Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εργασίας: Αυστηρότερες ποινές για παραβίαση αρχής ισότητας

    μεταχείρισης

  • [02] Αυξημένες τουριστικές αφίξεις δεικνύουν τα στοιχεία, σύμφωνα με

    τον Υπ. Συγκοινωνιών

  • [03] Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό

  • [01] Υπ. Εργασίας: Αυστηρότερες ποινές για παραβίαση αρχής ισότητας μεταχείρισης

    Δύσκολο χρόνο χαρακτήρισε το 2013 η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι με τη συνέχιση της ύφεσης τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο εμπλουτίζει τα προγράμματα του ώστε να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για πρόσληψη ανέργων στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, ενώ ταυτόχρονα προωθείται νομοθεσία για αυστηρότερες ποινές για μη εφαρμογή της αρχής της ισότητας.

    Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός ανέφερε πως «είχαμε πει και για το 2012 και για το 2013 ότι θα είναι δύσκολοι χρόνοι. Το 2013 η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί και εφ' όσον συνεχίζεται η ύφεση γίνονται ακόμα πιο δύσκολα και τα πράγματα στην αγορά εργασίας».

    Εμείς ως Υπουργείο Εργασίας σ' αυτές τις δυσκολίες, είπε, «συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε τα προγράμματα μας με στόχο να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στις επιχειρήσεις μέσα από επιχορηγήσεις να προσλαμβάνουν ανέργους και να δώσουμε ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους νέους και στους μακροχρόνια άνεργους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες κατάρτισης και τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας».

    [02] Αυξημένες τουριστικές αφίξεις δεικνύουν τα στοιχεία, σύμφωνα με τον Υπ. Συγκοινωνιών

    Η νέα δρομολογημένη αεροπορική σύνδεση Κύπρου - Ουκρανίας και οι υφιστάμενες αγορές της Ρωσίας και της Βρετανίας θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, προσθέτοντας ότι αυτό θα θέσει σε καλύτερη βάση και θέση τόσο τα αεροδρόμια και την ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και την κυπριακή οικονομία.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου επισκέφθηκε τον Πύργο Ελέγχου και έκοψε τη βασιλόπιττα, ο Υπουργός ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τον αριθμό αφίξεων και για τον συγκριτικό πίνακα και το ποσοστό αύξησης των αφίξεων που υπήρξε και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου και πρόσθεσε πως «ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων» με βάση την πληροφόρηση και από την αγγλική αγορά.

    [03] Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό

    Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, για τη γιορτή των Φώτων. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

    «Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω από όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια τα οποία μας έδωσαν προκοπή και ευημερία. Και θα μας δώσουν και πάλι», είπε ο κ. Σαμαράς.

    Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δήλωση του «η δύναμη που πήραμε από την τελετή, ο Αγιασμός των Υδάτων, μας γεμίζει και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 January 2013 - 13:39:05 UTC