Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκλάντμπαχ - ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική του Europa League
  • [02] Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται οι οικοδόμοι
  • [03] Στο Ευρωκοινοβούλιο η ΥΠΕΞ για θέματα ΚΕΠΠΑ

  • [01] Γκλάντμπαχ - ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική του Europa League

    Τον πέμπτο και προτελευταίο της αγώνα στους ομίλους του Europa League δίνει απόψε η ΑΕΛ, αντιμετωπίζοντας στη Γερμανία τη Γκλάντμπαχ για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί, στις 22:05, στο «Borussia-Park». Την ίδια ώρα η Μαρσέιγ θα αναμετρηθεί με τη Φενέρμπαχτσε. Στον αγώνα του ΓΣΠ, ΑΕΛ και Γκλάντμπαχ εξήλθαν ισόπαλοι 0-0.

    [02] Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται οι οικοδόμοι

    Παραλύει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο οικοδομικός τομέας της Κύπρου, αφού οι συντεχνίες των οικοδόμων κατέρχονται σε 48ωρη απεργία, μια κίνηση που οι Γενικοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ χαρακτήρισαν ως μήνυμα προς τους εργοδότες ευρύτερα, οι οποίοι, όπως είπαν, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση για να πλήξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, στην παρουσία των ΓΓ των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, Νίκου Μωυσέως και Πάμπη Κυρίτση αντίστοιχα, οι επικεφαλής των συντεχνιών οικοδομών της ΣΕΚ και της ΠΕΟ παρουσίασαν το ιστορικό της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης που εκκρεμεί από το 2010, αλλά και τις προσπάθειες του συνδικαλιστικού κινήματος να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.

    Ο ΓΓ της συνδικαλιστικής οργάνωσης οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες για κατάληξη σε συμφωνία, αλλά και στις μεσολαβητικές προσπάθειες της Υπουργού Εργασίας, στις οποίες - όπως ανέφερε - το συνδικαλιστικό κίνημα, κατανοώντας τα προβλήματα του κλάδου, προσήλθε με πνεύμα συμβιβασμού χωρίς να ζητήσει μισθολογικές αυξήσεις, προσθέτοντας πως η εργοδοτική πλευρά προσερχόταν με νέες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα ο διάλογος να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    [03] Στο Ευρωκοινοβούλιο η ΥΠΕΞ για θέματα ΚΕΠΠΑ

    «Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ και λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια ζωών αμάχων και από τις δύο πλευρές», δήλωσε η ΥΠΕΞ, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε σε «άμεση παύση όλων των επιθέσεων καθώς πλήττουν αδικαιολόγητα αθώους πολίτες».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή συζήτησε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εκ μέρους της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Catherine Ashton, θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της Έκθεσης του Συμβουλίου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

    Η ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Ολομέλεια για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της 19ης Νοεμβρίου, με τα οποία το Συμβούλιο καλεί σε άμεση αποκλιμάκωση και παύση των εχθροπραξιών, τονίζοντας ότι η παρούσα κατάσταση «υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την επείγουσα ανάγκη να κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας λύσης δύο κρατών επιτρέποντας στις δύο πλευρές να ζήσουν ειρηνικά πλάι-πλάι και με ασφάλεια».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 8:39:07 UTC