Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέγραψαν συμφωνία και αναλαμβάνουν τον έλεγχο υπεραγορών Ορφανίδη

    οι προμηθευτές

  • [02] Πρώτη μεταμόσχευση χεριού στη Βρετανία
  • [03] Τελευταίες κληρώσεις ανέργων που θα εργαστούν τις Προεδρικές
  • [04] Αμετάβλητος στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο

  • [01] Υπέγραψαν συμφωνία και αναλαμβάνουν τον έλεγχο υπεραγορών Ορφανίδη οι προμηθευτές

    Την πλήρη διαχείριση και έλεγχο αριθμού υπεραγορών Ορφανίδης για μία δεκαετία αναλαμβάνουν οι προμηθευτές βάσει Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν η Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ και οι προμηθευτές. Το νέο σχήμα φέρει την επωνυμία "Νέα Εποχή Ορφανίδης" (Ν.Ε.Ο).

    Το Μνημόνιο προνοεί ένα νέο καθεστώς λειτουργίας, ανανεώνοντας έτσι τις δυνατότητες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες των υπεραγορών, μετά από διεργασίες τριών και πλέον εβδομάδων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ομάδα προμηθευτών με στόχο τη διάσωση των υπεραγορών Ορφανίδης.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με το μνημόνιο οι προμηθευτές αναλαμβάνουν την πλήρη διαχείριση και δικό τους έλεγχο αριθμού υπεραγορών για χρονικό ορίζοντα δέκα ετών προκειμένου να διασφαλιστεί η ευχέρεια των υπεραγορών να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις υποχρεώσεις τους.

    [02] Πρώτη μεταμόσχευση χεριού στη Βρετανία

    Ένας πρώην ιδιοκτήτης παμπ από τη βορειοανατολική Αγγλία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χεριού, καθώς και ο πρώτος του οποίου η απόληξη του κάτω άκρου ακρωτηριάστηκε στο χειρουργείο ώστε να αντικατασταθεί.

    Η οκτάωρη επέμβαση που έγινε σε νοσοκομείο του Λιντς κρίνεται επιτυχημένη, με τους γιατρούς να λένε πως ο 51χρονος Μαρκ Κέιχιλ σημειώνει «καλή πρόοδο». Ο ασθενής δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι λόγω σοβαρής αρθρίτιδας.

    Τώρα είναι σε θέση να κουνά τα δάχτυλα του νέου του χεριού, αν και ακόμα δεν έχει την αίσθηση της αφής. Κατά τους θεράποντες γιατρούς είναι ακόμα νωρίς για να πουν με βεβαιότητα τι βαθμό ελέγχου, κίνησης και αίσθησης του νέου χεριού θα αποκτήσει ο 51χρονος Βρετανός.

    [03] Τελευταίες κληρώσεις ανέργων που θα εργαστούν τις Προεδρικές

    Ολοκληρώνεται την Παρασκευή σε όλες τις επαρχίες η διαδικασία της κλήρωσης για τους άνεργους πτυχιούχους που θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα, τα οποία θα λειτουργήσουν κατά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

    Σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Εσωτερικών και ερωτηθείσα για τις εκλογές, η κ. Μαύρου είπε ότι το Υπουργείο προέβη την Παρασκευή στην προκήρυξη των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση δεύτερου γύρου, στις 24 Φεβρουαρίου. Στις 18 Ιανουαρίου, συνέχισε, θα γίνει η υποβολή των υποψηφιοτήτων.

    Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ψηφοφόρων, η κ. Μαύρου ανέφερε πως φαίνεται να ανεβαίνει στις 545 χιλιάδες, ωστόσο γίνεται ακόμα επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, αφού τις τελευταίες μέρες υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

    [04] Αμετάβλητος στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο

    Στο 2,2% κυμάνθηκε ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με το Νοέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποίησε η Εurostat.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία σχετικά με τους επιμέρους τομείς, οι τιμές αυξήθηκαν 3,1% σε ετήσια βάση σε τρόφιμα-οινοπνευματώδη-προϊόντα καπνού (3,0% το Νοέμβριο), καθώς και στις υπηρεσίες 1,8% (1,6% το Νοέμβριο), ενώ στην ενέργεια η αύξηση ήταν 5,2% (5,7% το Νοέμβριο).

    Τα τελικά στοιχεία για την εξέλιξη του πληθωρισμού στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και τα κράτη μέλη θα δημοσιοποιηθούν στις 16 Ιανουαρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 13:39:04 UTC