βρετανοί τηλεθεατές θα βλέπουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου στις τηλεοράσεις τους το διαφημιστικό σποτ που επιχειρεί να παρουσιάσει την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος. Με βασικό σύνθημα «Η Κύπρος στην καρδιά σας», ο ΚΟΤ διεκδικεί δυναμικά μεγάλο μερίδιο του φετινού τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία, με τις αρχικές ενδείξεις και εκτιμήσεις των διοργανωτών ταξιδίων να τοποθετούν την Κύπρο στην κορυφή των επιλογών για τους Βρετανούς τουρίστες και φέτος.

    Η τηλεοπτική διαφήμιση επεκτείνεται σε όλους τους μεγάλους ομίλους της βρετανικής τηλεόρασης (BSKYB, ITV Network and Media Icon channels) που περιλαμβάνουν δημοφιλέστατα κανάλια τα οποία καλύπτουν όλη την επικράτεια, όπως τα Sky, Sky Living, MTV, National Geographic, ITV, E4, Film 4 και Dave.

    [02] ΚΟΠ: Ελπίδα να μην επηρεαστεί το ποδόσφαιρο από οικονομική κρίση

    Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η καθιερωμένη εκδήλωση της ΚΟΠ με το κόψιμο της βασιλόπιττας και της βράβευσης των Σωματείων για το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2011 / 2012.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε για τη χρονιά που διανύουμε και την οικονομική κρίση σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

    «Η καθιερωμένη γιορτή της κοπής της βασιλόπιττας συνοδεύεται από την απόδοση των βραβείων fair play και είναι ιδιαίτερη μας τιμή που συνδυάζουμε αυτά τα γεγονότα. Το 2013 θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το ποδόσφαιρο μας, κυρίως από οικονομικής πλευράς. Μειώθηκαν οι χορηγίες, φαίνεται ότι θα έχουμε και μείωση στα εισιτήρια. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι παράγοντες προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό", είπε.

    [03] Η ΔΕΦΑ ο καθολικός εισαγωγέας και προμηθευτής φυσικού αερίου

    Απόψεις για τον τομέα του Φυσικού Αερίου αντάλλαξαν τη Δευτέρα η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ).

    Ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι δύο πλευρές συμφώνησαν και διευκρίνισαν μεταξύ τους ότι, και με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, η ΔΕΦΑ είναι ο καθολικός Εισαγωγέας και Προμηθευτής Φυσικού Αερίου στην Εσωτερική Αγορά της Κύπρου».

    Συμφώνησαν, επίσης, ότι «είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η μεταξύ τους αποδοτική επικοινωνία με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

    [04] Ο Ντέισελμπλουμ ο επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup

    Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ είναι ουσιαστικά από το βράδυ της Δευτέρας, τυπικά εντός της εβδομάδας, ο επόμενος Πρόεδρος του Εurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά όχι με ομοφωνία, αφού η Ισπανία δεν στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Ντέισελμπλουμ.

    Τον νέο πρόεδρο παρουσίασε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο απερχόμενος Πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναφερόμενος στα 8 περίπου χρόνια που άσκησε τα καθήκοντά του είπε ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου έμαθε να αγαπά περισσότερο την Ευρώπη. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα τονίζοντας: «Θαυμάζω τις προσπάθειες της Ελλάδας, τρέφω μεγάλο θαυμασμό και μεγάλη αγάπη προς την Ελλάδα , πιστεύω ότι στο τέλος, όπως και η Ιρλανδία που κατέβαλε πολύ σημαντικές προσπάθειες, θα θερίσουν τους καρπούς αυτών των προσπαθειών».

    Για τον νέο πρόεδρο είπε ότι μπορεί να μην έχει μεγάλη πολιτική καριέρα, άλλωστε είναι πιο νέος, όπως είπε, ωστόσο ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι έχει όλα τα προσόντα, ώστε να καλύψει τη θέση με μεγάλη επιτυχία.

    [05] Αγρότου: Ανησυχία για περιστατικά aids που δεν είναι γνωστά

    Η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου δήλωσε πως ενημερώθηκε για ένα περιστατικό φορέα του aids που διαγνώστηκε κατά τους τελευταίους μήνες, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες πως πριν από λίγο καιρό διαγνώστηκαν κάποια περιστατικά ανήλικων φορέων του aids.

    Είπε ως έχει ενημερώσει σχετικά τον Υπουργό Παιδείας, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για το γεγονός πως υπάρχουν περιστατικά ατόμων με aids που δεν διαγιγνώσκονται στην Κύπρο, αλλά ζουν στο νησί εν αγνοία του Υπουργείου Υγείας για αυτά.

    Η κ. Αγρότου ανέφερε πως είχε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του ιού aids (ΚΥΦΑ) Στέλλα Μιχαηλίδου, η οποία, όπως σημείωσε, έδωσε την πληροφορία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχουν και άλλοι νεαροί οι οποίοι διαγνώστηκαν να είναι φορείς της λοίμωξης αυτής, και πληροφορήθηκε από αυτήν ότι τα περιστατικά αυτά αφορούν ξένους υπηκόους και ότι δεν διαγνώστηκαν στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 15:39:05 UTC