Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Hermes Airports και Far Eastern Phoenix

    Ltd

  • [02] Αναπληρωτής ΓΔ ΚΟΤ: Ευκαιρία για το συνεδριακό τουρισμό η Προεδρία ΕΕ
  • [03] Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Υπουργός Οικονομικών

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Hermes Airports και Far Eastern Phoenix Ltd

    Υστερα από πολύωρες και εντατικές διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυκτα, μεταξύ της Hermes Airports και της Far Eastern Phoenix Ltd, υπεγράφη τελικά γύρω στη 1:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής η συμφωνία για διαχείριση από την κινεζική εταιρεία του χώρου του παλαιού αεροδρομίου της Λάρνακας.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι ``η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών υπεγράφη στη μία ώρα τα ξημερώματα. Εκ μέρους της Hermes Airports τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, Ιάκωβος Ιακώβου και ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής, Alfred van der Meer, ενώ εκ μέρους της Far Eastern Phoenix Ltd υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Yang Qi``.

    Πρόσθεσε ότι ``με βάση την πρόταση, η εταιρεία Far Eastern Phoenix Ltd θα αναλάβει τη διαχείριση του χώρου του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας στο πλαίσιο της χρονικής περιόδου που καθορίζεται από τη Συμφωνία Παραχώρησης των αεροδρομίων στην Hermes Airports``, δηλαδή 19 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας στα 50 χρόνια.

    Ανέφερε ακόμα ότι ``ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρείας Far Eastern Phoenix Ltd αφορά στη δημιουργία ενός μόνιμου και μεγάλου εκθεσιακού κέντρου, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει λιανικό εμπόριο. H βάση του κέντρου θα είναι στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα αποτελεί τη γέφυρα, η οποία θα ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ``.

    Θεωρούμε, κατέληξε ο κ. Ασπρής, ``ότι πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας συμφωνία, η οποία θα αποφέρει οφέλη όχι μόνο για τα αεροδρόμια μας, αλλά και για τη χώρα μας, καθώς προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας για τους συμπατριώτες μας και στην τόνωση της οικονομίας της Κύπρου, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας``.

    Ο κ. Ασπρής ανέφερε ακόμα ότι στις 11.30 στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας η Hermes Airports θα δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη συμφωνία.

    [02] Αναπληρωτής ΓΔ ΚΟΤ: Ευκαιρία για το συνεδριακό τουρισμό η Προεδρία ΕΕ

    Πέραν των 200 συνεδρίων θα διοργανωθούν στην Κύπρο στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και αυτό θεωρείται από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΚΟT Λεύκο Φυλακτίδη ως τεστ αλλά και ευκαιρία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στην Κύπρο να διεκδικήσει δυναμικά και με αξιώσεις μια θέση στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.

    Εκφράζει, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι ο ΚΟΤ θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο που του έχει ανατεθεί και τονίζει ότι «δεν εφησυχάζουμε και εργαζόμαστε πολύ στενά με την Γραμματεία της Προεδρίας για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα».

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με το ρόλο του ΚΟΤ στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Φυλακτίδης ανέφερε ότι ο ΚΟΤ «αναγνωρίζει την ύψιστη σημασία που έχει για τον τόπο μας η διοργάνωση μιας επιτυχημένης Προεδρίας της ΕΕ». Ο Αναπληρωτής ΓΔ απεύθυνε, επίσης, έκκληση προς όλους τους φορείς που θα εμπλακούν στα θέματα της διαμονής και φιλοξενίας των συνέδρων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας αυτής.

    «Εμείς, ως ΚΟΤ, είμαστε δεσμευμένοι, στο κομμάτι που μας αναλογεί και μας αφορά, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας», σημείωσε.

    Ανέφερε ότι ο κύριος ρόλος που έχει ανατεθεί στον ΚΟΤ από τη Γραμματεία της Προεδρίας, είναι ο συντονισμός και η οργάνωση των θεμάτων που αφορούν τη διαμονή και φιλοξενία των συνέδρων της Προεδρίας και η εξεύρεση και εποπτεία των χώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν τα συνέδρια.

    [03] Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Υπουργός Οικονομικών

    Αναλαμβάνει την Παρασκευή τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής, μετά την παραίτηση του Κίκη Καζαμία για λόγους υγείας, έχοντας ενώπιον του μια καυτή ατζέντα επειγόντων θεμάτων.

    Ο κ. Σιαρλής, ο οποίος υπέβαλε την Πέμπτη την παραίτηση του από τη θέση που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου, θα δώσει στις 10.00 τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 12.00 θα παραλάβει το Χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών από τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία σε ειδική τελετή παράδοσης, παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Ο νέος Υπουργός Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά καυτών θεμάτων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυπριακή οικονομία, λόγω των επιπτώσεων που επέφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

    Ενα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σιαρλής είναι η επαναφορά της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας που έχει πληγεί μετά τις απανωτές υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, έτσι ώστε να ανοίξουν ξανά οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων για την Κύπρο και να μπορέσει να δανειστεί με χαμηλό κόστος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 March 2012 - 9:29:09 UTC