Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αβραμόπουλος έθεσε Κυπριακό στις ΗΠΑ
  • [02] Πτήσεις ΚΑ θα επηρεαστούν από στάση εργασίας

  • [01] Ο Αβραμόπουλος έθεσε Κυπριακό στις ΗΠΑ

    Και το Κυπριακό βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του Υπουργού ΕΘνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λίον Πανέτα στην Ουάσινγκτον.

    Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ανέδειξε στη συνάντηση τη σημασία του Κυπριακού ως ενός εκ των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να λυθεί για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή.

    Ο κ. Αβραμόπουλος είχε ρωτηθεί εάν συζητήθηκε θέμα ΑΟΖ και απάντησε επί λέξει: ``Συζητήσαμε γενικότερα για τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, τη συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ, καθώς επίσης αναλύσαμε το νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, όπου κεντρική θέση βεβαίως έχει η πολιτική μας για την ενέργεια``.

    Σε παρατήρηση ότι όντως συζητήθηκε θέμα ΑΟΖ, είπε: ``Οχι ακριβώς. Αλλωστε, δεν ήταν και δική μας δουλειά σε τελευταία ανάλυση. Αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Οταν όμως αναφερόμαστε σε συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, όταν αναδεικνύουμε τη σημασία του Κυπριακού ως ενός εκ των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να λυθεί για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή, γίνεται αντιληπτό ότι δεν αφήσαμε απ` έξω και τις συνεργασίες και σε ευρύτερο πεδίο``.

    [02] Πτήσεις ΚΑ θα επηρεαστούν από στάση εργασίας

    Τέσσερεις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών θα επηρεαστούν την Τετάρτη από την τετράωρη στάση εργασίας των πιλότων της εταιρείας, οι οποίοι, παρά τη μεσολάβηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνάντηση με τις συντεχνίες των πιλότων σήμερα και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης, προχωρούν με τα απεργιακά μέτρα.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, η κ. Χαραλάμπους υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση με στόχο να άρουν οι πιλότοι τα απεργιακά μέτρα.

    Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, η μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας απαντά στο 9% που ζητούν οι πιλότοι να επαναφερθεί. Η Υπουργός έδωσε παράταση για να μπορέσουν οι πλευρές να τοποθετηθούν μέχρι τις 20 Απριλίου. Η πρόταση, είπε ο κ. Κυριάκου, αναφέρει ότι η εταιρεία άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη συντεχνία για τους πλεονασμούς και ο διάλογος για αυτό το θέμα να ολοκληρωθεί πριν τις 20 Απριλίου.

    Το τρίτο σημείο της πρότασης, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ, αφορά την προσκόμιση επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς της εταιρείας και προτείνεται όπως η εταιρεία προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη συντεχνιακή πλευρά. Στα πλαίσια αυτά, εξήγησε ο κ. Κυριάκου, να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμπερίληψης αντισταθμιστικών μέτρων στο προσωπικό. Επίσης, η πρόταση της Υπουργού, πρόσθεσε, σημειώνει ότι μέχρι τις 20 Απριλίου δεν θα πρέπει να ληφθεί οποιοδήποτε μονομερές μέτρο από οποιαδήποτε πλευρά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 19:29:08 UTC