Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την ενεργοποίηση του επιχειρηματικού

    δυναμικού στην ΕΕ

  • [02] Προβλέψεις για συρρίκνωση της ευρωζώνης τέλος 2012, ανάκαμψη ως

    μέσα 2013

  • [03] Με εξοικονόμηση 5 εκ. ολοκληρώθηκε η Κυπριακή Προεδρία
  • [04] Spiegel: Ορατός ο κίνδυνος απόρριψης του κυπριακού σχεδίου διάσωσης

    από το γερμανικό Κοινοβούλιου

  • [05] Διαδικτυακή έκθεση στην Κίνα για προώθηση ακινήτων και επενδύσεων

    στην Κύπρο


  • [01] Σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την ενεργοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού στην ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε χθες σχέδιο δράσης με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας που θα καταστήσει ελκυστική και προσιτή στους πολίτες την επιχειρηματικότητα.

    Το σχέδιο δράσης στοχεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν κάθε χρόνο 4 εκατ. θέσεις απασχόλησης. Το σχέδιο υπογραμμίζει τον θεμελιώδη ρόλο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης προκειμένου να διαμορφωθούν νέες γενιές επιχειρηματιών και περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τη στήριξη νέων επιχειρηματιών που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νέοι, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες και οι άνεργοι.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, όπως φιλόδοξα μέτρα για να διευκολυνθεί η δημιουργία εταιρειών καινοτομίας και νέων επιχειρήσεων, να γίνονται πιο επιτυχημένες μεταβιβάσεις ιδιοκτησίας επιχειρήσεων, να βελτιωθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε έντιμους επιχειρηματίες μετά από πτώχευση.

    [02] Προβλέψεις για συρρίκνωση της ευρωζώνης τέλος 2012, ανάκαμψη ως μέσα 2013

    Η ύφεση της ευρωζώνης πιθανόν να έγινε πιο έντονη στο τέλος του προηγούμενου χρόνου αλλά η ζώνη του κοινού νομίσματος θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, την Τετάρτη.

    Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι Ifo, INSEE και Istat σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «β€¦οι έρευνες επιχειρήσεων όπως και η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριου υποδηλούν μια περαιτέρω μείωση της δραστηριότητας» στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 της τάξης του 0,4 συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου μετά από πτώση της τάξης του 0,2% το 2ο τρίμηνο. Οι τρεις υπηρεσίες είχαν προβλέψει μόνο πτώση της τάξης του 0,1% κατά το 4ο τρίμηνο του 2012 στην προηγούμενη πρόβλεψή τους τον Οκτώβριο.

    [03] Με εξοικονόμηση 5 εκ. ολοκληρώθηκε η Κυπριακή Προεδρία

    Με εξοικονόμηση πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας φιλοξενήσει πέραν των 2,000 συναντήσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό, περιλαμβανομένων και 15 ¶τυπων Συμβουλίων στην Κύπρο, για τις 184 μέρες που η Κυπριακή Δημοκρατία είχε τα ηνία της ΕΕ. Σύμφωνα με πηγές της Κυπριακής Προεδρίας, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της ΚΠ, που συνέβαλε στην επιτυχή έκβασή της, ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων, με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τους θεσμούς της ΕΕ.

    Εμφανές παράδειγμα σωστού χειρισμού των ευρωπαϊκών θεμάτων αποτελεί και η σημαντική - κατά γενική ομολογία - συμφωνία για το Ενιαίο Πακέτο Ευρεσιτεχνίας, η συμφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό καθώς και η πρόοδος που επετεύχθη σε ό,τι αφορά το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, που παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της ΚΠ δεν ολοκληρώθηκε εντελώς και τυπικά λόγω έλλειψης χρόνου.

    Παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες, η ΚΠ δούλεψε σκληρά (1,800 περίπου άτομα εργάστηκαν για την ΚΠ και περίπου 140 εθελοντές), δεν παραμέλησε κανένα θέμα και πέραν του σωστού χειρισμού που έτυχαν διάφορα ζητήματα, η επιτυχής άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ οφείλεται «και στο φιλότιμο και το γινάτι» - όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε - των Κυπρίων.

    Όπως αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «η Ευρώπη θα αισθάνεται τα αποτελέσματα της ΚΠ για δεκαετίες». Η Κύπρος έδωσε μια ανθρώπινη σχέση στους θεσμούς, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από πηγή της ΚΠ, σημειώνοντας τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των θεσμών της ΕΕ και των ανθρώπων. Οι εντατικές και επίπονες διαβουλεύσεις που έγιναν για το ΠΔΠ (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο) - θέμα επί του οποίου υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις - οδήγησαν στην αναγνώριση ότι η πρόταση της ΚΠ επί του θέματος ήταν σωστή και τώρα παραμένει η προώθηση του θέματος για ολοκλήρωση εντός των προσεχών δύο μηνών.

    [04] Spiegel: Ορατός ο κίνδυνος απόρριψης του κυπριακού σχεδίου διάσωσης από το γερμανικό Κοινοβούλιου

    Ο κίνδυνος απόρριψης του κυπριακού σχεδίου διάσωσης της οικονομίας από το γερμανικό κοινοβούλιο, επισημαίνεται σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού "Spiegel".

    Το περιοδικό αναφέρει ότι οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες κλίνουν προς την κατεύθυνση της αρνητικής ψήφου απέναντι στο κυπριακό πακέτο διάσωσης σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, την ώρα που η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να στηριχθεί στη δική της κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    «Για την Κύπρο που εισήλθε στην κρίση αργά, τα χειρότερα δεν έχουν έλθει ακόμα», αναφέρει το άρθρο.

    Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αναφέρεται, σκέφτονται τώρα να ψηφίσουν εναντίον ενός απολύτως απαραίτητου σχεδίου διάσωσης για τη χώρα. Αναφέρει ακόμα ότι και οι Γερμανοί Πράσινοι εμφανίζονται σκεπτικιστές, την ώρα που η Καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να βασίζεται πλέον στη δική της κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προωθήσει πακέτα διάσωσης στην Ευρωζώνη και συμπεραίνει ότι το σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο ενδέχεται να μην προωθηθεί.

    [05] Διαδικτυακή έκθεση στην Κίνα για προώθηση ακινήτων και επενδύσεων στην Κύπρο

    Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία ενημερωτική διάλεξη που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, η Επαρχιακή Επιτροπή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών Πάφου και η εταιρεία ChinaExpoOnline Ltd, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε Πάφου, με θέμα την πρωτοποριακή διαδικτυακή έκθεση CYPRUS PROPERTIES AND INVESTING IN CYPRUS που θα φιλοξενείται στην διαδικτυακή πύλη ChinaExpoOnline.com.

    Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γής και Οικοδομών Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι στο επίκεντρο των στόχων των οργανισμών που συνδιοργάνωσαν αυτή την ενημερωτική παρουσίαση βρίσκεται η προσέλκυση επενδυτών από την Ρωσία και την Κίνα, προσθέτοντας πως σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τρόπους αξιοποίησης της τεράστιας Κινέζικης αγοράς.

    Τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με τον CIPA για προώθηση των μεγάλων επενδύσεων της Πάφου με την διοργάνωση ειδικών εκθέσεων σε Ρωσία και Κίνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 17:39:05 UTC