Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός Νοεμβρίου τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης λειψάνων

    αγνοουμένων από τη Βοσνία

  • [02] Στη Λευκωσία το 1ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ για τη ξηρασία
  • [03] Σε Ιρανούς ακτιβιστές τα φετινά βραβεία Ζαχάρωφ
  • [04] Ολοκληρώθηκε στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Connected TV
  • [05] Στο Παρίσι αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής

  • [01] Εντός Νοεμβρίου τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων από τη Βοσνία

    Εντός Νοεμβρίου αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων από το εργαστήριο στη Βοσνία, δήλωσαν ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης και Νίκος Θεοδοσίουσε διάσκεψη Τύπου με την ευκαιρία της Ημέρας Αγνοουμένων της Κύπρου, τη Δευτέρα.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σεργίδης «με το διορισμό και του νέου τρίτου μέλους της ΔΕΑ από τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχουμε και ολοκληρωμένες απαντήσεις όσον αφορά μερικές δεκάδες αγνοουμένους μας». Από την πλευρά του ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι έχουν αναλυθεί και τα 281 δείγματα που αποστάληκαν τον Αύγουστο στη Βοσνία, τα οποία αφορούν περίπου 70 άτομα και αναμένονται σύντομα να επιστραφούν στην Κύπρο για το τελικό στάδιο της διαδικασίας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο αριθμός των δειγμάτων για τα οποία θα υπάρξει ταυτοποίηση θα εξαρτηθεί από την ποιότητα τους.

    Ο κ. Σεργίδης υπογράμμισε ότι το θέμα των αγνοουμένων «περνά μια κρίσιμη φάση». Εξήγησε ότι μέχρι σήμερα η ΔΕΑ «δεν μπόρεσε να μπει στο κύριο έργο της που για μας είναι η ουσιαστική διερεύνηση της κάθε περίπτωσης αγνοουμένου». Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της Οργάνωσης ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όπως προχωρούν τα πράγματα, οι μισοί από τους αγνοούμενούς μας να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι».

    [02] Στη Λευκωσία το 1ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ για τη ξηρασία

    Πραγματοποιείται στις 30 και 31 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το 1ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Διαλόγου για την Ξηρασία.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

    Στόχος του Φόρουμ είναι η προώθηση της έρευνας σχετικά με την ξηρασία και της σχέσης μεταξύ επιστήμης και πολιτικής, καθώς και η μείωση της ευπάθειας και των κινδύνων ξηρασίας στην Ευρώπη, μέσω της ανάπτυξης ή βελτίωσης των Σχεδίων Διαχείρισης της Ξηρασίας στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου των Σχεδίων Διαχείρισης της Οδηγίας Πλαίσιο περί Υδάτων.

    [03] Σε Ιρανούς ακτιβιστές τα φετινά βραβεία Ζαχάρωφ

    Στους Ιρανούς ακτιβιστές Τζαφάρ Παναχί και Νασρίμ Σοτουντέχ απονεμήθηκαν τα φετινά Βραβεία Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, στον σκηνοθέτη Τζαφάρ Παχανί και την δικηγόρο Νασρίμ Σοτουντέχ, αποτελεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αναγνώρισης σε μια γυναίκα και έναν άνδρα που δεν έχουν υποκύψει στον εκφοβισμό και που έχουν αποφασίσει να θέσουν την τύχη της χώρας τους πάνω από τη δική τους, δήλωσε ο Πρόεδρος Μάρτιν Σιουλτς, μετά την ανακοίνωση των νικητών.

    Η απονομή των βραβείων θα γίνει από τον ίδιο τον Πρόεδρο Σιουλτς, σε πανηγυρική συνεδρίαση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

    [04] Ολοκληρώθηκε στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Connected TV

    Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στη Λεμεσό, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Connected TV, το οποίο επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που δημιουργεί η νέα τεχνολογία της "έξυπνης τηλεόρασης" και να δώσει τροφή για σκέψη, σε σχέση με τα επόμενα βήματα για τη νομοθετική ρύθμιση του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη.

    Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Ανδρέας Πετρίδης ανέφερε πως είναι πλέον παραδεχτό ότι, μέσα από την "έξυπνη τηλεόραση", ένας νέος κόσμος ανοίγεται στο σαλόνι κάθε σπιτιού, αφού οι χρήστες της θα μπορούν να συνδέονται με το διαδίκτυο, όπως σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και να απολαμβάνουν άπειρες εφαρμογές, όπως κοινωνικής δικτύωσης, αγοράς προϊόντων, παρακολούθησης ταινιών κ.α.

    Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν "φοβερές πιέσεις" για υιοθέτηση νομοθετικών ρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό και ήδη υπάρχει δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

    Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε και στο Συνέδριο, συνέχισε, είναι πώς μπορεί να υπάρξει αυτή η νομοθετική ρύθμιση που να μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που φέρνει μαζί της η "έξυπνη τηλεόραση", η οποία ανατρέπει ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

    [05] Στο Παρίσι αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής

    Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνει την Κυριακή στο Παρίσι, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στη Γαλλική Γερουσία Marc Massion.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία της Βουλής θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Bernard Cazeneuve. Οι Κύπριοι Βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας Bariza Khiari και θα έχουν χωριστές συναντήσεις στη Γερουσία, με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων Danier Reiner και το Γερουσιαστή, εκ μέρους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Jean-FranΓ§ois Humbert.

    Την Κυριακή αναχωρεί και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Στυλιανίδης για τις ΗΠΑ όπου θα παρακολουθήσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, ως μέλος της αποστολής παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 October 2012 - 14:39:07 UTC