Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις αναμετρήσεις την Κυριακή στο Ποδόσφαιρο
  • [02] Απειλές Κάμερον για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
  • [03] Οχι ΕΚΤ σε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα
  • [04] Ειρηνευτική συμφωνία στις Φιλιππίνες μετά από 40 χρόνια συγκρούσεων

  • [01] Τρεις αναμετρήσεις την Κυριακή στο Ποδόσφαιρο

    Με τρεις σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή η δράση του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας ποδοσφαίρου.

    Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Σήμερα συνεχίζεται με τα ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα-Ανόρθωσης και την αναμέτρηση μεταξύ της Δόξας και της ΑΕΠ και φινάλε το βράδυ της Δευτέρας.

    Μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής θα υπάρξει διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    Στις 12 Νοεμβρίου η Εθνική αντιμετωπίζει στο Μάριμπορ τη Σλοβενία και στις 16 Οκτωβρίου τη Νορβηγία στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

    [02] Απειλές Κάμερον για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι δεν θα ανεχτεί "σκανδαλώδεις" προσπάθειες αύξησής του.

    Σε συνέντευξή του λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμινγκχαμ, ο Κάμερον επισήμανε πως θα μπλοκάρει τον προϋπολογισμό αν δεν είναι σύμφωνος με τα συμφέροντα των Βρετανών.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως θεωρεί σκανδαλώδεις τις τάσεις που εμφανίζονται για αύξηση του προϋπολογισμού στις επόμενες διαπραγματεύσεις για την περίοδο 2014-2020.

    [03] Οχι ΕΚΤ σε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να διευκολύνει την Ελλάδα με πρόσθετη βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, δηλώνει ο Γερμανός Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Άσμουσεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιμηκύνει το χρονικό διάστημα αποπληρωμής των δανείων, ούτε να χαμηλώσει τα επιτόκια προς την Ελλάδα.

    "Και οι δύο παραχωρήσεις θα είναι μια μορφή διαγραφής χρεών και ως εκ τούτου είναι άμεση οικονομική υποστήριξη στο ελληνικό κράτος. Αυτό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το Δίκαιο που διέπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", σημειώνει στη συνέντευξή του. Ο Άσμουσεν δεν συνδέει την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα με απόφαση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Οπως λέει, προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι να κλείσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2013/2014 και να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο Άσμουσεν δήλωσε στη Bild ότι σαφής προτίμηση του είναι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά, όπως σημειώνει, το κλειδί για αυτό βρίσκεται στην Αθήνα.

    Παραδέχεται δε ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά και άξια σεβασμού. Ωστόσο, συνεχίζει, "είναι επίσης αλήθεια ότι πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν. Επειδή τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα σήμερα, μια χρονική επέκταση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που συμφωνήθηκε σημαίνει αυτομάτως ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό".

    [04] Ειρηνευτική συμφωνία στις Φιλιππίνες μετά από 40 χρόνια συγκρούσεων

    Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων και οι μουσουλμάνοι αντάρτες κατέληξαν σε ειρηνευτική συμφωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο.

    Η συμφωνία αυτή σημαίνει το τέλος των συγκρούσεων που διήρκεσαν για 40 χρόνια, στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και κατέστρεψαν την οικονομία των νοτίων Φιλιππίνων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 7 October 2012 - 6:39:07 UTC