Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ: Βιώνουμε διαρκή κρίση λόγω τουρκικής απειλής
  • [02] Καταδίκη Τουρκίας για διώξεις υποψηφίων Κούρδων βουλευτών
  • [03] Στα τέλη Ιανουαρίου η ένδειξη για τις κεφαλαιακές ανάγκες

  • [01] ΥΠΑΜ: Βιώνουμε διαρκή κρίση λόγω τουρκικής απειλής

    Επιτυχώς διεκπεραιώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων και Διαμεσολάβηση», μία πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα τρία Πανεπιστήμια, Πάντειο των Αθηνών, Αιγαίου και Νεάπολις Πάφου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, παρέστη ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος απένειμε τα πιστοποιητικά Επιτυχούς Παρακολούθησης και Συμμετοχής στους απόφοιτους αξιωματικούς και στελέχη της Εθνικής Φρουράς, της Κυπριακής Αστυνομίας και άλλων λειτουργών της Δημόσιας Υπηρεσίας.

    Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο αυτόνομο πρόγραμμα 48 ωρών διδασκαλίας το οποίο περιελάμβανε αμφίδρομη διαλεκτική προσέγγιση του κρίσιμου και ζωτικού φαινομένου της στρατηγικής, της διαχείρισης κρίσεων και της διαμεσολάβησης, έχοντας ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

    [02] Καταδίκη Τουρκίας για διώξεις υποψηφίων Κούρδων βουλευτών

    Η απαγόρευση της χρήσης οποιασδήποτε άλλης γλώσσας πλην της τουρκικής, κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας την Τουρκία.

    Η εκδικασθείσα προσφυγή του Σουκράν Αγντίν και άλλων κατά Τουρκίας, που είχε υποβληθεί στο Δικαστήριο από τις 28 Νοεμβρίου 2006, αφορούσε την ποινική δίωξη των προσφευγόντων από τις τουρκικές Αρχές, με το αιτιολογικό ότι μιλούσαν την κουρδική γλώσσα κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων.

    Οι προσφεύγοντες, που είχαν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές, υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν τη μητρική τους γλώσσα κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων, προκειμένου να γίνουν απολύτως κατανοητοί από το πλήθος που τους παρακολουθούσε και δεν γνώριζε άλλη γλώσσα, πλην της κουρδικής.

    [03] Στα τέλη Ιανουαρίου η ένδειξη για τις κεφαλαιακές ανάγκες

    Περί τα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει γνωστό το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο θα καθορίσει εν πολλοίς το ύψος της δανείου που θα λάβει η Κύπρος από τον Μηχανισμό Στήριξης,.

    Αυτό ωστόσο θα είναι το συνολικό ποσό του χρηματοπιστωτικού τομέα και όχι το συγκεκριμένο ποσό που θα χρειαστεί το κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Κύπρο.

    Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup και αναφερόμενος στο διαγνωστικό έλεγχο της Pimco, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε μεν αυτός προχωρά, προσθέτοντας δε πως «με βάση την καθιερωμένη διαδικασία, η έκθεση (για τις κεφαλαιακές ανάγκες) θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 11:39:05 UTC