Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για αντιμετώπιση της εξάρτησης από

    παράνομες ουσίες και αλκοόλ

  • [02] Πρόκριση 4 ομάδων στο 3 γύρο του Κυπέλλου
  • [03] Από τις 11 Φεβρουαρίου ο νέος τιμοκατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων
  • [04] Έτος Μνήμης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου το 2013
  • [05] Χωρίς αποκοπή 9% τα επιδόματα τυφλών και βαριάς κινητικής αναπηρίας

  • [01] Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για αντιμετώπιση της εξάρτησης από παράνομες ουσίες και αλκοόλ

    Την Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από παράνομες ουσίες και την επιβλαβή χρήση αλκοόλ 2013-2020, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αυτή η Εθνική Στρατηγική διαδέχεται την Εθνική Στρατηγική για τα ναρκωτικά 2009-2012, με βασικά σημεία αναφοράς τη Στρατηγική για τα ναρκωτικά 2013-2020 της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση των αρνητικών συνεπειών που σχετίζονται με το αλκοόλ και τις εκθέσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την περιφέρεια της Ευρώπης.

    Σκοπός της νέας Εθνικής Στρατηγικής είναι να διαμορφώσει το πλαίσιο πολιτικής και να συντονίσει την υλοποίηση των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της χρήσης παράνομων ουσιών και της εξάρτησης από αυτές, τη διαχείριση της επιβλαβούς χρήσης αλκοόλ και τη διαχείριση της εξάρτησης από νόμιμες ουσίες για την επόμενη οκταετία.

    [02] Πρόκριση 4 ομάδων στο 3 γύρο του Κυπέλλου

    Η Ομόνοια, η Αγία Νάπα, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου και η Αθλητική Ένωση Πάφος είναι οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο 3ο γύρο του Κυπέλλου Κύπρου.

    Στους πρώτους επαναληπτικούς αγώνες για το β' γύρο οι οποίοι διεξήχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, η Ομόνοια νίκησε τον Εθνικό στο ΓΣΠ με 2-0 ακριβώς όπως και στον πρώτο αγώνα στο Δασάκι, η Αγία Νάπα νίκησε εκτός έδρας την Αναγέννηση Δερύνειας με 0-3 ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα.

    Η ΕΝΠ εξήλθε ισόπαλη 0-0 με τον Ερμή Αραδίππου στο «Τάσος Μάρκου», προκρίθηκε ωστόσο στην επόμενη φάση καθώς είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 0-1.

    [03] Από τις 11 Φεβρουαρίου ο νέος τιμοκατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων

    Μετατίθεται, με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου τιμοκαταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων.

    Όπως δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ως νέα ημερομηνία καθορίζεται η 11η Φεβρουαρίου 2013.

    «Η μετάθεση επιβλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία που ανέλαβε να δημιουργήσει την απαραίτητη βάση δεδομένων για να λειτουργήσει ο νέος τιμοκατάλογος δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου και γι' αυτό υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    [04] Έτος Μνήμης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου το 2013

    Έτος Μνήμης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' ανακηρύσσεται το 2013, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με βάση την απόφαση η μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ θα τιμηθεί με εορτασμούς, εκδηλώσεις τιμής, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

    Ως συντονιστής προγραμματισμού του Έτους Μνήμης του Εθνάρχη Μακαρίου ορίζεται ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος θα συντονίσει την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός τους έτους.

    [05] Χωρίς αποκοπή 9% τα επιδόματα τυφλών και βαριάς κινητικής αναπηρίας

    Νομοσχέδιο με βάση το οποίο δεν θα γίνεται αποκοπή 9% στο επίδομα τυφλών και στο επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας, αποστέλλει την Πέμπτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων η Κυβέρνηση.

    Όπως δήλωσε μετά από την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αυτό έγινε κατορθωτό «έπειτα από συζήτηση και κάμποση προσπάθεια με την Τρόικα έτσι ώστε οι αποκοπές 9% στα επιδόματα να μην περιλαμβάνουν αυτά τα δύο επιδόματα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 8:39:04 UTC