Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετική η δήλωση του Γερμανού ΥΠΕΞ για Αγκυρα, λέει ο Πρόεδρος
  • [02] Εγκαινιάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στο Προεδρικό

  • [01] Θετική η δήλωση του Γερμανού ΥΠΕΞ για Αγκυρα, λέει ο Πρόεδρος

    Πολύ θετική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας ώστε να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαμήνυσε ότι η Κύπρος είναι σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποτραπεί η λήψη οποιασδήποτε απόφασης που να παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με το άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Τουρκίας.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τέλεσης των εγκαινίων της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι με την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναβαθμίζεται και η οντότητα του κυπριακού κράτους. «Η ανάληψη της Προεδρίας είναι μια αναγνώριση της κυριαρχίας και της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διότι η Κύπρος αναγνωρίζεται ακόμα μια φορά ως μέλος της ΕΕ, ισότιμο με τα άλλα», τόνισε.

    Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών καθώς και τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για άνοιγμα του κεφαλαίου της ενέργειας για την Τουρκία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

    Ωστόσο, υπογράμμισε το πόσο θετική ήταν η δήλωση του κ. Βεστερβέλλε. «Όμως, από κει και πέρα, τα σχόλια είναι δουλειά δική σας σε σχέση με το τι θα μπορούσε να κάνει ή δεν θα μπορούσε να κάνει η Προεδρία, εννοώ η Κομισιόν. Αν θα υπάρξει οτιδήποτε το οποίο να παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εδώ είμαστε. Είμαστε σε επαφή συνεχώς με τον κ. Φούλε», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι η πολυμερής διάσκεψη βρίσκεται στο τραπέζι και είναι μέρος της ατζέντα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «τίποτε δεν υπάρχει. Θα μείνει στην ατζέντα», διευκρίνισε.

    [02] Εγκαινιάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στο Προεδρικό

    Την αίθουσα, η οποία θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεξιώσεις, επίσημα γεύματα καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα διεξάγονται κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, εγκαινίασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε ομιλία του στα εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία τον προσεχή Ιούλιο, αποτελεί κορυφαίο εθνικό στόχο από την υλοποίηση του οποίου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη.

    Σημείωσε ότι με την ανάληψη της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και δεδομένων των αυξημένων αναγκών φιλοξενίας ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών και επισήμων που θα προκύψουν, η αναγκαιότητα δημιουργίας της αίθουσας στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ακόμα πιο επιτακτική.

    Η αίθουσα μπορεί να δεχτεί μέχρι και 500 άτομα για εκδηλώσεις σε γραμμική διάταξη και είναι ένας πολυχώρος που θα μπορεί να διαμορφώνεται και να εξυπηρετεί τις ανάγκες, ανάλογα με το είδος της κάθε εκδήλωσης. Επίσης, περιλαμβάνει υπόγειους αποθηκευτικούς και υποστηρικτικούς χώρους.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η αίθουσα είναι μια νέα προσθήκη σε ένα ιστορικό κτήριο, όπως είναι αυτό του Προεδρικού Μεγάρου, με σημαντική αρχιτεκτονική αξία που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:41:44 UTC