Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εναρμονισμένο με ευρωπαϊκούς το Εθνικό Πρόγραμμα για το AIDS
  • [02] Παράσταση «Όπερα της Κερύνειας» στην Αστόρια
  • [03] Επεισόδια σε Υπουργείο Οικονομικών και Βουλή σε διαμαρτυρία εποχιακών

    ωρομισθίων

  • [04] Σε εμπορική λειτουργία και η Μονάδα Αρ. 4 στο Βασιλικό
  • [05] Βραβεία του Β' Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος
  • [06] Το ελεύθερο εμπόριο ΕΕ - Ιαπωνίας σε Συμβούλιο ΕΕ

  • [01] Εναρμονισμένο με ευρωπαϊκούς το Εθνικό Πρόγραμμα για το AIDS

    Πλήρως εναρμονισμένοι με τους ευρωπαϊκούς είναι οι στόχοι που τέθηκαν στο Στρατηγικό Σχέδιο καταπολέμησης του AIDS 2011-2015, δήλωσε η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για το AIDS την πρώτη Δεκεμβρίου.

    Η κ. Αγρότου είπε ότι στην Κύπρο , κατά την περίοδο 1986 μέχρι τέλος του 2011, διαγνώστηκαν 735 ΗΙV οροθετικά περιστατικά, από τα οποία τα 386 αφορούν Κύπριους και τα 349 αλλοδαπούς.

    Στο στρατηγικό σχέδιο, σύμφωνα με την Υπουργό, περιλαμβάνεται η εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με βιωματικές μεθόδους για τους νέους, ενημέρωση περιθωριοποιημένων ομάδων ατόμων, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σωστή διαχείριση του αίματος μέσω του Εθνικού Προγράμματος αιμοεπαγρύπνισης και ενδυνάμωση της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης και μείωσης της βλάβης στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. .

    [02] Παράσταση «Όπερα της Κερύνειας» στην Αστόρια

    Την επίσημη πρεμιέρα της στις ΗΠΑ θα κάνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου «η Όπερα της Κερύνειας», με μία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Tonny Bennett, του Λυκείου Frank Sinatra High School of Arts, στην Αστόρια.

    Πρόκειται για μια συναυλία επαγγελματιών τραγουδιστών όπερας, οι οποίοι θα αποδώσουν με τη συνοδεία ορχήστρας μία ποικιλία από γνωστές άριες. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του εγχειρήματος έχει ο Κύπριος βαρύτονος, Κωνσταντίνος Γιαννούδης, γνωστός από την Χορωδία του Παγκυπρίου.

    «Αν και το εγχείρημα λέγεται β€˜Όπερα της Κερύνειας' είναι κάτι περισσότερο», είπε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Κυπριακό Σπίτι, ο Κωνσταντίνος Γιαννούδης, του οποίου η μητέρα είναι πρόσφυγας από την Κερύνεια.

    [03] Επεισόδια σε Υπουργείο Οικονομικών και Βουλή σε διαμαρτυρία εποχιακών ωρομισθίων

    Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διαμαρτυρία των εποχιακών ωρομίσθιων που εργάζονται στο δημόσιο.

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στην Βουλή των Αντιπροσώπων λίγο αργότερα.

    [04] Σε εμπορική λειτουργία και η Μονάδα Αρ. 4 στο Βασιλικό

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ την Πέμπτη, από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, είναι διαθέσιμος για εμπορική λειτουργία και ο αεριοστρόβιλος αρ. 42 της Μονάδας αρ. 4, ισχύος 75MW, στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού αφού έχουν συμπληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης, καθώς και όλες οι απαιτούμενες δοκιμές.

    Οι εργασίες αποκατάστασης του δεύτερου αεριοστρόβιλου και του ατμοστρόβιλου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ολόκληρη η Μονάδα αρ. 4 σε συνδυασμένο κύκλο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν το τέλος του χρόνου.

    [05] Βραβεία του Β' Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος

    Κυριακή Φιλή στη Ζωγραφική, Μιχάλης Φαντάρος στη Χαρακτική και Αιμίλια Χατζηκωνσταντίνου και Γιάννης Αριστοτέλους στην κατηγορία Ειδικό Βραβείο Νεαροί Καλλιτέχνες ήταν οι δημιουργοί που πρώτευσαν στο πλαίσιο του Β' Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος 2012.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητήριου Καλών Τεχνών Κύπρου τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχαν αναλάβει από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος. Τα έργα που υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση ήταν περισσότερα από 120.

    [06] Το ελεύθερο εμπόριο ΕΕ - Ιαπωνίας σε Συμβούλιο ΕΕ

    Η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ - Ιαπωνίας θα είναι στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (σε σύνθεση Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ) που διεξάγεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη.

    Ενδεχόμενη συμφωνία με την Ιαπωνία θα έχει τεράστια εμπορική και οικονομική σημασία, καθώς προβλέπεται να αυξήσει το ΑΕΠ της ΕΕ κατά περίπου 43 δις ευρώ.

    Πηγές της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου ανέφεραν ότι παραμένουν κάποια θέματα που άπτονται της πολιτικής πτυχής τα οποία αναμένεται να τεθούν ενώπιον των Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ για επίλυση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 10:39:05 UTC