Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΕ: Ουδέν νεότερο για επανέναρξη των συνομιλιών
  • [02] Παρουσιάστηκε το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

  • [01] ΗΕ: Ουδέν νεότερο για επανέναρξη των συνομιλιών

    Ουδέν νεότερο υπάρχει αναφορικά με το πότε θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

    Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Μάρτιν Νεζίρκι, ερωτηθείς αν οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν παγώσει λόγω της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα πως δεν πρόκειται να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη λόγω μη ύπαρξης μεγάλης προόδου σε βασικά θέματα του προβλήματος, ανέφερε ότι δεν έχει τίποτε άλλο να προσθέσει πέρα από αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί τις τελευταίες μέρες ακόμη και μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν γίνει.

    Ο κ. Νεζίρκι πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού-Γραμματέα, Αλεξάντερ Ντάουνερ, έχει συνεχίσει τις διαβουλεύσεις και παραμένει σε επαφή με τους δύο ηγέτες και θα ενημερώσει αν υπάρχουν νέες πληροφορίες για το θέμα.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση πως οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν.

    [02] Παρουσιάστηκε το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

    Ένα καράβι άνοιξε πανιά βάζοντας πλώρη για το ταξίδι με προορισμό την καρδιά της Ευρώπης. Πρόκειται για το καράβι/πουλί που απεικονίζεται στο λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το οποίο αποκαλύφθηκε χθες, Ημέρα της Ευρώπης, συμβολίζοντας το όραμα της Κυπριακής Προεδρίας για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο φιλόξενη, πιο κοντά στους πολίτες της, τους γείτονές της και ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και πιο αποτελεσματική για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις.

    Το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας αποτελεί έμπνευση και δημιουργία της κοινοπραξίας Partners, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της οπτικής ταυτότητας της Προεδρίας. Η συγκεκριμένη πρόταση επιλέχθηκε μετά από ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε στο κοινό το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και για τη δημιουργία του λογότυπου δεν δόθηκε οποιοδήποτε βραβείο.

    Σε ομιλία του κατά την τελετή παρουσίασης του λογότυπου, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο FILOXENIA, στη Λευκωσία, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως πρόκειται για ένα ιδιόμορφο καράβι που κινείται σε μια πορεία προς την Ευρώπη και «καθώς σαλπάρει γίνεται πουλί, οικουμενικό σύμβουλο ειρήνης και αγγελιαφόρος του μηνύματος που θέλουμε να μοιραστούμε με τους εταίρους μας: του οράματος για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο φιλόξενης, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της και για τους γείτονές της, προσηλωμένης στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης και πιο αποτελεσματική για να αντιμετωπίσεις τις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

    Ανέφερε πως το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας εκφράζει «εύγλωττα αλλά και λιτά το χαρακτήρα της Κύπρου ως προεδρεύουσας χώρας, σε μια γλώσσα οικεία και κατανοητή από όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

    Εξήγησε πως το χρώμα του καραβιού/πουλιού είναι το μπλε της ΕΕ, ενώ τα χρώματα στα τρία ιστία του είναι το χάλκινο και το πράσινο, χρώματα εμπνευσμένα από τη σημαία μας και την ηλιόλουστη, κατάσπαρτη από ελαιόδεντρα κυπριακή γη που κάποτε ανέβλυζε χαλκό και το γαλάζιο της θάλασσας και του καθαρού φιλόξενου ουρανού που γίνεται σκέπη για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ των λαών, αλλά και ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 May 2012 - 9:29:11 UTC