Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μεγάλα κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, διακόπτοντας

    έτσι ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων

  • [02] Σε 15μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα στο προσωπικό του Σφαγείου

    Κοφίνου

  • [03] Αναβάθμιση και βελτίωση των ΚΕΠ ψήφισε η Βουλή
  • [04] Σειρά συμπερασμάτων υιοθέτησε το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

  • [01] Με μεγάλα κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, διακόπτοντας έτσι ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων

    Ωθούμενος από τα μεγάλα κέρδη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 114,70 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 4,67%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 3,64%, κλείνοντας στις 44,75 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στα €470.923.

    [02] Σε 15μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα στο προσωπικό του Σφαγείου Κοφίνου

    Σε δεκαπέντε μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα που οφείλονται στο προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Ασσιώτης.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΟΗΟ-ΣΕΚ Χρίστος Μάμα, ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, καθώς και αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Σφαγείου με τον κ. Ασσιώτη. Ο κ. Μάμα είπε πως σήμερα το προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου είχε εκδήλωση διαμαρτυρίας, από τις 09:30 - 13:00, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω του ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δικαιώματα στο προσωπικό που απολύθηκε από τον οργανισμό ή αποχώρησε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και δεν έχουν καταβληθεί οι 13οι μισθοί του 2011 και άλλες συμβατικές υποχρεώσεις.

    [03] Αναβάθμιση και βελτίωση των ΚΕΠ ψήφισε η Βουλή

    Ομόφωνα την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο προνοεί για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στον τρόπο σύστασης των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), τη διαδικασία καθορισμού και τροποποίησης των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και την αποστολή, οργάνωση, στελέχωση, εποπτεία, παρακολούθηση και συντονισμό της λειτουργίας τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, τα ΚΕΠ, με το υφιστάμενο καθεστώς, λειτουργούν υπό την εποπτεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), το οποίο σχεδιάζει τη δημιουργία των νέων κέντρων, μεριμνά για την εξασφάλιση της απαιτούμενης υποδομής τους και τη λήψη των απαιτούμενων ενεργειών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους και, γενικά, παρακολουθεί την ομαλή λειτουργία τους.

    [04] Σειρά συμπερασμάτων υιοθέτησε το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

    Σειρά συμπερασμάτων υιοθέτησε το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο υπό την Προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη. Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε συγκεκριμένα ότι εγκρίθηκαν συμπεράσματα του Συμβουλίου για τις βασικές τεχνολογίες γενικής εφαρμογής και την ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας για τις πρώτες ύλες. «Με αυτόν τον τρόπο, το Συμβούλιο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον βιομηχανικό κλάδο και όλους τους θεσμικούς φορείς, για την ανάγκη συμπόρευσης, με στόχο την αξιοποίηση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τεχνολογιών, όπως η νανοτεχνολογία και η βιοτεχνολογία, προς όφελος τόσο των κατασκευαστών όσο και των πολιτών», επισήμανε ο Υπουργός.

    Παράλληλα, είπε ο κ. Συλικιώτης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη μείωση, έως το 2020, της εξάρτησης της Ευρώπης από την εισαγωγή πρώτων υλών, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 90%. «Αυτό θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση της καινοτομίας, η οποία θα εξασφαλίσει τον ασφαλή και βιώσιμο εφοδιασμό με πρωτογενείς αλλά και δευτερογενείς πρώτες ύλες, ή την αποφυγή της κατασπατάλησης βασικών πρώτων υλών σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους», σημείωσε. Εγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Πολιτική.

    Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της Ενιαίας Αγοράς, η ολοκλήρωση της οποίας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια. «Παραμένει κύριος παράγοντας για μια ευημερούσα Ευρώπη και ως εκ τούτου μαζί με τους συνάδελφούς μου αξιολογήσαμε σήμερα την πρόοδο υλοποίησης των δώδεκα βασικών δράσεων που περιλαμβάνονται στην Πράξη για την Ενιαία Αγορά, συζητώντας τους τρόπους για την επιτάχυνση της υιοθέτησής τους», κατέληξε ο κ. Συλικιώτης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 17:39:07 UTC