Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος διαρρηκτών η οικία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ
  • [02] Νέα θύματα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα
  • [03] Φόνος διαπράχθηκε στη Λεμεσό με θύμα 23χρονο
  • [04] Κηδεύεται στην Κρήττου - Μαρόττου ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Κύριλλος
  • [05] Σε άμεση παύση εχθροπραξιών στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Εξωτερικών

    Υποθέσεων της ΕΕ


  • [01] Στόχος διαρρηκτών η οικία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

    Στόχος διαρρηκτών έγινε η ιδιωτική κατοικία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε χθες βράδυ εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

    Νωρίτερα, η εφημερίδα "Berliner Morgenpost" είχε δημοσιεύσει πρώτη την είδηση στην ηλεκτρονική της σελίδα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα και ότι εκλάπησαν ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι δεν αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας.

    Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως "κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας", αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ το ίδιο στέλεχος τόνισε: "Ο κ. Σόιμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή".

    [02] Νέα θύματα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

    Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας -δύο δίδυμα αγοράκια 4 ετών και οι γονείς τους- έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τη Δευτέρα στη Γάζα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έκανε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την επίθεση, έναν από τους 80 περίπου βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή.

    Ο Ασράφ αλ-Κιντρά, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα, σχολίασε νωρίτερα μέσω του σελίδας του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, Facebook" ότι εξαιτίας μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη της Γάζας, Μπέιτ Λαχίγια, το σπίτι του Φουάντ Χετζαζί ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, η σύζυγος του και οι δύο τους γιοι.

    [03] Φόνος διαπράχθηκε στη Λεμεσό με θύμα 23χρονο

    Φόνος διαπράχθηκε γύρω στις 10 χθες βράδυ με θύμα τον 23χρονο Αποστόλη Αθανασίου από τα Κάτω Πολεμίδια.

    Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σύμφωνα με μαρτυρίες της Αστυνομίας δράστης είναι γείτονας του θύματος, με τον οποίο είχαν μια λογομαχία πριν από το επεισόδιο σε σχέση με τη στάθμευση του αυτοκινήτου σε παρακείμενο χωράφι των σπιτιών τους.

    Ακολούθησε συμπλοκή των δύο με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταβεί στο σπίτι του και να πάρει μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και στη συνέχεια να τραυματίσει θανάσιμα τον 23χρονο έξω από το σπίτι του στην αριστερή θωρακική χώρα στο ύψος του μαστού.

    [04] Κηδεύεται στην Κρήττου - Μαρόττου ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Κύριλλος

    Κηδεύεται σήμερα στις 10 το πρωί στην γενέτειρα του Κρήττου - Μαρόττου ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Κύριλλος. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, γεννήθηκε στην Πάφο το 1930.

    Ο Μητροπολίτης Κύριλλος αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1965. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1949 και Πρεσβύτερος το 1965. Την 11η Μαρτίου 2001 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο.

    Το 2001 παραιτήθηκε των καθηκόντων του, ενώ την 14η Μαρτίου 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Μητροπολίτου Ναυκρατίδος και λίγο αργότερα επέστρεψε στην Πάφο και λειτουργούσε στην Μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

    [05] Σε άμεση παύση εχθροπραξιών στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα καλεί στα συμπεράσματά του το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετείχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση σε σύντομη δήλωσή της εισερχόμενη στο Συμβούλιο, του οποίου το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επιδείνωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι «είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για εμάς, λόγω της έντασης της κατάστασης, της απώλειας ανθρώπινων ζωών και φυσικά λόγω της πιθανής χειροτέρευσης της κατάστασης στη γειτονιά».

    Παράλληλα, στο περιθώριο του Συμβουλίου η Κύπρια Υπουργός Εξωτερικών και ο Πορτογάλος ομόλογός της Πάουλο Πόρτας υπέγραψαν Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

    Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υιοθέτησε Συμπεράσματα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της ΕΕ για την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ και τη βαθιά λύπη για την απώλεια ζωής πολιτών και από τις δύο πλευρές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 8:39:05 UTC