Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 8.349 οι άποροι μαθητές που χρήζουν οικονομικής βοήθειας
  • [02] Πέραν των 100 συναντήσεων πραγματοποίησε αποστολή του ΚΟΤ στη

    Βαρκελώνη

  • [03] Μεγάλες περικοπές στα στεγαστικά προγράμματα του ΥΠΕΣ το 2013
  • [04] Επιτροπή Θεσμών: Ορθές οι ενέργειες Κασίνη για το συμβόλαιο με

    τη Noble

  • [05] Η ανάπτυξη θα προέλθει από τους υδρογονάνθρακες, λέει η

    Ζ. Αιμιλιανίδου

  • [06] ΥΠΑΜ: Η Εθνική Φρουρά περνάει μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης

  • [01] Στις 8.349 οι άποροι μαθητές που χρήζουν οικονομικής βοήθειας

    Στους 8.349 ή περίπου 8% του μαθητικού πληθυσμού, ανέρχεται ο αριθμός των άπορων μαθητών οι οποίοι χρήζουν οικονομικής βοήθειας στα σχολεία, εκ των οποίων οι 3.118 φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση όπως προέκυψε από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζήτησε το θέμα.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης είπε ότι δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπήρξε ο αναμενόμενος σχεδιασμός από το Υπουργείο Παιδείας παρά μόνο καλές προθέσεις και συγκεκριμένες κινήσεις.

    Ο κ. Τορναρίτης καλωσόρισε τις προσφορές και δωρεές απ' όπου κι αν αυτές προέρχονται, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν αρκεί να προσφέρει κάποιος ιδιώτης και πως θα πρέπει να εξεταστεί το πώς θα διοχετευτούν αυτές οι δωρεές στα σχολεία και πώς θα διαχειριστεί το θέμα των σχολικών κυλικείων και πώς θα προστατευτούν οι μαθητές από το να γίνουν θύματα ελεημοσύνης.

    [02] Πέραν των 100 συναντήσεων πραγματοποίησε αποστολή του ΚΟΤ στη Βαρκελώνη

    Πέραν των 100 προγραμματισμένων συναντήσεων πραγματοποίησε αποστολή του ΚΟΤ στη Βαρκελώνη στα πλαίσια εξειδικευμένης έκθεσης συνεδριακού τουρισμού EIBTM 2012 μεταξύ 27 και 29 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΚΟΤ, «ιδιαίτερα αποδοτική αποδείχθηκε η συμμετοχή του νεοσυσταθέντος Cyprus Convention Bureau του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην διεθνή εξειδικευμένη έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΕΙΒΤΜ 2012».

    Η αποστολή, προστίθεται, αποτελούμενη από την Διευθύντρια Τουρισμού του Τμήματος Στρατηγικής και Ερευνών του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, στο οποίο υπάγεται το Cyprus Convention Bureau, το Μέλος του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέξη Σαβεριάδη και την Τουριστική Λειτουργό Νικολέττα Παφίτου «διεξήγαγε πέραν των εκατό προγραμματισμένων συναντήσεων με αγοραστές προερχόμενους από κολοσσούς εταιρειών, διοργανωτές συνεδρίων, εξειδικευμένους οργανωτές ταξιδιών, συνδέσμους και άλλους επιχειρηματίες, όπως, μεταξύ άλλων, οι Microsoft,Moscow Business Centre, European Union of Medicine in Assurance and Social Security».

    [03] Μεγάλες περικοπές στα στεγαστικά προγράμματα του ΥΠΕΣ το 2013

    Μεγάλη μείωση κατά 40% που σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε 55 εκ. ευρώ παρουσιάζουν οι δαπάνες για την στεγαστική πολιτική για τους πρόσφυγες και μη πρόσφυγες (42 εκ. για πρόσφυγες και 13 για μη πρόσφυγες), που περιλήφθηκαν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2013, υπό το βάρος του μνημονίου που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

    Η ανάλυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών προκάλεσε αντιδράσεις βουλευτών που μίλησαν για ψαλίδι στην στεγαστική πολιτική ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Νικόλα Παπαδόπουλο, στην ουσία το ΥΠΕΣ μαζί με το Υπουργείο Εργασίας κατέχουν τη μερίδα του λέοντος από τις συνολικές περικοπές των κοινωνικών παροχών ύψους 113 ευρώ, που προνοούνται προνοείται στο μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

    [04] Επιτροπή Θεσμών: Ορθές οι ενέργειες Κασίνη για το συμβόλαιο με τη Noble

    Το θέμα που αφορά τις ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και αρμόδιων λειτουργών του αναφορικά με τα συμβόλαια ανάθεσης οικοπέδων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

    Το θέμα εξετάστηκε αυτεπάγγελτα μετά από πρόταση των βουλευτών Δημήτρη Συλλούρη και Γιώργου Γεωργίου και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σχετικά με το ρόλο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη.

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε πως από την συζήτηση στην Επιτροπή εξάγεται πεντακάθαρα το συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες του Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη, ήταν εν γνώσει και των Υπουργών και του Υπουργικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία παρατήρηση σε σχέση με το επίπεδο της δουλειάς που έγινε από τη διαπραγματευτική ομάδα και τον κ. Κασίνη.

    [05] Η ανάπτυξη θα προέλθει από τους υδρογονάνθρακες, λέει η Ζ. Αιμιλιανίδου

    Η ανάπτυξη δεν θα προέλθει μόνο μέσα από τις δαπάνες του Υπουργείου Εμπορίου, αλλά θα προέλθει μέσα από τους υδρογονάνθρακες, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

    Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2013 και απαντώντας σε παρατηρήσεις βουλευτών ότι οι προϋπολογιζόμενες αναπτυξιακές δαπάνες του Υπουργείου για το 2013 είναι σημαντικά μειωμένες, η κ. Αιμιλιανίδου παρατήρησε πως «ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι δαπάνες ή τα κονδύλια που φαίνονται στους προϋπολογισμούς. Ανάπτυξη είναι οι υδρογονάνθρακες».

    Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει συμβόλαιο με την αμερικανική Noble για το τεμάχιο 12, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι η ανάπτυξη συνίσταται στην ανάπτυξη αυτού του κοιτάσματος το οποίο βρίσκεται (στο τεμάχιο) 12.

    [06] ΥΠΑΜ: Η Εθνική Φρουρά περνάει μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης

    Το Πυροβολικό, όπως και ολόκληρη η Εθνική Φρουρά, περνάει μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος παρέστη , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, στον επίσημο εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή», στον Δελίκηπο.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι "ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει το Πυροβολικό και τιμούμε τη μνήμη εκείνων που έπεσαν πλάι στα πυροβόλα τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα".

    Ο Υπουργός Αμυνας εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης προς την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και τη βαθύτατη εκτίμηση για "το σοβαρό, υπεύθυνο και αξιόλογο έργο που επιτελείται για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 December 2012 - 16:39:07 UTC