Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Προέδρου Βουλής προς ΕΚ για καταδίκη τουρκικών ενεργειών
  • [02] Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής του Λονδίνου ο Γ. Αχιλλέως
  • [03] Πασχαλινές Ευχές

  • [01] Επιστολή Προέδρου Βουλής προς ΕΚ για καταδίκη τουρκικών ενεργειών

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος, ζητώντας την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους για την έντονη καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος σε βάρος της Κύπρου και του λαού της.

    Η έκκληση διαβιβάστηκε σε επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ομήρου προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος για την άρνηση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει στον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στα κατεχόμενα για να τελέσει τη θεία λειτουργία σε εκκλησίες της μητροπολιτικής του περιφέρειας.

    Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η προκλητική αυτή ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ελληνοκύπριων προσφύγων και των Ελληνοκύπριων εγκλωβισμένων στη χερσόνησο της Καρπασίας σε σχέση με τις θρησκευτικές ελευθερίες τους.

    Ο κ. Ομήρου υπενθυμίζει, εξάλλου, προηγούμενη επιστολή του προς τους εν λόγω αξιωματούχους με την οποία κατήγγειλε τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, στο Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα, το Δεκέμβριο του 2010.

    Παρά τις δεσμεύσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των Ελληνοκύπριων εγκλωβισμένων που εμπεριέχονται στη Συμφωνία της 3ης Βιέννης του Αυγούστου 1975, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, το τελευταίο, απαράδεκτο αυτό επεισόδιο αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα του εθνικού ξεκαθαρίσματος το οποίο συστηματικά εφαρμόζει η συγκεκριμένη χώρα στην Κύπρο.

    Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, αποτελούν μία από τις πολλές πτυχές των κατάφωρων παραβιάσεων από την Τουρκία των αναφαίρετων, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κυπριακού λαού, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξυπακούεται, βέβαια, υπογράμμισε ο κ. Ομήρου, ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος και ότι οι λιγοστοί εναπομείναντες εγκλωβισμένοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

    Επικαλούμενος το αίσθημα δικαιοσύνης και τη σταθερή προσήλωση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο διεθνές δίκαιο και τις αξίες και αρχές επί των οποίων οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε προς αυτούς επείγουσα έκκληση ζητώντας την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους για την έντονη καταδίκη των παράνομων αυτών ενεργειών της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος σε βάρος της Κύπρου και του λαού της.

    [02] Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής του Λονδίνου ο Γ. Αχιλλέως

    Ο Ολυμπιονίκης μας, Γιώργος Αχιλλέως αναχωρεί τη Δευτέρα για το Λονδίνο, προκειμένου να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σκοποβολής το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Απριλίου.

    Πρόκειται για την πρώτη διεθνή διοργάνωση στην οποία θα μετέχει ο Κύπριος πρωταθλητής, σε μια σειρά αγώνων που αποτελούν προάγγελο του μεγάλου γεγονότος του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Ο σκοπευτής μας, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την ευκαιρία, διαμένοντας στη βρετανική πόλη, να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού καθώς και τo σκοπευτήριο στο οποίο θα αγωνιστεί το καλοκαίρι.

    Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Αχιλλέως είπε ότι ξεκινά την προσπάθειά σε διεθνείς αγώνες. ``Έχω αρχίσει την προετοιμασία μου εδώ και κάποιο διάστημα, είμαι έτοιμος και απόλυτα αφοσιωμένος στο στόχο μου. Καθημερινά προσπαθώ τόσο εγώ όσο και οι προπονητές μου για το καλύτερο αποτέλεσμα και ευελπιστούμε αυτό να φανεί στους επικείμενους αγώνες τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο»``, είπε.

    [03] Πασχαλινές Ευχές

    Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η Διεύθυνση και το προσωπικό του ΚΥΠΕ στέλλουν θερμές ευχές για Καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

    Το Πρακτορείο θα είναι κλειστό το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

    Το ΚΥΠΕ θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 April 2012 - 13:29:09 UTC