Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει για τα δικαιώματα των εργαζομένων
  • [02] Το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς
  • [03] Αφιέρωμα στον Claude Debussy από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

  • [01] Η Υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει για τα δικαιώματα των εργαζομένων

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο μας παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση του δικαιώματος του κάθε πολίτη για αξιοπρεπή εργασία σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας».

    Σε Πρωτομαγιάτικό της Μήνυμα, η Υπουργός Εργασίας, αναφέρει ότι «με μια σειρά από παρεμβάσεις και σχέδια, ενεργούμε για περιορισμό στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης πάνω στην απασχόληση, για στήριξη και σωστή εξυπηρέτηση και επαγγελματική καθοδήγηση των ανέργων».

    Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι «το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων και πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Κυβέρνηση για ανάπτυξη, εργάζεται έτσι που οι προοπτικές που διανοίγονται να συνδέονται αποτελεσματικά και με τη μείωση της ανεργίας».

    Στο μήνυμά της η Υπουργός Εργασίας αναφέρει πως «οι εργαζόμενοι της Κύπρου, παρά τις δυσκολίες που επικρατούν, απολαμβάνουν ενός αρκετά εξελιγμένου συστήματος κοινωνικής προστασίας και μέριμνας στα πλαίσια του οποίου προάγονται η κοινωνική συνοχή, η ισότητα στην απασχόληση και στη μεταχείριση».

    [02] Το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργου Δημοσθένους για την Εργατική Πρωτομαγιά, πιστεύει στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με όλους τους εργαζομένους.

    ``Θεωρούμε ότι έχουμε κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, μέσα από τη δημιουργία του δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου``, δηλώνει ο κ. Δημοσθένους.

    ``Ενός σχολείου``, προσθέτει ο Υπουργός, ``που καλλιεργεί την προσήλωση των νέων στις αρχές και αξίες που πρεσβεύει η Εργατική Πρωτομαγιά: την αγωνιστική διεκδίκηση, την παρρησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη``.

    [03] Αφιέρωμα στον Claude Debussy από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

    Με αφιέρωμα στα 150 χρόνια από την γέννηση του Γάλλου μουσουργού Claude Debussy και με μαέστρο και σολίστ στο φλάουτο τον επίσης Γάλλο Patrick Gallois αλλά και την Μαρία Μπιλντέα από την Ρουμανία στην άρπα, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ολοκλήρωσε την Παρασκευή που μας πέρασε τον κύκλο αυτών των συναυλιών με παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

    Ο μαέστρος της συναυλίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κυκλοφόρησε για την σειρά αυτή των συναυλιών, «ανήκει στην γενιά των Γάλλων μουσικών που έχουν να επιδείξουν μια εξαιρετικά πετυχημένη διεθνή καριέρα τόσο ως σολίστ όσο και ως μαέστρος.

    Παίζει και ηχογραφεί τακτικά με κορυφαίους μαέστρους και σύνολα μουσικής δωματίου και καλείται να εμφανιστεί ως σολίστ με κύριες ορχήστρες της Ευρώπης και της Ασίας και σε κορυφαία διεθνή φεστιβάλ ενώ παράλληλα κάνει περιοδείες σε Γερμανία, Ιαπωνία και Ισραήλ και παραδίδει κάθε χρόνο master-classes στην Σιένα.

    Τόσο ως μαέστρος όσο και ως φλαουτίστας διαθέτει ένα ευρύ ρεπερτόριο με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη μουσική, συμπεριλαμβανομένων και έργων ειδικά αφιερωμένων σε αυτόν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 11:29:11 UTC