Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείον 60 εκ. οι εισπράξεις ΤΕΠ το α' 9μηνο
  • [02] Σκληρό αγώνα υπόσχονται οι πρωταγωνιστές του Ράλι Κύπρος
  • [03] Χρυσή τομή η συμβιβαστική πρόταση για το ΠΔΠ, λέει ο Μαυρογιάννης
  • [04] Στόχος η εξασφάλιση της ενεργούς γήρανσης δηλώνει η Υπ. Εργασίας
  • [05] Βαθειά θλίψη Προέδρου και Κυβέρνησης για το θάνατο της Στέλλας

    Σουλιώτη

  • [06] Τεράστιες οι προοπτικές συνεργασίας, εκτιμούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Αιγύπτου

  • [01] Μείον 60 εκ. οι εισπράξεις ΤΕΠ το α' 9μηνο

    Μειωμένες κατά 60,09 εκατομμύρια ευρώ ή 4% ήταν οι εισπράξεις του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, υποχωρώντας στο 1,39 δισεκατομμύριο ευρώ, σε σύγκριση με 1,45 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΤΕΠ.

    Αυτή είναι η πρώτη μείωση που παρουσιάζουν οι συνολικές εισπράξεις του ΤΕΠ, από το πρώτο δίμηνο του 2012. Σε μηνιαία βάση, οι εισπράξεις του ΤΕΠ αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2012 κατά 4,4% (8,71 εκ. ευρώ), φθάνοντας στα 207 εκ. ευρώ, από 198,29 εκ. ευρώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

    Ωστόσο, σε 12μηνη βάση, οι εισπράξεις του Τμήματος το Σεπτέμβριο του 2012 κατέγραψαν σημαντική μείωση κατά 32,3% (99 εκ. ευρώ), σε σύγκριση με 306 εκ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2011. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΠ, οι εισπράξεις του Τμήματος την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2012 από το φόρο εισοδήματος των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα κατέγραψαν μείωση 6% και διαμορφώθηκαν στα 147,33 εκ. ευρώ, από 156,79 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

    [02] Σκληρό αγώνα υπόσχονται οι πρωταγωνιστές του Ράλι Κύπρος

    Το Ράλι Κύπρος άρχισε την Παρασκευή με την υπερειδική διαδρομή μήκους 3,2 χλμ στο κέντρο της Πάφου. Η δράση συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου με έξι ειδικές διαδρομές με συνολική απόσταση 343,9 χλμ.

    Την Κυριακή τα πληρώματα θα καλύψουν συνολική απόσταση 350,7 χλμ με έξι ειδικές διαδρομές μήκους 100,32 χλμ

    .Οι πρωταγωνιστές του Ράλι Κύπρος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κάτω Πάφο, συμφώνησαν πως για να κερδίσεις στην Κύπρο δεν απαιτείται μόνο ταχύτητα. Την πεποίθηση πως θα δούμε έναν ιδιαίτερα σκληρό αγώνα τον οποίον δεν θα κερδίσει ο πιο γρήγορος, αλλά ο πιο σταθερός και αυτός που θα κινηθεί πιο έξυπνα, εξέφρασαν πέντε από τους οδηγούς που λαμβάνουν μέρος στο Ράλι Κύπρος 2012. Αντρέας Μίκελσεν και Νάσερ Αλ-Ατίγια παραδέχτηκαν πως θέλουν να κερδίσουν, με τον Άραβα να κάνει παιχνίδι τακτικής λέγοντας πως «αν δεν μπορώ να κερδίσω, θα προσπαθήσω τουλάχιστον να τερματίσω», αν και είναι ευρέως γνωστό πως δεν δέχεται να χάνει ούτε στο… τάβλι.

    [03] Χρυσή τομή η συμβιβαστική πρόταση για το ΠΔΠ, λέει ο Μαυρογιάννης

    Τη χρυσή τομή θεωρεί ότι βρήκε η συμβιβαστική πρόταση της κυπριακής Προεδρίας για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως από τις αντιδράσεις των κρατών μελών διαπιστώνει ότι όλοι γνωρίζουν πως β€˜φτάνουμε στο τέλος του παιχνιδιού'.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατά την οποία ενημέρωσε τους Βουλευτές για την πορεία της κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι ως τώρα σε σχέση με οργανωτικά θέματα, αλλά και με το ρόλο της ως β€˜έντιμου διαμεσολαβητή' η Προεδρία λαμβάνει άριστα. Την ίδια ώρα επεσήμανε πως δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού αλλά της σκληρής δουλειάς για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής έχουν οργανωθεί κεντρικά από την Γραμματεία της Προεδρίας από την 1η Ιουλίου ως το τέλος Οκτωβρίου 142 συναντήσεις διαφόρων επιπέδων στην Κύπρο, περιλαμβανομένων 17 Άτυπων Υπουργικών Συναντήσεων, της τελετής Έναρξης και της επίσκεψης του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στους δύο επόμενους μήνες θα διοργανωθούν άλλες 52 συναντήσεις, περιλαμβανομένης και μιας Άτυπης Υπουργικής.

    [04] Στόχος η εξασφάλιση της ενεργούς γήρανσης δηλώνει η Υπ. Εργασίας

    Ο σημερινός γηράσκων πληθυσμός, είναι υγιέστερος και καλύτερα μορφωμένος από αυτόν των προηγούμενων γενεών κι αυτό και μόνο, αποδεικνύει τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει ως προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της τρίτης ηλικίας, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της, στη Συνδιάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος 2012: Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών», που διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ευημερίας Ηλικιωμένων που ανέγνωσε εκ μέρους της η κα Ρόη ΄Ελληνα, Επαρχιακός Λειτουργός Ευημερίας Λάρνακας, ανέφερε ότι "στόχος μας πρέπει να είναι η εξασφάλιση της ενεργούς γήρανσης, δηλαδή του να γερνάς με καλή υγεία, του να είσαι ενεργό μέλος της κοινωνίας και του να αισθάνεσαι ανεξάρτητος κατά τη διάρκεια της καθημερινής σου ζωής".

    [05] Βαθειά θλίψη Προέδρου και Κυβέρνησης για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη

    Βαθειά θλίψη εκφράζουν για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση.

    Σε γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι η Στέλλα Σουλιώτη «υπήρξε πρωτοπόρος στο δημόσιο βίο της Κύπρου». «Υπηρετώντας από πολλές επάλξεις η αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στην αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία και πολιτεία» προστίθεται.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση εκφράζουν τα βαθειά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια της εκλιπούσας.

    [06] Τεράστιες οι προοπτικές συνεργασίας, εκτιμούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Αιγύπτου

    Το Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Mohamed Kamel Amr, στη Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Amr ευχαρίστησε την Κύπρο για τη στήριξη προς το λαό της Αιγύπτου κατά την επανάσταση του 2011, ενώ είπε ότι οι προοπτικές για ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών «είναι τεράστιες».

    Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη μιας «ελεγχόμενης αλλαγής» στη Συρία. Μετά από τη συνάντηση, στην παρουσία των δύο Υπουργών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Πολιτικής Αρεοπορίας Mohamed Sherif προχώρησαν στη μονογραφή Αεροπορικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 17:39:08 UTC