Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραηλινός ΥΠΕΞ : Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ διάγουν την καλύτερη

    περίοδό τους


  • [01] Ισραηλινός ΥΠΕΞ : Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ διάγουν την καλύτερη περίοδό τους

    Οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ διάγουν σήμερα την καλύτερη περίοδό τους, δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, στη Λευκωσία.

    Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Λίμπερμαν συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των επενδύσεων.

    Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι ενημέρωσε τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με την απλοποίηση των διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο και σημείωσε ότι ήδη εταιρείες από το Ισραήλ δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

    Ανέφερε, επίσης, ότι για τα θέματα του τουρισμού υπάρχει συντονισμός με τα συναρμόδια Υπουργεία και με τον ΚΟΤ «ώστε να ληφθούν μέτρα για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από και προς τις δύο χώρες».

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις για αυτά τα θέματα κατά την επικείμενη επίσκεψη του στο Ισραήλ όπου θα έχει συνάντηση με τους Ισραηλινούς ομολόγους του.

    Σημείωσε ότι τόσο η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ όσο και οι προηγούμενες επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Κύπρο συμβάλλουν στη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

    Αναφερόμενος στη συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ, ο κ. Λίμπερμαν είπε ότι πολλά έργα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη στους τομείς του τουρισμού, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της ενέργειας, ενώ έκαμε λόγο για επενδύσεις από πλευράς του Ισραήλ στους τομείς της βιομηχανίας και των ακινήτων στην Κύπρο.

    Επεσήμανε ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων συνεχίζεται με καλό ρυθμό και ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Κύπρο τον επόμενο μήνα.

    Ο Ισραηλινός Υπουργός εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ διάγουν σήμερα την καλύτερη περίοδό τους καθώς επίσης την ελπίδα όπως αυτές οι καλές σχέσεις αποφέρουν απτά αποτελέσματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 19:29:08 UTC