Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Γεωργίας: Θα ήταν καταστροφική η φορολόγηση των κυπριακών

    κρασιών και της κυπριακής μπύρας (

  • [02] Το θέμα των αγνοουμένων του 1974 πραγματεύεται το βιβλίο
  • [03] Αίτηση μέχρι τις 2/1/2013 πρέπει να κάνουν όσοι θα ψηφίσουν στο

    εξωτερικό

  • [04] Ομήρου: Ο λαός θα ξαναζωντανέψει τις προοπτικές της κυπριακής

    οικονομίας

  • [05] Ρομπέι: Επιβάλλεται να συμφωνήσουμε για το ΠΔΠ τον Νοέμβριο
  • [06] Σταδιακή η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης της Ευρωζώνης, λένε

    ομιλητές του συνεδρίου του Economist


  • [01] Υπουργός Γεωργίας: Θα ήταν καταστροφική η φορολόγηση των κυπριακών κρασιών και της κυπριακής μπύρας (

    Θα ήταν καταστροφική η φορολόγηση των κυπριακών κρασιών και της κυπριακής μπύρας και γι' αυτό και αφαιρέθηκε η σχετική πρόνοια από τον κατάλογο με τα προτεινόμενα μέτρα για το κυπριακό μνημόνιο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε οινοποιεία της Επαρχίας Λεμεσού, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Πανίκο Χάμπα, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ) Σταύρο Ιωαννίδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Υπουργός Γεωργίας πισκέφθηκε μεγάλες οινοβιομηχανίες στην πόλη της Λεμεσού και μικρά τοπικά οινοποιεία της περιοχής Κρασοχωριών. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου, στα γραφεία της ΕΤΚΟ, στη Λεμεσό. Κατά τη συνάντηση τα μέλη εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους όσον αφορά τη μείωση της παραγωγής σταφυλιού.

    Αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψη του κυπριακού αμπελώνα και ιδιαίτερα στη μεγάλη μείωση της παραγωγής μαύρου σταφυλιού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ζιβανίας. Επίσης, έγινε αναφορά στο θέμα της αναμπέλωσης, στις εισηγήσεις των οινοποιών στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και στο πρόβλημα της μείωσης στις εξαγωγές των οινοποιών.

    [02] Το θέμα των αγνοουμένων του 1974 πραγματεύεται το βιβλίο

    Την ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας του 1974 πραγματεύται το βιβλίο του Υποστράτηγου, Γιατρού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ελλάδας, Ιωάννη Τσολάκη. Στο βιβλίο συγγενείς καταθέτουν τις δικές τους εμπειρίες , απόψεις και συναισθήματα, ξαναφέροντας στην μνήμη τους ανθρώπους, τους ήρωες, τους οποίους ο Υποστράτηγος Τσολάκης και η ομάδα του "αναζητούν", όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Αρχηγός ΓΕΣ στο προλογισμό του βιβλίου.

    Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσολάκης ανέφερε πως χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η αμεσότητα με την οποία περιγράφεται στον αναγνώστη η όλη προσπάθεια αναγνώρισης - ταυτοποίησης αγνοουμένων και πεσόντων. Για την συγγραφή του βιβλίου ο κ. Τσολάκης ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του συνεργάστηκαν με Ελλαδίτες συγγενείς Πεσόντων και Αγνοουμένων καθώς και το σύνολο των συλλόγων τους, που βοήθησαν ποικιλοτρόπως στην εκπλήρωση της αποστολής που τους ανατέθηκε.

    Ο κ. Τσολάκης ανέφερε πως στο βιβλίο "Ματωμένες ένδοξες μνήμες" γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν με αφηγηματικό τρόπο απο τους συγγενείς των ηρώων μας οι μνήμες, οι παραστάσεις και τα βιώματα των λατρευτών τους προσώπων. Επεσήμανε επίσης πως η αποτύπωση των συναισθημάτων δεν ήταν εύκολη υπόθεση, γιατί ο ψυχικός πόνος και ο σπαραγμός αυτών που έμειναν πίσω δεν είναι μετρήσιμα, όπως είπε, μεγέθη και ούτε μπορούν να χωρέσουν στις σελίδες ενός άψυχου χαρτιού.

