Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδα για καλύτερες ημέρες εκφράζουν οι Επιτροπές Παιδείας

    Κύπρου-Ελλάδας

  • [02] Προειδοποίηση αγροτικού κινήματος για δυναμικές κινητοποιήσεις
  • [03] Για την αγορά εργασίας συζήτησαν Υπ. Εργασίας - Πρέσβης Αυστρίας

  • [01] Ελπίδα για καλύτερες ημέρες εκφράζουν οι Επιτροπές Παιδείας Κύπρου-Ελλάδας

    Την ελπίδα για καλύτερες ημέρες σε Κύπρο και Ελλάδα εξέφρασαν οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας των δύο χωρών, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Καλαντζή.

    Το πρωί της Τρίτης, η αντιπροσωπεία των Βουλευτών από την Ελλάδα πραγματοποίησε κοινή επίσκεψη με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Κύπρου στο Α' Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, όπου παρακολούθησε μαθητική εκδήλωση, αφιερωμένη στα δικαιώματα του παιδιού.

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Νίκος Τορναρίτης είπε ότι υποδέχεται στην Κύπρο την αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, στους γκρίζους καιρούς του μνημονίου και της Τρόικας, προσθέτοντας ότι οι δύο Επιτροπές έχουν υπογράψει μεταξύ τους ένα «θετικό μνημόνιο» συναντίληψης, εδώ και 4-5 χρόνια.

    [02] Προειδοποίηση αγροτικού κινήματος για δυναμικές κινητοποιήσεις

    Την απογοήτευση και τον προβληματισμό τους για τις επιχειρούμενες μειώσεις που δέχεται ο προϋπολογισμός της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2014-2020, μέσα από την πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, εκφράζουν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Αγροτική, Παναγροτικός και Ευρωαγροτικός, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν βελτιωθούν οι προτάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος ανέφερε πως κάτω από τις πιέσεις ορισμένων βόρειων χωρών, με προεξάρχον το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μόνιμα αντιτίθεται στην ΚΑΠ, με την πρόταση αυτή καταγράφονται συνολικές μειώσεις στον προτεινόμενο προϋπολογισμό της ΚΑΠ που ανέρχονται συνολικά στο 17%, δηλαδή γύρω στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με αυτό της προηγούμενης περιόδου, με το ενδεχόμενο μείωσης στους εθνικούς φακέλους μερικών χωρών μελών μέχρι και 30%.

    Ο κ. Κάρυος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες όπως διατηρήσουν τη χρηματοδότηση της αγροτικής οικονομίας, η οποία δεν ξεπερνά το 1% των συνολικών δημόσιων δαπανών της ΕΕ, στα προηγούμενα επίπεδα και ανέφερε πως το κυπριακό αγροτικό κίνημα συμπαρατάσσεται ενεργά στις προσπάθειες του αγροτικού κινήματος της ΕΕ που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ενωμένο την αντίδρασή του «στα επιχειρούμενα κτυπήματα, προειδοποιώντας με δυναμικότερες αντιδράσεις», η μορφή των οποίων θα αποφασισθεί στις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

    [03] Για την αγορά εργασίας συζήτησαν Υπ. Εργασίας - Πρέσβης Αυστρίας

    Η κατάσταση στην αγορά εργασίας της Κύπρου και της Αυστρίας και η κατ' αρχήν συμφωνία δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την Τρόικα ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Δρ. Karl Michael Mueller.

    «Είχαμε μια φιλική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας της Κύπρου και της Αυστρίας», είπε η κ. Χαραλάμπους σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι θέμα ενημέρωσης αποτέλεσε και η κατ' αρχήν συμφωνία δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την Τρόικα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 13:39:09 UTC