Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσπάθειες για προσέλκυση Κινέζων επενδυτών για την Πάφο
  • [02] Προετοιμασίες Εθνικής Κύπρου για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
  • [03] Εν αναμονή της ανακοίνωσης νέων μέτρων στην Πορτογαλία
  • [04] Συνέρχεται το Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης ΕΕ - Ρωσίας στη Λευκωσία

  • [01] Προσπάθειες για προσέλκυση Κινέζων επενδυτών για την Πάφο

    Θετικό αποτέλεσμα έχει επιφέρει η προσπάθεια που έχει καταβληθεί σε κεντρικό επίπεδο από πλευράς Κυπριακού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Σύνδεσμο Προσέλκυσης Επενδύσεων ώστε να γίνει εφικτή η προσέλκυση επενδυτών απο την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και την Ινδία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και πρόεδρος της Περιφερειακής Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πόλης Χρυσοχούς Ηλίας Μυριάνθους .

    Ο κ. Μυριάνθους ανέφερε πως παρατηρείται ικανοποιητική κινητικότητα σε επενδύσεις και αγορές ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, και εξέφρασε την ελπίδα όπως οι προσπάθειες εντατικοποιηθούν ώστε να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.

    Είπε μάλιστα, πως βάσει των κανονισμών που διέπουν το Υπουργείο Εσωτερικών για το Τμήμα Μετανάστευσης για να μπορέσει κάποιος μη Ευρωπαίος πολίτης να εγκατασταθεί στην Κύπρο απαιτείται αγορά κατοικίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και κατά δεύτερο να έχει καταθέσει ένα σοβαρό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που να συνηγορεί στην διαβίωση του στη Κύπρο.

    [02] Προετοιμασίες Εθνικής Κύπρου για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

    Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Κύπρου στο ποδόσφαιρο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    Το κυπριακό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 12 Οκτωβρίου στο Μάριμπορ τη Σλοβενία και στις 16 Οκτωβρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τη Νορβηγία.

    Η προετοιμασία αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, με προπόνηση στο ΓΣΠ στις 16:30.

    [03] Εν αναμονή της ανακοίνωσης νέων μέτρων στην Πορτογαλία

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης νέα μέτρα λιτότητας σε συνέντευξη τύπου, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της κεντροδεξιάς Κυβέρνησης της χώρας.

    Την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, ο Πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιο αναγκάστηκε να αποσύρει το μέτρο αύξησης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

    Η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα την αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της. Ορισμένοι παρατηρητές από τη Λισαβόνα είπαν ότι αναμένουν από τον Γκασπάρ να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης με άμεση ισχύ.

    [04] Συνέρχεται το Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης ΕΕ - Ρωσίας στη Λευκωσία

    Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ φιλοξενεί την Τετάρτη στη Λευκωσία τη φετινή σύνοδο του Μόνιμου Συμβουλίου Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ελευθερία, την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη.

    Σε δήλωσή της πριν την έναρξη της συνόδου, η Υπουργός Εσωτερικών Ελενη Μαύρου ανέφερε πως κατά τη διάρκειά της θα συζητηθεί ο Οδικός Χάρτης για τον Κοινό Χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, περιλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

    Θα συζητήσουμε θέματα θεώρησης εισόδου (visa) και μετανάστευσης, διακρατικού εγκλήματος και δικαστικής συνεργασίας πάνω σε ποινικές υποθέσεις, ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 8:39:06 UTC