Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΤ:1.203 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ αποσύρθηκαν

    το 2012

  • [02] Η γαλλική κορβέτα L' Adroit στη Λεμεσό
  • [03] Εκόνομιστ: Δυσκολίες στην αξιοποίηση φυσικού αερίου στην ανατολική

    Μεσόγειο

  • [04] Υπ. Εργασίας: Η Κυπριακή Προεδρία πέτυχε σημαντικό έργο και

    εξαιρετική πρόοδο σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής

  • [05] Moody`s: Στο 50% η πιθανότητα

  • [01] ΚΤ:1.203 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ αποσύρθηκαν το 2012

    Στα 1.203 ανήλθαν τα τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2012 στην Κύπρο, παρουσιάζοντας αύξηση 56,6% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

    Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2012 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία στην Κύπρο 806 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΚΤ, η οποία σημειώνει ότι σε σύγκριση με τον αριθμό γνήσιων τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, η ποσότητα των πλαστών παραμένει πολύ μικρή.

    Σύμφωνα με την ΚΤ, το τραπεζογραμμάτιο των €50 συνεχίζει να παρουσιάζει τα ψηλότερα ποσοστά παραχάραξης, αντιπροσωπεύοντας το 64,1% του συνόλου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ακολουθούν τα τραπεζογραμμάτια των €100 και €20 με ποσοστά παραχάραξης ύψους 15,5% και 14,3% επί του συνόλου, αντίστοιχα.

    [02] Η γαλλική κορβέτα L' Adroit στη Λεμεσό

    Στάση στη Λεμεσό θα κάνει από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2013 το περιπολικό ανοιχτής πλεύσεως του γαλλικού ναυτικού «L'Adroit».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στη Λευκωσία το Adroit είναι περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (OPV, off-shore patrol vessel) που βρίσκεται στην υπηρεσία του Γαλλικού Ναυτικού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πλοίο ναυπηγήθηκε με ιδία χρηματοδότηση από το DCNS και προσφέρει σειρά καινοτομικών λειτουργιών που εκπονήθηκαν ειδικά για τη θαλάσσια ασφάλεια.

    [03] Εκόνομιστ: Δυσκολίες στην αξιοποίηση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο

    Στις γεωπολιτικές συνθήκες που δυσκολεύουν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Εκόνομιστ.

    Σημειώνεται αρχικά ότι τόσο το Ισραήλ όσο και η Κύπρος έχουν πολλά να κερδίσουν από την αξιοποίηση του αερίου. Συγκεκριμένα όσον αφορά την κυπριακή περίπτωση τονίζεται ότι αυτή τη στιγμή η χώρα παράγει το 95% της ενέργειας που καταναλώνει από ακριβό πετρέλαιο, ενώ το αέριο θα ήταν φθηνότερο και επιπλέον θα μπορούσε να εξάγεται σε άλλες χώρες. Προστίθεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου ανοιχτά των ακτών του νησιού.

    Αναφορικά με το Ισραήλ σημειώνεται ότι μετά την έναρξη αξιοποίησης του κοιτάσματος Ταμάρ που προσδιορίζεται για φέτος, η ανάπτυξη του κοιτάσματος Λεβιάθαν εξαρτάται από την πολιτική.

    [04] Υπ. Εργασίας: Η Κυπριακή Προεδρία πέτυχε σημαντικό έργο και εξαιρετική πρόοδο σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής

    Σημαντικό έργο και εξαιρετική πρόοδος επιτεύχθηκε σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής, επί Κυπριακής Προεδρίας, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    «Εργαστήκαμε έχοντας ως κεντρικό άξονα την προώθηση της αρχής της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών αλλά και των πολιτών της Ένωσης και ταυτόχρονα να αναδείξουμε την ανάγκη για μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. Στόχοι και προτεραιότητες που σήμερα εν μέσω της παρατεταμένης κρίσης στην οποία βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη αποκτούν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία» δήλωσε η Υπουργός Εργασίας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, κατά την οποία προέβη σε αποτίμηση του έργου της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.

    «Σημαντικό ορόσημο» στην εργασία της Κυπριακής Προεδρίας ήταν, σύμφωνα με την Υπουργό, η συμφωνία των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής επί της νέας Οδηγίας που αναθεωρεί τους περιορισμούς έκθεσης των εργαζομένων σε κινδύνους που προκύπτουν από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, με βάση νέα επιστημονικά στοιχεία και προβλέπει παρεκκλίσεις κυρίως σε ιατρικές εφαρμογές και για συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας, εφόσον αυτές αιτιολογούνται δεόντως, κατόπιν έγκρισης του κράτους μέλους.

    [05] Moody`s: Στο 50% η πιθανότητα

    Στο 50% ανέρχεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody`s, η πιθανότητα οι κυπριακές αρχές, λόγω του αναμενόμενου υψηλού μεγέθους του δημόσιου χρέους, που αναμένεται να ανέλθει πέρα του 154% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, να υποχρεωθούν τελικά να αναζητήσουν και άλλους τρόπους για μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του "κουρέματος" (PSI).

    Ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, από το "B3" σε "Caa3", ο οίκος εκτιμά ότι λόγω των αλλαγών που προχώρησε στις προβλέψεις και στις παραδοχές του για το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, οι κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα είναι πιθανό να ωθήσουν το δημόσιο χρέος έναντι του ΑΕΠ στο 150% το 2013 - το οποίο θα είναι, όπως σημειώνει, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα χρέους στο σύνολο των χωρών που αξιολογεί ο οίκος.

    Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον οίκο, τα επίπεδα αυτά του δημόσιου χρέους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται, φθάνοντας πέρα από το 154% μέχρι το 2015, εν όψει της αβεβαιότητας σχετικά με το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των κινδύνων υλοποίησης που αντιμετωπίζει σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, με δεδομένο το αβέβαιο βάθος και μέγεθος της οικονομικής ύφεσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 12:39:04 UTC