Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο: Με νίκες προχώρησαν ΑΕΛ και ΑΕΚ
  • [02] Έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν εργαζόμενοι στη Cyta
  • [03] Στο 1,25 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στην Ελλάδα
  • [04] Απολογισμός της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων

    από την ΥΠΕΣ στο ΕΚ


  • [01] Ποδόσφαιρο: Με νίκες προχώρησαν ΑΕΛ και ΑΕΚ

    ΑΕΛ και ΑΕΚ ήταν οι κερδισμένες των αναμετρήσεων της Κυριακής για την 14η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α` κατηγορίας.

    Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν στο Τσίρειο τη Δόξα Κατωκοπιάς με 2-0 και επανήλθαν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με το ίδιο σκορ η ΑΕΚ κέρδισε στο Τσίρειο την Αλκή στο ντέρμπι της Λάρνακας και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής. Τέλος, ο Εθνικός Άχνας υποχρέωσε στο Δασάκι σε ισοπαλία 1-1 τον Απόλλωνα.

    Στους αγώνες του Σαββάτου, η Ανόρθωση κέρδισε με 2-0 την ΑΕΠ στην Πάφο και συνεχίζει ακάθεκτη τη νικηφόρα πορεία της, ενώ με νίκες συνέχισαν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Οι γαλαζοκίντρινοι επικράτησαν με 1-0 της Ένωσης, ενώ οι τριφυλλοφόροι κέρδισαν με 3-0 την Αγία Νάπα. Τέλος, ο Νέα Σαλαμίνα κατέβαλε με 3-2 τον Ολυμπιακό.

    [02] Έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν εργαζόμενοι στη Cyta

    Έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα υπάλληλοι της CYTA, μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ CYTA, εν αναμονή της συζήτησης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς - CYTA, Αρχή Λιμένων Κύπρου, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

    Κατά την άφιξη του στη Βουλή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA αποδοκιμάστηκε από τους εργαζόμενους της CYTA, τους οποίους η Αστυνομία περιόρισε σε απόσταση από την κύρια είσοδο του κτιρίου της Βουλής.

    Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί στη Βουλή ισχυρή αστυνομική δύναμη, από το μικροσκόπιο της οποίας δεν ξέφυγαν ούτε οι Λειτουργοί των ΜΜΕ, οι οποίοι έπρεπε να επιδείξουν δημοσιογραφική ταυτότητα για να περάσουν εντός του προαύλιου της Βουλής.

    Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό, τα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Επαρκής Εποπτικός Έλεγχος», «800.000.000 ευρώ Μεγάλο βάρος για να τα «σηκώσετε» μόνο σας», «Το ταμείο δεν είναι Τράπεζα», «Απαιτούμε ενημέρωση και διαφάνεια», «Η κρίση επιβάλλει συνετή διαχείριση».

    [03] Στο 1,25 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στην Ελλάδα

    Το 1,25 δισ. ευρώ έφτασαν οι 119.275 ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν στην Ελλάδα, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Το Νοέμβριο, οι εκδόθηκαν 7.403 ακάλυπτες επιταγές αξίας 72,4 εκατ. Ευρώ. Την ίδια στιγμή οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 180 εκατ. ευρώ σε αξία και 113.942 σε τεμάχια.

    [04] Απολογισμός της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων από την ΥΠΕΣ στο ΕΚ

    Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου της Κυπριακής Προεδρίας για τα θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE).

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός αναμένεται να τονίσει ιδιαίτερα τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά τον στόχο για δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και θα αναφερθεί στα νομοθετήματα που αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση και στις πρωτοβουλίες της Προεδρίας σε σχέση με την αντιμετώπιση της εμπορίας προσώπων και στην ένταξη μεταναστών.

    Θα αναφερθεί, επίσης, στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης για ειλικρινή και έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους Κανονισμούς που αφορούν τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 12:39:06 UTC