Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Europa League: Βαριά ήττα για την ΑΕΛ
  • [02] Αποκοπή 6,8% στις συντάξιμες απολαβές όλων των κρατικών αξιωματούχων
  • [03] Σε διαβούλευση με τη Βουλή ο διορισμός Διοικητή της Κεντρικής

    Τράπεζας


  • [01] Europa League: Βαριά ήττα για την ΑΕΛ

    Βαριά ήττα υπέστη ψες η ΑΕΛ κόντρα στην γαλλική Μαρσέιγ, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο βέλοντρόμ της Μασσαλίας για τη β` αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι γαλαζοκίντρινοι της Λεμεσού ηττήθηκαν με 5-1 από τη γαλλική ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με γκολ του Εντβιν Ουόν, με την Μαρσέιγ να ισοφαρίζει με τον Φανί στο 42`.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η πιο έμπειρη Μαρσγέιγ ανέβασε την απόδοσή της, με αποτέλεσμα στο 61ο λεπτό η γαλλική ομάδα να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Μέντες στο 61ο λεπτό. Ο Ρεμί στο 76' διαμόρφωσε το 3-1, ο Ζινιάκ στο 90' πέτυχε το 4-1 και ο Ρεμί και πάλι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

    Έτσι, η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται στην τελευταία θέση με ένα βαθμό όπως και η γερμανική Γκλάντμπαχ. Στην δεύτερη θέση η Φενάρπμαχτσε με 4 βαθμούς όσους έχει και η Μαρσέιγ.

    [02] Αποκοπή 6,8% στις συντάξιμες απολαβές όλων των κρατικών αξιωματούχων

    Αλλάζει η ισχύουσα περί συντάξεων κρατικών αξιωματούχων νομοθεσία με την ομόφωνη ψήφιση σε νόμο από την Ολομέλεια της Βουλής του κυβερνητικού νομοσχεδίου, που προβλέπει αποκοπές από τις συντάξιμες απολαβές όλων των αξιωματούχων και όχι μόνον των Βουλευτών και των Υπουργών, καθώς και αυξήσεις περιοδικών εισφορών για μεταβιβάσεις σύνταξης σε χήρες και ορφανά.

    Με τη νέα νομοθεσία προβλέπεται η αποκοπή ποσοστού 6,8% από τις συντάξιμες απολαβές όλων των αξιωματούχων, χωρίς όμως να τυγχάνει εφαρμογής στους αξιωματούχους που καλύπτονται από το κυβερνητικό σχέδιο συντάξεων, ή από σχέδιο συντάξεων όμοιο με αυτό και από τις απολαβές των οποίων γίνονται ήδη αποκοπές 3% από την 1η Οκτωβρίου 2011.

    Προβλέπεται, επίσης η αύξηση των περιοδικών εισφορών όλων των αξιωματούχων για μεταβίβαση της σύνταξης σε χήρα ή χήρο και εξαρτώμενα τέκνα σε περίπτωση θανάτου. Η αύξηση αυτή θα είναι 2% επί των εκάστοτε ετήσιων συντάξιμων απολαβών τους, ενώ έως τώρα ήταν 0,75% επί των εκάστοτε ασφαλιστέων αποδοχών τους και 1,75% πέραν των εκάστοτε ασφαλιστέων αποδοχών τους.

    [03] Σε διαβούλευση με τη Βουλή ο διορισμός Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

    Σε τροποποίηση της ισχύουσας περί της Κεντρικής Τράπεζας νομοθεσίας προχώρησε την Πέμπτη ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων, υπερψηφίζοντας πρόταση νόμου του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, που προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνεται διαβούλευση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών προτού το Υπουργικό Συμβούλιο διορίσει τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

    Η ίδια ρύθμιση προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία ότι θα ισχύει και στην περίπτωση, κατά την οποία παύει να είναι Σύμβουλος κάποιο πρόσωπο, πριν τη λήξη της θητείας του.

    Σε επιστολή της προς την Επιτροπή Οικονομικών, κατόπιν αιτήματος της κυπριακής Βουλης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι δεν υφίστανται αντιρρήσεις σχετικά με συμμετοχή της Επιτροπής Οικονομικών στη διαδικασία διορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δεδομένου του ότι δεν θα επηρεάζονται οι εγγυήσεις της προσωπικής ανεξαρτησίας που κατοχυρώνονται από το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και από τη βασική νομοθεσία, ούτε η θητεία των νυν Μελών του ΔΣ της Τράπεζας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 8:39:08 UTC