Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την αναβληθείσα ομιλία Κάμερον για

    την ΕΕ

  • [02] Το Κακουργιοδικείο στην σκηνή της δολοφονίας Αντη Χατζηκωστή
  • [03] Νεκρός 72χρονος από τη Ξυλοφάγου από τσίμπημα μέλισσας
  • [04] T: Στην αντεπίθεση η Κύπρος κατά των κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος
  • [05] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για τον Εθνάρχη Μακάριο

  • [01] Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την αναβληθείσα ομιλία Κάμερον για την ΕΕ

    Την προειδοποίηση ότι η Βρετανία μπορεί να μετακινηθεί προς την έξοδο από την ΕΕ αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των προωθούμενων αλλαγών στην Ευρώπη, περιλαμβάνει η ομιλία του Ντέιβιντ Κάμερον για την ευρωπαϊκή του πολιτική.

    Η πολυαναμενόμενη ομιλία είχε προαναγγελθεί για σήμερα στην Ολλανδία, ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε να την αναβάλλει για ακόμα μία φορά λόγω της ομηρίας Βρετανών υπηκόων στην Αλγερία. Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ λένε ότι η ομιλία δε θα γίνει πριν το ξεκαθάρισμα της κατάστασης στην αφρικανική χώρα. Στα αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο κ. Κάμερον αναφέρει ότι θέλει να παρουσιάσει ένα «θετικό όραμα» για το μέλλον της ΕΕ με ενεργό ρόλο για τη Βρετανία. Επισημαίνει όμως ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ΕΕ και των πολιτών της που έχει διευρυνθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και το οποίο αντιπροσωπεύει ένα έλλειμμα δημοκρατικής ευθύνης και συναίνεσης, ιδιαίτερα αισθητό στη Βρετανία. Ο κ. Κάμερον τονίζει ότι τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη έχουν κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της ΕΕ.

    «Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος αποτυχίας της Ευρώπης και μετακίνησης του βρετανικού λαού προς την έξοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βρετανός ηγέτης, σπεύδοντας όμως να προσθέσει ότι ο ίδιος δε θέλει να γίνει κάτι τέτοιο: «Θέλω μια επιτυχημένη ΕΕ και θέλω μια σχέση μεταξύ μας που κρατά τη Βρετανία εντός».

    [02] Το Κακουργιοδικείο στην σκηνή της δολοφονίας Αντη Χατζηκωστή

    Στην σκηνή της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Αντη Χατζηκωστή, αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας το Κακουργιοδικείο σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγο .

    Για την μετάβαση, αναμένονται να γίνουν διευθετήσεις της Γενικής Εισαγγελίας με την Αστυνομία για θέματα ασφαλείας.

    Η μετάβαση του δικαστηρίου ήταν αίτημα της υπεράσπισης ώστε να γίνει αυτοψία στον χώρο.

    [03] Νεκρός 72χρονος από τη Ξυλοφάγου από τσίμπημα μέλισσας

    Ηλικιωμένος 72 χρόνων από τη Ξυλοφάγου βρήκε χθες το πρωί τραγικό θάνατο όταν τσιμπήθηκε από μέλισσα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις δέκα χθες το πρωί ο 72χρονος εργαζόταν στο χωράφι του που βρίσκεται στην περιοχή των λατομείων σε έδαφος Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, όταν δέχθηκε τσίμπημα μέλισσας.

    Ο ηλικιωμένος που γνώριζε ότι είναι αλλεργικός στα τσιμπήματα εντόμων συνήθιζε να παίρνει μαζί του αντιαλλεργικές ενέσεις ωστόσο δεν είχε μαζί του χθες όταν μετέβη στο χωράφι του.

    Μόλις ο 72χρονος αντιλήφθηκε ότι δεν είχε μαζί του ενέσεις πήρε το αυτοκίνητο του και μετέβη στο Κοινοτικό Ιατρείο της Ξυλοφάγου, όπου ο επί καθήκοντι γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

    [04] T: Στην αντεπίθεση η Κύπρος κατά των κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος

    Την παρουσίαση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στους πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ στη Λευκωσία αναφορικά με τους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος μεταφέρουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

    Η εφημερίδα τονίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως λειτουργεί ως χώρα υποδοχής παράνομου ρωσικού χρήματος. Όπως σημειώνεται, η παρουσίαση περιείχε ένα διάγραμμα που έδειχνε πως η Κύπρος έχει πράξει περισσότερα προς την κατεύθυνση υιοθέτησης διεθνών κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

    Πρόκειται για ευρήματα της ομάδας δράσης του ΟΟΣΑ για το χρηματοοικονομικό τομέα, μια διακυβερνητική ομάδα που έχει ως αποστολή ακριβώς την αντιμετώπιση υποθέσεων που αφορούν ξέπλυμα χρήματος. Η έκθεση αυτή αναφέρει πως η Κύπρος έχει συμμορφωθεί πλήρως ή μερικώς και με τις 49 υποδείξεις της ομάδας του ΟΟΣΑ, ενώ η Γερμανία και η Φινλανδία δεν έχουν συμμορφωθεί με πέντε υποδείξεις.

    [05] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για τον Εθνάρχη Μακάριο

    Ο Μακάριος μας άφησε βαριά παρακαταθήκη κι έχουμε ευθύνη έναντι αυτών που έφυγαν, αλλά και έναντι των νεώτερων γενιών να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να δικαιώσουμε την Κύπρο και το λαό μας, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, σε μήνυμα του προς τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, για τον Εθνάρχη Μακάριο.

    Παρά τις δυσκολίες, σημειώνει, παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση μιας ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου, απαλλαγμένης από κατοχικά στρατεύματα, ξένες εγγυήσεις και συρματοπλέγματα διαχωρισμού.

    "Με όπλα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ειρήνη, ας πορευτούμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ακολουθήσουμε τα βήματα του μεγάλου μας ηγέτη και ας αγωνιστούμε για την ελευθερία και δικαίωση της Κύπρου, για μια κοινή και ευτυχισμένη πατρίδα για όλους τους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους", προσθέτει


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 11:39:05 UTC