Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης φιλοξενεί η Προεδρία
  • [02] Με τον αγώνα Αγίας Νάπας -ΑΕΛ ολοκληρώνεται η έβδομη αγωνιστική
  • [03] Σε κατάσταση συναγερμού οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ λόγω τυφώνα
  • [04] Απορρίπτει η τρόικα τα ελληνικά αιτήματα για εργασιακά -

    ιδιωτικοποιήσεις

  • [05] Εγκανιάστηκε το νέο κτίριο του ΘΟΚ

  • [01] Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης φιλοξενεί η Προεδρία

    Η μετανάστευση των διεθνών φοιτητών στην ΕΕ είναι το κεντρικό θέμα του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, το οποίο πραγματοποιείται στο Παραλίμνι το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την τροποποίηση των οδηγιών της ΕΕ για τους φοιτητές και τους ερευνητές.

    Στο Συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες οι Υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας και εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν η Diane Schmitt. Εξάλλου, η Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου θα συμμετάσχει σε υψηλού επιπέδου συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

    [02] Με τον αγώνα Αγίας Νάπας -ΑΕΛ ολοκληρώνεται η έβδομη αγωνιστική

    Με τον αγώνα μεταξύ της Αγίας Νάπας και της ΑΕΛ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η έβδομη αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τάσος Μάρκου και αρχίζει στις 19:00.

    Στους αγώνες της Κυριακής, η Ανόρθωση κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, ενώ η ΑΕΚ κατέβαλε με 1-0 τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι. Σημαντική νίκη πέτυχε η Α.Ε Πάφος, οποία κέρδισε με 1-0 την Αλκή στο ΓΣΖ.

    Το Σάββατο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ομόνοια-Ένωση 2-0, Απόλλωνας-Δόξα Κατωκοπιάς 1-0 και Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 0-3.

    [03] Σε κατάσταση συναγερμού οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ λόγω τυφώνα

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έδωσε εντολή για την απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της πόλης, οι οποίοι διαμένουν σε ζώνες που μπορεί να πλημμυρίσουν καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε τις συνόδους στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής, λόγω της άφιξης του τυφώνα ενώ όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης - μετρό, λεωφορεία, τρένα - σταμάτησαν τη λειτουργία τους από την Κυριακή το βράδυ. Κλειστό παραμένει και το χρηματιστήριο.

    Ο διευθυντής του κέντρου παρατήρησης τυφώνων προειδοποίησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο από μεγάλες πλημμύρες ή υπερχειλίσεις των ποταμών στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν.

    [04] Απορρίπτει η τρόικα τα ελληνικά αιτήματα για εργασιακά - ιδιωτικοποιήσεις

    Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή νέα υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με μοναδικό θέμα τα ζητήματα που παρέμεναν ανοιχτά ως προς το νέο πακέτο μέτρων. Εξερχόμενος από το πρωθυπουργικό μέγαρο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι έχουν διευθετηθεί σχεδόν όλα τα θέματα που έμεναν ανοιχτά ως προς τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, για τα οποία ο ίδιος θα πρέπει να ενημερώσει το Eurogroup που θα συνεδριάσει την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη.

    Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η τρόικα απέρριψε τα αιτήματα της κυβέρνησης ως προς τα εργασιακά, και κυρίως ως προς τις συλλογικές συμβάσεις, τα οικογενειακά επιδόματα και την έγκριση των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή, ζητήματα που έχει θέσει η Δημοκρατική Αριστερά αλλά και το ΠΑΣΟΚ ως προς το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

    Μέχρι στιγμής η Δημοκρατική Αριστερά δηλώνει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τις αλλαγές στα εργασιακά και γι αυτό άλλωστε είχε ταχθεί υπέρ της παρουσίασης των εργασιακών στη βουλή σε ξεχωριστό άρθρο έτσι ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσει το υπόλοιπο πακέτο μέτρων και να δηλώσει «παρών» στα εργασιακά.

    [05] Εγκανιάστηκε το νέο κτίριο του ΘΟΚ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εγκαινίασε την Κυριακή το νέο κτήριο του κρατικού θεάτρου της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να αποτελέσει ένα είδος «ναού» του θεάτρου στο πολιτιστικό μέλλον της Κύπρου και ευχόμενος οι νέες προοπτικές που διανοίγονται με τη λειτουργία του να αξιοποιηθούν σωστά από τον θεατρικό κόσμο της Κύπρου.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος είπε ότι η αποψινή βραδιά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη θεατρική και πολιτιστική ιστορία του τόπου, καθώς «το όραμα 40 χρόνων του κόσμου του θεάτρου στον τόπο μας για ένα νέο, σύγχρονο, επαρκή και λειτουργικό θεατρικό χώρο, που να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί κάθε λογής παραστάσεις, έχει επιτέλους υλοποιηθεί», όπως είπε.

    Φιλοδοξούμε, ανέφερε ο Πρόεδρος, ότι το νέο θέατρο του ΘΟΚ «θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεάτρου στην Κύπρο και θα προσφέρει ψηλού επιπέδου θεατρική παιδεία στο λαό μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 6:39:07 UTC