Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχές Νοεμβρίου η απάντηση του Κινέζου επενδυτή για το παλαιό

    αεροδρόμιο

  • [02] Η Κύπρος υποστηρίζει ένα πιο λειτουργικό και ευέλκτικο ΟΗΕ, τονίζει

    ο ΥΠΠ

  • [03] Η Μάλτα ξεπέρασε την Κύπρο στην προσέλκυση επενδύσεων, λέει η

    Επ. Εμπορίου

  • [04] Η Κομισιόν υιοθέτησε πρόταση για επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές

    συναλλαγές

  • [05] Υπ. Εμπορίου: Να επικυρωθεί η Συμφωνία Πλαίσιο με την Αίγυπτο
  • [06] Ευρωκοινοβούλιο: Μεγαλύτερη εποπτεία στις τράπεζες και λιγότερη

    λιτότητα


  • [01] Αρχές Νοεμβρίου η απάντηση του Κινέζου επενδυτή για το παλαιό αεροδρόμιο

    Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει η κινεζική εταιρεία Far Eastern Phoenix να δώσει την τελική της απάντηση για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας με χρονικό ορίζοντα τα 19 χρόνια, ενώ την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι το ενδεχόμενο επένδυσης για διάστημα 50 χρόνων δεν είναι εφικτό.

    Σε έκθεση της ad hoc επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα της κινεζικής επένδυσης και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, καταγράφεται ότι η πρόταση του επενδυτή όπως αρχικά κατατέθηκε με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, «δεν έχει την αναγκαία σοβαρότητα».

    Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής συνέχισε τη συζήτηση του θέματος στη βάση της έκθεσης της Γενικής Λογίστριας. Η συνεδρίαση έγινε την Τρίτη παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών.

    [02] Η Κύπρος υποστηρίζει ένα πιο λειτουργικό και ευέλκτικο ΟΗΕ, τονίζει ο ΥΠΠ

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους δήλωσε την Τρίτη ότι «ως Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζουμε μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τον Ο.Η.Ε. πιο λειτουργικό, ευέλικτο και ικανό να λαμβάνει αποφάσεις αλλά και να τις εφαρμόζει, ελπίζοντας ότι θα διασφαλίζει, στο μέλλον, τον οικουμενικό σεβασμό των αρχών του Οργανισμού, αρχές πάνω στις οποίες στηρίζουμε και εμείς την επιβίωση και τελική δικαίωση του κυπριακού λαού».

    Σε μήνυμά του για την 24η Οκτωβρίου, επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. προασπίζουμε την κρατική μας οντότητα και επιδιώκουμε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης να αποτελούν εφόδια της Κύπρου για τη διεκδίκηση των δικαίων μας».

    Ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «για την Κύπρο η ύπαρξη και η δράση του Ο.Η.Ε. έχει μεγάλη σημασία και αυτό γιατί από την εποχή της ανεξαρτησίας η χώρα μας επωφελήθηκε ουσιαστικά σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων του Οργανισμού, όπως ήταν η κατασκευή φραγμάτων, η δημιουργία του ΑΤΙ, του Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου, της Σχολής Γεωργικών Ερευνών και άλλα».

    [03] Η Μάλτα ξεπέρασε την Κύπρο στην προσέλκυση επενδύσεων, λέει η Επ. Εμπορίου

    Η άλλοτε ουραγός στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων Μάλτα έχει προσπεράσει την Κύπρο και θεωρείται πρότυπο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου, καλώντας εκ νέου την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για βελτίωση της κατάστασης.

    Είπε ακόμη ότι το αρμόδιο τμήμα στο Υπουργείο Οικονομικών που ασχολείται με τις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας με άλλες χώρες έμεινε χωρίς προσωπικό, αφού αφυπηρέτησε το μοναδικό στέλεχος που εργαζόταν εκεί.

    Η Επιτροπή συνέχισε την Τρίτη τη συζήτηση την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για ενίσχυση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου, κατόπιν πρότασης των βουλευτών Λευτέρη Χριστοφόρου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη (ΔΗΣΥ), Άγγελου Βότση (ΔΗΚΟ) και Γιώργου Βαρνάβα (ΚΣ ΕΔΕΚ).

    [04] Η Κομισιόν υιοθέτησε πρόταση για επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε πρόταση προς το Συμβούλιο Υπουργών ECO-FIN για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, μέσω «ενισχυμένης συνεργασίας» 10 χωρών της Ευρωζώνης.

    Οι χώρες που θα επιβάλλουν το φόρο είναι οι εξής: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία.

    Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση είναι απολύτως συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο, δεδομένου ότι πληρείται η βασική πρόταση που ορίζει η Συνθήκη για την «ενισχυμένη συνεργασία», δηλαδή να υποβληθεί σχετικό αίτημα από το 1/3 των κρατών μελών.

    [05] Υπ. Εμπορίου: Να επικυρωθεί η Συμφωνία Πλαίσιο με την Αίγυπτο

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης τόνισε την ανάγκη να επικυρωθεί η Συμφωνία Πλαίσιο που υπογράφτηκε το 2006 με την Αίγυπτο και η οποία θέτει την αρχή για τα Υπουργεία των δύο χωρών στην ανάπτυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εκτείνονται από τη μια πλευρά της μέσης γραμμής στην άλλη.

    Ο Υπουργός Εμπορίου επέστρεψε τη Δευτέρα από το Κάιρο, όπου είχε μεταβεί για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Osama Kamal.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στις συνομιλίες με τον Υπουργό Πετρελαίου, στην παρουσία του Υφυπουργού, υπεύθυνου για τα θέματα Φυσικού Αερίου Tarek El-Hadidy, της Πρέσβειρας της Αιγύπτου στην Κύπρο, του Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο, και, τέλος, αξιωματούχων από τα δύο Υπουργεία, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

    [06] Ευρωκοινοβούλιο: Μεγαλύτερη εποπτεία στις τράπεζες και λιγότερη λιτότητα

    Ολοι σχεδόν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι χάθηκε η ευκαιρία να ληφθούν πραγματικές αποφάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και για τη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας.

    Υποστήριξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία για την τραπεζική εποπτεία και το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, και λιγότερη έμφαση στη λιτότητα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 13:39:17 UTC