Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγώνουν οι ενταξιακές της Ισλανδίας λόγω εκλογών
  • [02] Πρώτη συνεδρία της τριμελούς διοικούσας επιτροπής για το Πάφος 2017
  • [03] Αλληλένδετα θεωρεί το Κυπριακό και το Κουρδικό ο Πρόεδρος των

    κουρδικών οργανώσεων στην Ευρώπη

  • [04] Συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία με πέτρες και βόμβες μολότοφ

  • [01] Παγώνουν οι ενταξιακές της Ισλανδίας λόγω εκλογών

    Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι "βάζει φρένο" στις συνομιλίες για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση εν αναμονή των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 27 Απριλίου.

    "Αποφασίσαμε να επιβραδύνουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη" δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Οσούρ Σκάρπχεντινσον μετά τη συνεδρίαση του Σπουργικού Συμβουλίου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τα δύο κεφάλαια (γεωργία και αλιεία) και για δύο άλλα που σχετίζονται με αυτό της αλιείας "παραμένουν ημιτελείς και θα σταματήσουν" μέχρι τις εκλογές καθώς "καμία απόφαση δεν θα ληφθεί από την κυβέρνηση ή από το κοινοβούλιο" μέχρι τότε.

    Μιλώντας στο πρακτορείο RUV, ο Σκάρπχεντινσον διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική προκειμένου "η νέα κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα".

    [02] Πρώτη συνεδρία της τριμελούς διοικούσας επιτροπής για το Πάφος 2017

    Συνεδρίασε τη Δευτέρα για πρώτη φορά η τριμελής διοικούσα επιτροπή, που συστάθηκε με κύρια αρμοδιότητα την εγγραφή της εταιρείας που θα διαχειριστεί το Πάφος 2017.

    Η τριμελής διοικούσα επιτροπή συνεδρίασε στην παρουσία υπηρεσιακών λειτουργών, με στόχο τη λήψη αποφάσεων. Τη διοικούσα επιτροπή αποτελούν ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο Αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσσής και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, της μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας στο Δήμο Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης. Ο κ. Σιμιλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως επιβάλλεται άμεσα η τριμελής επιτροπή να ετοιμάσει το σχέδιο υπηρεσίας, να το καταθέσει, και να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, ούτως ώστε, με τη δημιουργία της εταιρείας τέλος Φεβρουαρίου, να είναι εφικτή και η πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή.

    Ο κ Σιμιλλίδης χαρακτήρισε σωστή την απόφαση για τη σύστασης της τριμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία έχει πάρει όρους εντολής, όπως την κατάθεση πρότασης για λειτουργία και σύσταση της εταιρείας, την επεξεργασία του σχεδίου υπηρεσίας αλλά και την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Δήλωσε, επίσης, πως τη διαδικασία πρόσληψης του καλλιτεχνικού διευθυντή δεν θα την αναλάβει η επιτροπή που συστάθηκε, αλλά η εταιρεία που θα ιδρυθεί μετά τις εκλογές. Πρόσθεσε επίσης, πως εκείνο που επείγει είναι η πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα ξεκινήσει να εργάζεται για το Πάφος 2017 και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πρέπει να διοργανωθούν από το 2013 μέχρι το 2017, λέγοντας, πως το νωρίτερο που θα προβλέπεται να καταστεί δυνατή η πρόσληψη του θα είναι στις 15 Μαρτίου.

    [03] Αλληλένδετα θεωρεί το Κυπριακό και το Κουρδικό ο Πρόεδρος των κουρδικών οργανώσεων στην Ευρώπη

    Η λύση του κουρδικού προβλήματος είναι και λύση για το Κυπριακό και αυτή προϋποθέτει την απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, τονίζει σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ισμέτ Κεμ, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κουρδικών Οργανώσεων στην Ευρώπη, της μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης στην Ευρώπη.

    Από την επίλυση του Κουρδικού, όπως δήλωσε -μέσω μεταφραστή- ο κ. Κεμ, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο από την περασμένη εβδομάδα, έχουν να επωφεληθούν όλα τα έθνη στη Μέση Ανατολή, αλλά και η ίδια η Τουρκία και μάλιστα μπορεί να βοηθήσει και στο ξεπέρασμα της παρούσας οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα θα φέρει την ειρήνη και την ηρεμία σε όλη τη Μέση Ανατολή.

    "Η λύση αυτή περνά από την απελευθέρωση του Οτζαλάν", τόνισε ο κ. Κεμ, ενημερώνοντας το ΚΥΠΕ πως με το αίτημα "Ελευθερία στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν και στους πολιτικούς κρατούμενους έχει συσταθεί, από το Φεβρουάριο του 1999, μια διεθνής Επιτροπή από προσωπικότητες στο χώρο της νομικής επιστήμης, από καθηγητές Πανεπιστημίου, διανοούμενους - κατόχους βραβείου Νόμπελ και άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [04] Συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία με πέτρες και βόμβες μολότοφ

    Νεαροί στη Βόρεια Ιρλανδία εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, τη Δευτέρα, σε μια Καθολική Εκκλησία, καθώς έντονα επεισόδια έχουν ξεσπάσει μετά από απόφαση να μην αναρτηθεί η βρετανική σημαία στον ιστό του Δημαρχείου του Μπέλφαστ.

    Ομάδες πολιτών -οι οποίοι θέλουν να συνεχίσει να αποτελεί η περιοχή μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου- συγκρούστηκαν με "εθνικιστές" -οι οποίοι ευελπιστούν στην ένωση με την Ιρλανδία- ανταλλάσσοντας πέτρες και μπουκάλια.

    Οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να χωρίσουν τις δύο αντικρουόμενες ομάδες, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 January 2013 - 8:39:06 UTC