Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση Ομάδας Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [02] Αναπόφευκτη η αύξηση της τιμής του γάλακτος λέει ο Σύνδεσμος

    Παστεριωτών Φρέσκου Γάλακτος

  • [03] Τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα αποφάσισε η ΕΚΤ
  • [04] Αναθεωρούνται προς τα πάνω τα τέλη για πολεοδομικές άδειες

  • [01] Σύσταση Ομάδας Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Τη σύσταση της Ομάδας Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινίασε χθες η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, στην παρουσία του Προέδρου της Αρμένικης Εθνοσυνέλευσης Χοβίκ Αμπραχαμιάν. Η κ. Θεοχάρους είναι η ιδρυτής και Πρόεδρος της Ομάδας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη του Σώματος ανέλαβαν την πρωτοβουλία και αποφάσισαν την ίδρυση Ομάδας Φιλίας μεταξύ ΕΕ-Αρμενίας, με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση οικονομικών, εμπορικών, πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο μερών.

    «Η Αρμενία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και είναι καθήκον της Ομάδας να προωθήσει τις καλές σχέσεις, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας, με την προσδοκία να φέρει την Αρμενία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προστίθεται.

    [02] Αναπόφευκτη η αύξηση της τιμής του γάλακτος λέει ο Σύνδεσμος Παστεριωτών Φρέσκου Γάλακτος

    Αναπόφευκτη συνέπεια των αυξήσεων που έχει επιβάλει στο νωπό γάλα ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων, από την 1η Ιανουαρίου, και αναγκαία προϋπόθεση ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των γαλακτοκομείων είναι η μετακύληση της αύξησης στην τιμή του φρέσκου γάλακτος, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Παστεριωτών Φρέσκου Γάλακτος.

    Αναφέροντας ότι οι παστεριωτές φρέσκου γάλακτος κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να ενσωματώσουν μέρος του κόστους καθώς μόνο το 1 σεντ από τα 9 σεντς της αύξησης οφείλονται σε επιβάρυνση από τη γαλακτοβιομηχανία, λόγω των αυξημένων εξόδων όπως το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα υλικά συσκευασίας κ.λπ, ο Σύνδεσμος υποδεικνύει ότι τα υπόλοιπα 8 σεντς προκύπτουν από την αύξηση που επέβαλε ο ΠΟΑ.

    [03] Τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα αποφάσισε η ΕΚΤ

    Τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα αποφάσισε σε συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    Όπως αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού κατά τη συνεδρία το ΔΣ της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των κύριων δραστηριοτήτων αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν τα ίδια στο 0,75%, 1,50% και 0,00% αντίστοιχα.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, προστίθεται, θα σχολιάσει τις εκτιμήσεις που οδήγησαν το ΔΣ σε αυτές τις αποφάσεις σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 15.30.

    [00]

    Δώδεκα χιλιάδες 736 είναι οι νέοι εκλογείς που έχουν το δικαίωμα για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2013. Ο συνολικός αριθμός των εκλογέων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους 545.000.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών και Βοηθός Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Δημήτρης Δημητρίου, είπε ότι "οριστικό αριθμό εκλογέων θα έχουμε μετά τις 14 Ιανουαρίου που λήγει η περίοδος ενστάσεων κατά των νέων εγγραφών στον νέο εκλογικό κατάλογο".

    Ελπίζω, ανέφερε, ότι οι ενστάσεις που θα υποβληθούν - γιατί μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες - να είναι τέτοιες που να μπορούν να διεκπεραιωθούν μέχρι και την επομένη ημέρα, οπότε στις 15 Ιανουαρίου, αναμένεται να έχουμε τον τελικό αριθμό εκλογέων, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περί 545.000.

    [04] Αναθεωρούνται προς τα πάνω τα τέλη για πολεοδομικές άδειες

    Αναθεωρούνται προς τα πάνω τα τέλη που καταβάλλονται για πολεοδομικές άδειες ώστε να αντισταθμίζεται το πραγματικό κόστος παροχής υπηρεσιών, με βάση τους νέους Κανονισμούς πολεοδομίας και χωροταξίας, που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Το προσχέδιο των Κανονισμών, το οποίο συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής και το οποίο θα αντικαταστήσει τους περί πολεοδομίας και χωροταξίας Κανονισμούς του 2005, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο στα πλαίσια της εξέτασης επιπρόσθετων μέτρων για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

    Το Υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής αναθεώρησης των τελών προσφοράς υπηρεσιών του κράτους, ώστε να αντισταθμίζεται το πραγματικό κόστος παροχής υπηρεσιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 16:39:03 UTC