    [03] Αίτηση μέχρι τις 2/1/2013 πρέπει να κάνουν όσοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό

    Αίτηση πρέπει να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2013, όσοι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό στις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εκλογών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις προσεχείς Προεδρικές και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή «θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, 2013».

    Αναφέρεται ότι για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από τον μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους.

    [04] Ομήρου: Ο λαός θα ξαναζωντανέψει τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση απόψε ότι ο λαός με τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες του θα μπορέσει να ξαναζωντανέψει τις προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας.

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα: «Το Μνημόνιο, η Κυπριακή Οικονομία κα ι οι επιπτώσεις στους πολίτες» απόψε στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο ΤΕΠΑΚ, ο κ. Ομήρου είπε ότι η κρίση έφερε ξανά στο μυαλό μας την παράνοια της ανεξέλεγκτης εξουσίας, της συγκέντρωσης πλούτου, πολιτικής, δημοσιογραφικής και στρατιωτικής εξουσίας.

    Ανέδειξε επίσης την απουσία διαφάνειας στο χώρο της διακυβέρνησης. Απογοήτευση, αγανάκτηση και οργή, συνέχισε, κυριαρχεί στον κόσμο για την αποτυχία κυβερνήσεων να ελέγξουν αποτελεσματικά τους πολυεθνικούς γίγαντες και τις τραπεζικές ελίτ, που διέφθειραν την πολιτική ζωή υποσκάπτοντας, κατ' αυτό τον τρόπο, τη δημοκρατία. Είναι επιτακτική η ανάγκη η δημοκρατία και οι θεσμοί της να ελέγχουν τις αγορές και όχι το αντίθετο, ανέφερε ο κ. Ομήρου.

    [05] Ρομπέι: Επιβάλλεται να συμφωνήσουμε για το ΠΔΠ τον Νοέμβριο

    Επιβάλλεται η επίτευξη συμφωνίας πάνω στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο αυτόν τον Νοέμβριο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

    «Εάν δεν συμφωνήσουμε δεν θα προχωρήσουμε με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη», αναφέρει ο κ. Ρομπέι στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

    Ο κ. Ρομπέι συγκάλεσε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 22 και 23 Νοεμβρίου (Πέμπτη και Παρασκευή) με αποκλειστικό θέμα το ΠΔΠ σε μια προσπάθεια να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο διήμερο αυτό. Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Ρομπέι είναι έτοιμος, εάν παραστεί ανάγκη, να παρατείνει τη Σύνοδο Κορυφής και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

    [06] Σταδιακή η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης της Ευρωζώνης, λένε ομιλητές του συνεδρίου του Economist

    Στα στάδια της δημιουργίας της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη αλλά και στις αλλαγές που θα επιφέρει η εποπτεία των τραπεζών σε κεντρικό επίπεδο, αναφέρθηκαν ομιλητές του συνεδρίου του Economist, στην Λευκωσία.

    Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maarten Verwey είπε ότι η Κύπρος αποτελεί ένα παράδειγμα των προβλημάτων που προκύπτουν μεταξύ της λειτουργίας ενός μεγάλου χρηματοπιστωτικού τομέα σε διεθνή βάση από τη μια και της επίβλεψης και διαχείριση των κρίσεων σε τοπικό επίπεδο από την άλλη. Ο ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος εξέφρασε απ την πλευρά του την εκτίμηση ότι η τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης θα δημιουργηθεί σταδιακά και σε φάσεις, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να ολοκληρωθεί το 2014 ή στα επόμενα δύο χρόνια.

    Τέλος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και πρώην Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυρών δημοκρατικών κυβερνήσεων για την λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την υπέρβαση της κρίσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 18:39:07 UTC