Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-06-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιερατικό Συλλείτουργο Πατριάρχη Μόσχας και Αρχιεπισκόπου
  • [02] Επαφές Συλικιώτη στο Ισραήλ
  • [03] ΥΠΑΜ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική των απειλών

  • [01] Αρχιερατικό Συλλείτουργο Πατριάρχη Μόσχας και Αρχιεπισκόπου

    Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερόν Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

    Ακολούθησε προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος απένειμε στον Πατριάρχη Μόσχας το Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα. Στη συνέχεια υπήρξε αντιφώνηση από τον Πατριάρχη.

    Το απόγευμα ο Πατριάρχης Μόσχας και η συνοδεία του θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Κύκκου όπου θα τύχουν υποδοχής από τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρο. Εκεί θα τελεστεί δοξολογία και θα ακολουθήσουν προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας και αντιφώνηση από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τρισάγιον και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

    [02] Επαφές Συλικιώτη στο Ισραήλ

    Επαφές με ενεργειακούς παράγοντες του Ισραήλ θα έχει την Κυριακή ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλης Συλικιώτης ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Συλικιώτης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρείας Gigawatt Global, καθώς και με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ερευνας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ισραήλ.

    Τη Δευτέρα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας Shalom Simhon, τον Υπουργό Τουρισμού Stas Misezhnikov, τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Uzi Landau και τον Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Liberman. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ ο Υπουργός Εμπορίου θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ΙΙΙ. Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 12 Ιουνίου.

    [03] ΥΠΑΜ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική των απειλών

    Η διχοτομική αδιαλλαξία και οι υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία, τόνισε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, αναφέροντας ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

    Σε επιμνημόσυνο λόγο εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μνημόσυνο Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 και των πεσόντων της Μανσούρας το 1964, ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση``, προσθέτοντας πως με το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών ``επιδιώκεται το τελεσίδικο ναυάγιο της διαδικασίας και η αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος».

    Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρόσθεσε, δεν είναι αρκετή για να φτάσουμε σε μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. «Επιδιώκουμε τη λύση, εργαζόμαστε για τη λύση και είμαστε έτοιμοι για ένα έντιμο και βιώσιμο συμβιβασμό» σημείωσε και παράλληλα ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, ούτε να υποκύψουμε στους όρους του κατακτητή θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού. Αυτό να μην το περιμένει κανείς. Και, βεβαίως, ενόσω συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν νομιμοποιείται να αισιοδοξεί για την ευρωπαϊκή της πορεία».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 10 June 2012 - 9:29:07 UTC