Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιστατικά λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών
  • [02] Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι απολυθέντες από το Σφαγείο

    Κοφίνου

  • [03] Αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Κίνας προωθεί το ΕΒΕ Πάφου
  • [04] Συνεχίζει τις εργασίες του το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας
  • [05] Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των οδηγών αστικών ταξί Πάφου

  • [01] Περιστατικά λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών

    Σε 15 επεισόδια στη Λεμεσό ανταποκρίθηκε χθες το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λεμεσό, λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως πλημμυρισμένα υπόγεια και ρυμούλκηση οχημάτων.

    Εξάλλου, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε ένα επεισόδιο στη Λάρνακα, όπου οι πολύ δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώση γερανού που καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα και οδήγησε στο θάνατο 65χρονης αλλοδαπής και σε τραυματισμό τριών άλλων προσώπων.

    Στο μεταξύ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σταδιακή υποχώρηση του συστήματος χαμηλής πίεσης που επηρεάζει την Κύπρο. Με την απομάκρυνση του χαμηλού βαρομετρικού, κυρίως από το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

    [02] Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι απολυθέντες από το Σφαγείο Κοφίνου

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν, από τις 9.30 το πρωί, 29 απολυθέντες εργαζόμενοι από το Σφαγείο Κοφίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δικαιωμάτων τους, παρά την πάροδο έξι μηνών από την ημέρα απόλυσης τους, στις 12 Απριλίου του 2012.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, "Μετά από 25 χρόνια σκληρής δουλειάς, μας διώξατε χωρίς ένα σεντ", "Θέλουμε τα λεφτά μας τώρα, φτάνει λόγια, έχουμε οικογένειες", ζητούν όπως τους καταβληθούν τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα, φιλοδώρημα αποχώρησης, ο 13ος μισθός του 2011, αναλογία του 13ου μισθού του 2012, οι αποζημιώσεις λόγω της απόλυσης τους και το Ταμείο Προνοίας τους.

    Ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΟΗΟ-ΣΕΚ Χρίστος Μάμας χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση, να έχουν απολυθεί, όπως είπε, "από τις 12 Απριλίου, 29 εργαζόμενοι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προτροπή του τέως Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και μέχρι σήμερα να μην έχουν πάρει ούτε ένα σεντ".

    [03] Αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Κίνας προωθεί το ΕΒΕ Πάφου

    Τη δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τη Κίνα, αξιοποιώντας τα παρεχόμενα κίνητρα, προωθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

    Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης έχει ξεκινήσει ήδη κάποιες επαφές με μεγάλη κινεζική αεροπορική εταιρεία αλλά και με τουριστικούς πράκτορες της Κίνας.

    Ο κ. Λεπτός, μετά και την επίσκεψη στο ΕΒΕ Πάφου του νέου Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng αναφέρθηκε στις πολύ καλές πολιτικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και στις δυνατότητες ουσιαστικής περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών συναλλαγών, τονίζοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επαρχίας.

    [04] Συνεχίζει τις εργασίες του το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

    Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, το οποίο συνέρχεται σήμερα στο Λουξεμβούργο, αναμένεται ότι θα υιοθετήσει ψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για τους καταναλωτές που στόχο έχει τον ορισμό ξεκάθαρων πολιτικών προτεραιοτήτων.

    Αυτές οι προτεραιότητες αναμένεται ότι θα ενισχύουν την ασφάλεια και την πληροφόρηση των καταναλωτών, θα εξασφαλίζουν την έννομη προστασία τους και θα ευθυγραμμίζονται με την κοινωνική αλλαγή, καθιστώντας τις σχετικές με την καθημερινότητα των καταναλωτών, κυρίως, μέσω προσαρμογής των νομοθεσιών για τους καταναλωτές στη ψηφιακή εποχή.

    Το Συμβούλιο, που συνέρχεται υπό την Προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, αναμένεται επίσης να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με τις Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής και την Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις πρώτες ύλες, αμφότεροι τομείς με τεράστιες προοπτικές για οικονομική μεγέθυνση και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

    [05] Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των οδηγών αστικών ταξί Πάφου

    Στο επίκεντρο νέας συνάντησης που θα καθοριστεί προσεχώς μεταξύ του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου και αντιπροσωπείας οδηγών αστικών ταξί Πάφου, θα τεθούν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

    Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου αστικών ταξί Πάφου Γεώργιος Κόκκινος δήλωσε πως στις τάξεις των οδηγών αστικών ταξί επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν οδηγούνται σε λύσεις.

    Ο κ. Κόκκινος προειδοποίησε ότι οι οδηγοί αστικών ταξί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί -όπως είπε- ο αφανισμός του κλάδου τους και να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση των οικογενειών τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 8:39:17 UTC