Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σώοι οι μαθητές ελληνικής καταγωγής στο σχολείο του Κονέκτικατ
  • [02] Με δημόσια κλήρωση η στελέχωση εκλογικών κέντρων
  • [03] Πρεμιέρα β γύρου στο Πρωτάθλημα Α Κατηγορίας

  • [01] Σώοι οι μαθητές ελληνικής καταγωγής στο σχολείο του Κονέκτικατ

    Οι αρχές αλλά και οι κάτοικοι της μικρής κωμόπολης Νιούτον του Κονέκτικατ προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας που μέχρι στιγμής είχε απολογισμό τουλάχιστον 27 νεκρούς, εκ των οποίων 20 παιδιά. Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και δάσκαλοι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο σχολείο που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντάνμπερι, όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα, φοιτούσαν και τρεις ελληνικής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι είναι σώοι και αβλαβείς.

    Ο δράστης, o 20χρονος Άνταμ Λάνζα εισέβαλε βαριά οπλισμένος, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα, στο δημοτικό σχολείο που φοιτούν 450 παιδιά, ηλικίας μέχρι 10 ετών. Στο σχολείο αυτό, εργαζόταν ως νηπιαγωγός η μητέρα του, την οποία και σκότωσε.

    Στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά το παιδιών, που έτρεχαν πανικόβλητα να σωθούν. Τουλάχιστον εκατό πυροβολισμοί ρίφθηκαν στον τόπο της τραγωδίας. Νωρίτερα, είχε σκοτώσει τον πατέρα του, που βρέθηκε αργότερα νεκρός στο σπίτι του.

    [02] Με δημόσια κλήρωση η στελέχωση εκλογικών κέντρων

    Με δημόσια κλήρωση θα επιλεγούν οι δύο χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι που θα εργοδοτηθούν τελικά στις προεδρικές εκλογές του 2013.

    Με βάση τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Υπηρεσίας Εκλογών, τα εκλογικά κέντρα που θα απασχοληθούν οι άνεργοι πτυχιούχοι κατανέμονται κατά Επαρχία ως εξής: Λευκωσία 815, Αμμόχωστος 110, Λάρνακα 350, Λεμεσός 565 και Πάφος 160.

    Το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε 4 χιλ. συνολικά αιτήσεις από άνεργους πτυχιούχους, Λευκωσία 1.415, Αμμόχωστο 221, Λάρνακα 716, Λεμεσός 1.087 και Πάφος 461.

    [03] Πρεμιέρα β γύρου στο Πρωτάθλημα Α Κατηγορίας

    Πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας σήμερα.

    Οι αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο και τα αποτελέσματα τους ίσως επιφέρουν νέες βαθμολογικές ανακατατάξεις. Η πρωτοπόρος και αήττητη Ανόρθωση αγωνίζεται απόψε εκτός έδρας με την ΑΕΠ, ενώ την ίδια μέρα το δεύτερο της κατάταξης ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΕΝΠ.

    Τοπικό ντέρμπι στη Λάρνακα, με την ΑΕΚ και την Αλκή να αγωνίζονται την Κυριακή στο Στάδιο ΓΣΖ. Ο Εθνικός, που εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, υποδέχεται τον αήττητο εδώ και οκτώ αγωνιστικές Απόλλωνα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΛ, η οποία έχει πλέον τελειώσει τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, παίζει με τη Δόξα Κατωκοπιάς που είναι αήττητη εδώ και έξι αγώνες.

    Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι ο αγώνας της Νέας Σαλαμίνας με τον Ολυμπιακό, ενώ η Αγία Νάπα υποδέχεται την Ομόνοια η οποία προέρχεται από νικηφόρο σερί τριών αγωνιστικών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 9:39:06 UTC