Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-09-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόκολλο συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας
  • [02] Στο προεδρείο της ΕΑΝΑ ο Αν. Διευθυντής του ΚΥΠΕ
  • [03] Καλή αξιοποίηση κονδυλίων από Κύπρο, διαπιστώνει το ΕΚ
  • [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για 1η Οκτωβρίου
  • [05] Η ΔΕΦΑ προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το φυσικό αέριο
  • [06] Η PIMCO θα διενεργήσει έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, κατόπιν

    απαίτησης της Τρόϊκας


  • [01] Πρωτόκολλο συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας

    Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας υπογράφηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία μετά τη λήξη των εργασιών της 7ης Συνόδου της Μικτής Κυπρο-Ινδικής Επιτροπής, που συστάθηκε με βάση την Οικονομική Συμφωνία.

    Oπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, το Πρωτόκολλο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των υφιστάμενων δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της οικονομίας, του τουρισμού, των επενδύσεων, της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας και του πολιτισμού.

    Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ηγήθηκε της κυπριακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, και από μέρους της Κυβέρνησης της Ινδίας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας (Διεύθυνση Ευρώπης) Sumanta Chaudhuri, ο οποίος ηγήθηκε της ινδικής αντιπροσωπείας.

    [02] Στο προεδρείο της ΕΑΝΑ ο Αν. Διευθυντής του ΚΥΠΕ

    Ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Αρχισυντάκτης του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων εκλέχθηκε ομόφωνα την Παραασκευή μέλος του πενταμελούς προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ).

    Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Συμμαχίας που φιλοξένησε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας LUSA στη Λισαβόνα. Η θητεία του κ. Πενηνταέξ είναι τριετής. Πρόεδρος για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του αυστριακού πρακτορείου ειδήσεων APA, Peter Kropsch.

    Μέλος εκλέχθηκε επίσης για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γενικός Διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων της Τσεχίας Jiri Majstr. Μέλη επίσης του προεδρείου είναι ο Γενικός Διευθυντής του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association, Clive Marshall και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΝΑ Erik Nylen ο οποίος επανεκλέχθηκε στη θέση αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια.

    [03] Καλή αξιοποίηση κονδυλίων από Κύπρο, διαπιστώνει το ΕΚ

    Πολύ καλή αξιοποίηση από την Κύπρο των κονδυλίων της ΕΕ για την περιφερειακή πολιτική, διαπίστωσε η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέπτεται την Κύπρο, αναφέροντας ωστόσο πως το κατά πόσο θα επεκταθεί η χρηματοδότηση θα εξαρτηθεί από τον υπό συζήτηση νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

    Η Επιτροπή του ΕΚ είχε την Παρασκευή συνάντηση με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών, Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων και απάντησε σε ερωτήσεις Κυπρίων βουλευτών.

    Ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ Γεώργιος Σταυρακάκης ανέφερε ότι από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο και τις συναντήσεις με τον Υφυπουργό Προεδρίας Ανδρέα Μαυρογιάννη, την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, διαπιστώθηκε ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια «πιάνουν τόπο» και γίνεται μια πολύ σωστή αξιοποίηση στην Κύπρο όσον αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

    [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για 1η Οκτωβρίου

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της απάθειας, της αδιαφορίας και της περιθωριοποίησης.

    Σε μήνυμα του για την 1η Οκτωβρίου, επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «για να το πετύχουμε αυτό, διαμορφώνουμε το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο, στο οποίο καλλιεργούμε ενεργούς πολίτες που χαρακτηρίζονται από δημοκρατικότητα, αγωνιστικότητα, υπευθυνότητα και εμφορούνται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».

    Δήλωσε «βέβαιος, πως με τα εφόδια που θα αποκτήσετε στο νέο σχολείο, θα είστε πολίτες έτοιμοι να υπερασπιστείτε τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και να συμβάλετε στην πρόοδο και ευημερία της, διαμορφώνοντας τη σύγχρονη Κύπρο του 21ου αιώνα».

    [05] Η ΔΕΦΑ προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το φυσικό αέριο

    Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) ανήρτησε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2018, οπότε αναμένεται να αρχίσει η προμήθεια φυσικού αερίου για το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

    Σύμφωνα με την προκήρυξη, η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου. Οπως αναφέρεται στη προκήρυξη, "ύψιστης σημασίας για την επιλογή του πετυχημένου μέρους είναι η συντομότερη δυνατή προμήθεια του φυσικού αερίου και η τιμή του αερίου."

    Αναφέρεται ακόμη ότι στη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, θα ληφθεί υπόψη η προτεινόμενη ενδεικτική τιμή σε αμερικανικά δολάρια ανά MMBtu και η προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης της προμήθειας.

    [06] Η PIMCO θα διενεργήσει έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, κατόπιν απαίτησης της Τρόϊκας

    Στην εταιρεία PIMCO ανατέθηκε η διενέργεια ανεξάρτητου διαγνωστικού ελέγχου του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

    Στον έλεγχο θα υποβληθούν η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή Τράπεζα, η Ελληνική Τράπεζα, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα μαζί με αντιπροσωπευτικό δείγμα συνδεδεμένων Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, το Ταμιευτήριο Λεμεσού, καθώς και η Eurobank Κύπρου και η Alpha Bank Κύπρου.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΤΚ, "ο έλεγχος περιλαμβάνει αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και τη διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων μέσω της οποίας θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες του κάθε τραπεζικού ιδρύματος που θα υποβληθεί στον έλεγχο".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 6:04:50 UTC